Adwoa Aboah je supermodel leta. Foto: EPA
Adwoa Aboah je supermodel leta. Foto: EPA

Britanski modni svet je podelil modne nagrade najboljšim modnim ustvarjalcem, gala dogodka v Royal Albert Hallu v Londonu pa so se udeležili modni veljaki z vsega sveta.

Nagrado oblikovalec leta je dobil belgijski modni oblikovalec Raf Simmons, ki od avgusta lani skrbi za ameriško modno znamko Calvin Klein.

Ponosna je lahko tudi Adwoa Aboah, ki je slavila v kategoriji supermodel leta, v hudi konkurenci je bila boljša od sester Gigi in Belle Hadid ter Kaie Gerber, hčerke legendarne Cindy Crawford. Za oblikovalca modnih dodatkov je bil imenovan Jonathan Anderson za Loewe, britanski oblikovalec ženskih oblačil je Jonathan Anderson za JW Anderson, britanski oblikovalec moških oblačil je Craig Green za Craig Green ...

Posebno nagrado je prejela Donatella Versace, ki je dobila naziv modna ikona, za inovacije na področju trajnosti je bila nagrajena Stella McCartney, zaradi izjemnega prispevka je bil z nagrado počaščen tudi modni oblikovalec Christopher Bailey, ki bo predvidoma konec leta 2018 po 17 letih zapustil modno hišo Burberry.

Na prireditvi so se poklonili tudi pred kratkim umrlemu modnemu oblikovalcu Azzedineju Alaiaju, nekaj besed o svojem "očetu" je spregovorila svetovno znana manekenka Naomi Campbell, na odru pa so se ji pridružile tudi druge slavne manekenke: Stephanie Seymour, Veronica Webb, Yasmin Le Bon ...