Ena od najbolj hvaljenih oblek na letošnji podelitvi oskarjev - Armanijeva kreacija iz kolekcije visoke mode Prive, ki jo je oblekla Cameron Diaz. Foto: Reuters
Ena od najbolj hvaljenih oblek na letošnji podelitvi oskarjev - Armanijeva kreacija iz kolekcije visoke mode Prive, ki jo je oblekla Cameron Diaz. Foto: Reuters
Penelope Cruz
Čudovita kot vedno - Penelope Cruz. Foto: Reuters

Zvezdnice so si za letošnjo najbolj glamurozno noč v večini izbrale srebrno barvo - v njej je blestela tudi Sandra Bullock, ki je izdelavo svoje toalete zaupala britanski modni hiši Marchese.

Poleg Sandre so se v srebrno oz. srebrno-sivo odele tudi Helen Mirren, ki je nosila Badgley Mischko, Kate Winslet, ki je v kreaciji modne hiše Yves Saint Laurent sicer delovala nekoliko (preveč) bledo, pa tudi Cameron Diaz, ki si je izbrala obleko Oscarja de la Rente brez naramnic.

Jennifer Lopez in Amanda Seyfried sta si izbrali Armanija in se po rdeči preprogi sprehodili v podobnih, svetlečih, skorajda belih kreacijah. Penelope Cruz je, kot vedno, požela kar nekaj občudujočih vzdihov, ko se je pojavila v temnordeči kreaciji Donne Karan, ki jo je popestrila s Chopardovimi diamantnimi uhani v obliki kapljic.

Aplavzi zvezdnici Avatarja
Precej aplavzov za svojo precej drzno izbiro je dobila tudi zvezdnica Avatarja Zoe Saldana, ki se je odločila za vijolično kreacijo iz najnovejše Givenchyjeve linije visoke mode, ki jo je krasil srebni top. Za malce nekonvencionalnosti pa je poskrbela Sarah Jessica Parker, ki si je nadela rumeno toaleto Chanelove kolekcije visoke mode.

Več utrinkov z rdeče preproge in zabav po oskarjih si lahko ogledate spodaj in sami presodite, kdo je letošnji modni zmagovalec.