Kot kaže, so 80. še naprej na pohodu - vsaj, če gre verjeti modnemu guruju Marcu Jacobsu. Foto: EPA
Kot kaže, so 80. še naprej na pohodu - vsaj, če gre verjeti modnemu guruju Marcu Jacobsu. Foto: EPA
Po New Yorku so se v 80. sprehajali posebneži v pisanih oblačilih. Jacobs se jih je spomnil v novi kolekciji. Foto: EPA

Vse, česar se dotakne Marc Jacobs, se spremeni v zlato. Največji zvezdnik med ameriškimi modnimi oblikovalci ta hip se je na newyorškem tednu mode predstavil s kolekcijo, navdahnjeno z New Yorkom, kakršen je bil v 80. letih, ko je bilo mesto polno "čudovitih energičnih posebnežev".
Niso manjkale divje svetle barve - kot kaže, bo vijolična tudi barva prihajajoče jeseni in zime, zato morebitni letošnji vijolični nakupi ostajajo aktualni - niti "pošastna" podložena ramena. Predvsem pa je bilo vse skupaj zelo zabavno, opažajo modni poznavalci.

Divji in brezčasen poklon individualnosti
Jacobs se je izoblikoval v 80. in njegova zadnja kolekcija je divji in brezčasen poklon individualnosti. "Razmišljal sem o dobrih starih časih v New Yorku," je povedal po modni reviji. "Nisem upornik, rad imam svoje delo. Rad pa imam uporniški videz in klasicizem in včasih se pač ne izključujeta."

Jacobs se je po lastnih besedah s kolekcijo poklonil ljudem z veliko energije in močnim videzom, ki ljubijo modo in se ne bi nikoli pritoževali, če bi porabili ure, da se napravijo za ven.
"Ni treba, da si praktičen, ampak da si ti, kakršen si v svoji glavi. Moč in privlačnost je prav v individualnosti," je pojasnil modni guru.

A. K.

Nekaj utrinkov z modne revije si oglejte v fotogaleriji spodaj: