"Superjunak" Trump. Foto: EPA

Voditelj Združenih držav Amerike sicer ni upodobljen tako mišičasto, kot smo vajeni podobe v oprijetem modrem dresu in z rdečim ogrinjalom.

Poulični umetnik TVBoy, kar je psevdonim Salvatora Benintendeja, je Trumpa naslikal skupaj z njegovim zaobljenim trebuščkom in z znamenito pričesko. Leti skozi molekule covida-19, zaščitno masko s potiskom ameriške zastave pa drži v rokah.

Zaradi svojega stališča in izjav v povezavi z novim koronavirusom se je prvi mož ZDA že večkrat znašel na udaru kritik – še posebej v zadnjih dneh.

Sorodna novica Superman iz Bele hiše

V petek so ga namreč zaradi okužbe prepeljali v bolnišnico, ki jo je zapustil po treh dneh, vmes pa se je zapeljal pozdravit svoje podpornike. "Ne bojte se covida. Ne dovolite, da prevlada nad vašim življenjem," je zapisal na Twitterju ob najavi svoje vrnitve v Belo hišo.

"Božji blagoslov" še posebej razburil

Vrnil se je na delo v Ovalno pisarno, okužbo z novim koronavirusom je označil za "božji blagoslov", klinično nepreizkušeno terapijo s protitelesi farmacevtskega podjetja Regeneron, ki jo je prejel, pa za "zdravilo" in ga obljubil vsem Američanom.

Covid-19 je sicer po vseh ZDA zahteval več kot 215.000 življenj. Podatki Wordlometersa kažejo, da je v ZDA trenutno 2,5 milijona aktivnih okužb. Ameriški Center za nadzor nad boleznimi (CDC) je tvitnil, da se je v zadnjem tednu okužilo 300.000 ljudi.

Trump je ovekovečen na eni izmed ulic, ki vodi do Plaze Sant Jaume (Trga Svetega Jakoba). Foto: EPA
Trump je ovekovečen na eni izmed ulic, ki vodi do Plaze Sant Jaume (Trga Svetega Jakoba). Foto: EPA