Zdravnika za zdaj v delo z bolniki še nista neposredno vpeta, sta pa na voljo za konzultacije domačim zdravnikom. Foto: BoBo
Zdravnika za zdaj v delo z bolniki še nista neposredno vpeta, sta pa na voljo za konzultacije domačim zdravnikom. Foto: BoBo

Omenjena otroška kardiologa - eden prihaja iz ZDA, drug iz Hrvaške - sta se pridružila službi za kardiologijo ljubljanske pediatrične klinike v ponedeljek, a za zdaj še nista neposredno vpeta v delo z bolniki, sta pa na voljo za konzultacije domačim zdravnikom.

Z ambulantnimi obravnavami otrok, ki potrebujejo kardiološko oskrbo, bodo začeli v torek ali četrtek, je v izjavi medijem povedal generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Aleš Šabeder.

V petek bo iz Hrvaške prišel otroški kardiolog, ki bo opravil dva interventna katetrska posega, v četrtek pa s Češke prileti interventni kardiolog za nujen poseg.

Na oddelku za otroško kardiologijo je vzdušje dobro
Strokovna direktorica UKC-ja Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je obiskala oddelek za otroško kardiologijo, kjer je po njenih besedah vzdušje zelo dobro. "Na oddelku je bila mlada zdravnica, specialistka pediatrije, ki mi je poročala o bolnikih. Tam sta še dva specializanta, spoznala sem tudi hrvaškega zdravnika, ki za zdaj še ne more delati samostojno, a je zelo koristen kot konzultant," je pojasnila.

Predsednik sveta Jože Golobič je dejal, da še naprej podpirajo prizadevanja vodstva UKC-ja pri reševanju težav na tem področju, saj menijo, da je smer pravilna.