Oblikovalka predstavlja svojo novo kolekcijo sončnih očal VB Eyewear. Foto: EPA
Oblikovalka predstavlja svojo novo kolekcijo sončnih očal VB Eyewear. Foto: EPA

"Ravno zaradi teh fotografij moja že tako suha hčerka misli, da mora jesti še manj," se je na potezo Beckhamove odzvala ena izmed mam. Oboževalci so se spravili nad 43-letno Beckhamovo, ker je objavila fotografijo 29-letne manekenke Giedre Dukauskaite, ki je predstavljala njeno novo kolekcijo sončnih očal VB Eyewear.

Na soprogo nekdanjega kapetana angleške nogometne reprezentance Davida Beckhama so padale obtožbe, da vodi neodgovorno kampanjo, saj povabi supersuhe in "bolehne" manekenke, da nosijo njena oblačila.

"Prosim te, bodi odgovorna in vključuj v svoje kampanje zdrave manekenke. Rada spremljam tvoje delo, ampak to ni smer, v katero bi morala zaviti. Sploh če upoštevamo današnje družbeno ozračje po svetu, v katerem se pripadniki modne industrije trudijo promovirati pozitivno sliko teles mladih deklet in žensk. Na ta način želijo dvigniti njihovo samozavest. To je leto 2018. Tvoja kampanja nas je razočarala," je ob tem zapisala ena izmed njenih sledilk na Instagramu.

Beckhamova je v preteklosti kritizirala suhe manekenke in trdila, da se je odločila, da na svojih revijah ne bo uporabljala "strašno suhih" deklet, da bodo hodila po modnih stezah. Leta 2010 je prisegla, da bo sledila smernicam kampanje Beauty Is Health, ki jo je ustanovil svet ameriških modnih oblikovalcev, ki so prepovedali, da se na modnih revijah sprehajajo zelo suhe manekenke.

Toda Beckhamova je po poročanju britanskega The Suna vznemirila javnost že lani, ko je na Instagramu delila nekaj podob s svoje kolekcije oblačil, ki jih je nosila suha manekenka Chantal Habscheid.