Ni želela nositi oblek oblikovalcev, ki so bili nesramni do njenega osebja. Foto: EPA
Ni želela nositi oblek oblikovalcev, ki so bili nesramni do njenega osebja. Foto: EPA

Obama je o oblikovalcih, modi in energiji spregovorila s Sarah Jessico Parker, ki je svoj čas veljala za pravo modno legendo.

Michelle je priznala, da je bila izbira modnega oblikovalca (vsaj med njenim bivanjem v Beli hiši) odvisna od številnih dejavnikov. Ni bilo pomembno le, da so ji bili všeč dizajni posameznega kandidata, pač pa si je vedno želela, da jo oblači nekdo, ki je dober po srcu in oddaja prijetno energijo. "Nikoli nisem želela obleči oblačil nekoga, ki nima dobrega srca. Poslušala sem, kako so se oblikovalci pogovarjali z mojim osebjem, kakšen je bil njihov odnos," je še pojasnila.

Med svojim osemletnim bivanjem v Beli hiši je Obama sicer postala ena najvplivnejših žensk v modni industriji. Vsak kos, ki ga je oblekla, je nemudoma postal velika modna uspešnica, ki so jo trgovine in modni butiki razprodale v pičlih nekaj urah.

V pogovoru s Parkerjevo je Michelle pojasnila tudi, da pogosto sploh ni bila pomembna tematika, o kateri je govorila na posamezni slovesnosti, saj se je ne glede na resnost teme vedno glasno razpravljalo predvsem o njeni opravi. "Dolgo se nisem zavedala, da tudi oblačila, ki jih nosim, na ljudi naredijo velik vtis," je dejala in pojasnila, da ji je to dalo misliti. Odločila se je, da bo pomagala mladim in neprepoznavnim oblikovalcem.

"Zakaj ne bi nosila oblek mladih oblikovalcev, ki sicer niso deležni velike pozornosti, sem si mislila," je še dejala. Na tem mestu pa izpostavljamo njeno zvestobo Jasonu Wuju, mlademu oblikovalcu, ki je pred tem, ko je njegove obleke začela nositi takratna prva dama, ostajal neopažen.

Obleki omenjenega newyorškega oblikovalca tajvanskega rodu je nosila na obeh predsedniških prisegah svojega moža (leta 2009 je številne z izbiro presenetila, saj je bilo takrat to ime na modnem prizorišču še tako rekoč neznano) in tudi za slovo od Bele hiše se je zanesla prav nanj.

"Nekateri mislijo, da so samo zaradi tega, ker imajo izkušnje, opravičeni do tega, da nas oblačijo in se vedejo ošabno. Take vibracije mi niso všeč," je še povedala.