Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Elon se je odločil, da se ne bo pridružil našemu odboru," je na Twitterju sporočil glavni izvršni direktor Twitterja Parag Agrawal.

Pred manj kot tednom dni je Twitter napovedal, da se bo ustanovitelj in prvi mož družbe Tesla in SpaceX pridružil njegovemu upravnemu odboru. Musk, ki mu na Twitterju sledi več kot 81 milijonov ljudi, je predtem kupil 73,5 milijona Twitterjevih delnic, tako da ima v lasti 9,2-odstotni delež družbe.

"Elonovo imenovanje v upravni odbor naj bi začelo veljati 9. aprila, a Elon je isto jutro sporočil, da se odboru ne bo pridružil," je zapisal Agrawal. "Verjamem, da je tako najbolje," je dodal.

Po nakupu za skoraj tri milijarde dolarjev vrednih delnic Twitterja je tečaj delnice zrasel za več kot 25 odstotkov. V tvitu je nato zapisal, da se veseli sodelovanja z Agrawalom in Twitterjevim upravnim odborom, da bi občutno izboljšal omrežje. Agrawal sam je Muska označil kot "strastnega privrženca in intenzivnega kritika storitve" in dodal, da prav to Twitter tudi potrebuje.

Agrawal je delil tudi uradno komunikacijo s Twitterjem, v kateri je med drugim navedeno, da bo Musk v upravni odbor imenovan, če bo prestal preverjanje primernosti, in da bo moral po imenovanju delovati v interesu podjetja.

Dodal je, da bodo imeli delničarji vedno vpliv na delovanje podjetja, če so v njegovem upravnem odboru ali ne. "Elon je naš največji delničar in ostali bomo odprti za njegov vložek," je zatrdil Agrawal.

Musk se je strinjal, da bo svoj delež v Twitterju, če bo sedel v upravnem odboru, omejil na največ 14,9 odstotka. Zdaj ga lahko poveča čez ta prag.