Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Obeti za sezono Planinske koče odprle vrata, poleti si obetajo več domačih gostov, tujih bo manj

11.05.2020

"Bodite potrpežljivi, traja malo dlje, saj moram vse prinesti ven," položi na srce žejnim pohodnikom gajstna oskrbnica Koče na Golici. S sproščanjem ukrepov so se ta teden začele odpirati tudi planinske koče, a veljajo enake omejitve kot za gostilne.

Novi koronavirus Noč: Starejši v bolnišnice, če za to obstaja jasen medicinski razlog

29.04.2020

"Razlogi za sprejem v bolnišnico so pri oskrbovancih domov za ostarele povsem enaki kot pri drugih. Če ima starostnik covid-19 in nima stanja, ki zahteva bolnišnično zdravljenje, je zanj veliko bolje, da ostane v domu," poudarja Marko Noč.

Reportaža Karantena pod Slavnikom: "Če smo preživeli vojno, bomo pa tudi ta virus"

27.04.2020

"Smo preživeli vojno, bomo pa tudi ta virus," se zasmeji 89-letna Miranda Marsetič, ko jo povprašam, kako kaj življenje v karanteni. Živi v Podgorju, v vasi pod Slavnikom, kjer se življenje v teh tednih ni spremenilo tako očitno kot v mestih.

Evropa V francoskih domovih za ostarele znova dovoljeni obiski: "Smo kot v zaporu"

24.04.2020

Čeprav v Franciji še vedno veljajo stroge omejitve, pa so ta teden znova dovolili obiske v domovih za ostarele. Na družbenih omrežjih je močno odmeval pretresljiv posnetek 96-letne oskrbovanke Jeanne Pault. "Tukaj sem zaprta ves dan. To ni življenje."

Madžarska "Primer je pomemben ne le za prosilce za azil, temveč tudi za razmerje med sodiščema"

24.04.2020

Generalni pravobranilec Sodišča EU-ja je zapisal, da je ravnanje Madžarske s prebežniki v nasprotju s pravom EU-ja. "Gre za enega najpomembnejših primerov, saj zajema ključne probleme madžarskega azilnega sistema," pravi pravnica Gruša Matevžič.

Vodja intenzivne nege Matjaž Jereb: "Smrtnost kritično bolnih na oddelku ni velika"

09.04.2020

Kakršno koli prehitro odpravljanje ukrepov lahko vodi v katastrofo, opozarja Matjaž Jereb, vodja oddelka za intenzivno terapijo na ljubljanski infekcijski kliniki. "Za zdaj je situacija kar ugodna, smrtnost kritično bolnih na oddelku ni velika."

Širjenje okužbe 31. december: nekaj primerov na Kitajskem, 3. april: več kot milijon okuženih po vsem svetu

03.04.2020

Konec decembra so v Vuhanu na Kitajskem odkrili prve obolele za skrivnostno obliko pljučnico. Statistika novega koronavorisa dobre tri mesece pozneje: več kot milijon okuženih, več kot 53.000 mrtvih, 210.000 ozdravljenih.

Slovenija Opozorila ob prejemu marčevskih pokojnin: Ne hitite na pošto ali banko

31.03.2020

Upokojenci bodo zadnji marčevski dan na svoj račun prejeli pokojnino za marec. Banke in hranilnice jih zaradi omejevanja širjenja novega koronavirusa pozivajo, naj poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru.

Vračanje Slovencev Šter: "Bilo bi mnogo lažje, če bi imeli lastno letalo"

30.03.2020

"Bilo bi mnogo lažje, če bi imeli letalo, ki bi bilo vsaj 50-sedežno in bi ga lahko država upravljala. In bi šli danes nekam iskat zaščitne maske, drugič bi šli nekoga iskat po svetu," pravi Andrej Šter, vodja konzularne službe na MZZ-ju.

Ukrepi Seula "Južni Korejci so trdo garali, da bi zajezili širjenje. In še vedno garajo"

27.03.2020

Južna Koreja pri obvladovanju širjenja novega koronavirusa izvaja strategijo množičnega testiranja, testirali so že več kot 357.000 ljudi, in ostrega nadzora več tisoč ljudi, ki so v samoosamitvi.

Hitro širjenje "Španci še kar ujeti v slepo upanje, da ne bo tako hudo kot v Italiji"

23.03.2020

"Stanje je zelo kritično, saj so bolnišnice praktično polne. Primanjkuje zaščitne opreme, rokavic, mask, halj. Kljub pomanjkanju so zdravniki in medicinske sestre prisiljeni delati," razmere opisuje Primož Verbič, ki v Madridu živi šest let.

Iz prve roke Tomaževa zgodba: "Kako sem se okužil z novim koronavirusom"

16.03.2020

"3. marca sem se udeležil sestanka, kjer nas je bilo okoli 15. Po enem tednu sem dobil sporočilo od prijatelja, ki je bil tudi na sestanku, da je okužen. Brez besed sem v službi vstal in šel domov. Od takrat sem v samoizolaciji," začne svojo zgodbo Tomaž.

Stran 16 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov