Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Andrej Šavko

Novice Tudi mesta ob slovenski obali morajo postati trajnostna

05.06.2021

Kako mesta ob slovenski obali trajnostno preobraziti, so v Kopru razmišljali študenti Fakultete za management, pa tudi sogovorniki okrogle mize, ki sta se jim pridružila ankaranski in koprski župan.

Novice V Ajdovščini nova večnamenska gimnastična dvorana

14.05.2021

Šest primorskih občin je bilo uspešnih na razpisu ministrstva za izobraževanje za sofinanciranje investicij v osnovne šole. Denar so pridobile za naložbe v šole v Mirnu, Postojni, Ilirski Bistrici, Sežani, Ajdovščini in na Škofijah.

Zgodbe Kako si skozi pandemijo lahko pomagamo s hojo?

08.05.2021

KNJIGA HOJ je del projekta, s katerim so študentje Fakultete za humanistične študije (UP) popisovali »ta posebni koronačas«.

Zgodbe Poznate eno najstarejših in najredkejših pasem psov?

04.05.2021

Raziskovalci so prepričani, da so ti psi ena najstarejših pasem v Ameriki in da so spremljali prve priseljence iz Azije. Živeli naj bi že pred 3500 leti. Že ime vam bo pri izgovorjavi povzročilo nemalo težav.

Novice V Kanalu ob Soči proti izločitvi njihovega kopališča s seznama kopalnih voda

30.04.2021

"Soča je naša!" odgovarjajo iz istoimenske ljudske pobude na namero ministrstva za okolje in prostor, da s seznama kopalnih voda izloči območji ob reki Soči v Solkanu in Kanalu. Osnutek uredbe bo v javni obravnavi do 10. maja.

Glasba "Plezam po poti novega albuma …"

29.04.2021

Pesem tedna na Radiu Koper je še ena prepričljiva skladba prekmurskega kantavtorja z umetniškim imenom Balladero, skladba z naslovom Najina.

Glasba Sozvenenje treh flavt iz studia Hendrix na splet

28.04.2021

V oddaji Glasbeni abonma bo tokrat v živo zaigral Trio flavt Loka, ki bo sklenil pomladni niz koncertnega cikla »Amabile s spletnim svetom« koprskega Društva prijateljev glasbe.

Zgodbe Pirano in tasca – Piran v žepu

28.04.2021

Pirančanka Daniela Paliaga Jankovič je napisala zelo poseben dvojezični vodnik po svojem mestu. Na svojih poteh je našla zanimivosti, ki so, če bi jih primerjali s hrano, kot omaka ali začimbe.

Zgodbe Lonjer, partizanska vas v predmestju Trsta

28.04.2021

V času druge svetovne vojne je pomembno vlogo v povezovanju mesta s kraškim zaledjem igrala vas Lonjer v predmestju Trsta. Prav iz te vasi so v partizane odšli mnogi mladi Tržačani.

Novice Ali agresivna sečnja uničuje Trnovski gozd?

16.04.2021

V zadnjih dveh letih se je posek lesa povečal za trikrat v primerjavi z obdobjem med letoma 2014 in 2018. S to dinamiko bi do konca leta 2022, ko se izteče desetletni načrt gospodarjenja, posekali 75 odstotkov možnega poseka, ki je določen v načrtu.

Kultura Filmski festival se vrača v Portorož

16.04.2021

Letos bo minilo 30 let od prvega filmskega maratona v Portorožu, ki je bil v novi državi predhodnik zdajšnjega Festivala slovenskega filma. Epidemija ga je lani odnesla iz mesta rož, kaže pa, da se letos spet vrača.

Zgodbe Katere rastline so mačkam nevarne?

09.04.2021

Če imate doma mačko, morate skrbno izbirati med cvetočimi lončnicami v stanovanju in ostalimi rastlinami, ki jih nameravate posaditi v domačem vrtu. Zaradi svoje raziskovalne narave namreč mačke, predvsem mlade, rade grizljajo rastlinje.

Stran 2 od 145
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov