Amy v kultni polomajici s podpisom Fred Perry. Foto: Fred Perry
Amy v kultni polomajici s podpisom Fred Perry. Foto: Fred Perry
Skice za Amyjino kolekcijo, ki nastaja pod okriljem znamke. Foto: Fred Perry

26-letna Londončanka je združila moči s kultno britansko modno znamko, skupaj bodo oblikovali žensko kolekcijo, sestavljeno iz 17 kosov, ki bodo zasnovani v Amyjinem značilnem retrovidezu.

Linija, ki bo na voljo po precej razumnih cenah - gibale naj bi se pod 100 evri - bo vključevala hlače kapri, dolge puloverje, ozka krila, bombažne majice, komplete puloverjev in jopic in, seveda, klasične polomajice, po katerih slovi znamka Fred Perry, ki bodo na voljo v rožnatih, sivih, rdečih in črnih odtenkih.

"Amy je zvesta oboževalka znamke"
Kolekcijo, ki na police trgovin prihaja oktobra, bodo obnavljali (vsaj) štiri sezone in bo na prodaj v butikih Fred Perry in drugih blagovnicah po vsej Veliki Britaniji, pa tudi drugod.

Kot je povedal vodja trženja pri znamki: "Amy že leta nosi oblačila znamke Fred Perry , je zvesta oboževalka znamke. Ima edinstven smisel za slog, ki se sklada z zgodovinskimi značilnostmi znamke." Pri podjetju so dodali še, da je Winehouseova oblikovanje vzela resno in je sodelovala pri izbiranju barv, sloga, kot tudi blaga.

Dolgo razmerje FP-ja z glasbeniki
To ni prvo povezovanje znamke Fred Perry, ki nosi ime po ikoničnem britanskem tenisaču iz 50. let, danes pa je v lasti japonske družbe, z glasbenimi zvezdniki. Retrovidez uličnih kosov so povezovali z gibanjem "mode" v 60. letih, pri znamki pa so se za kolekcijo kosov že povezali s Paulom Wellerjem in Damonom Albarnom iz skupine Blur, s čimer so utrdili dolgotrajno razmerje znamke z glasbeno industrijo. V znamko Fred Perry se oblači tudi britanski teniški zvezdnik Andy Murray.

V fotogaleriji si oglejte nekaj glasbenikov, ki prisegajo na kultne polomajice in druga oblačila s prepoznavnim emblemom znamke Fred Perry. Družbo jim dela tenisač Andy Murray.