Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Intervju z misijonarko "V Ruandi je kazen za tiste, ki ne nosijo maske, celodnevno sedenje na žgočem soncu"

02.09.2020

"Karantena se je začela marca kot v Evropi. Posebno težko je bilo v glavnem mestu, kjer veliko ljudi živi od trgovanja, prodajajo zelenjavo ali kaj drugega in s tem zaslužijo denar za preživetje. Na podeželju so vseeno lahko odšli na polja po hrano."

Goriško Po izlitju tekočine odsvetovano kopanje v Soči v okolici Anhovega in Deskel

30.07.2020

Na območju tovarne v Anhovem je prišlo do izlitja tekočin, zato da preklica odsvetujejo kopanje v Soči, je sporočila civilna zaščita.

Intervju Janko Petrovec: "Moja naloga je, da ves čas držim prst na pulzu Italije"

16.07.2020

"Mojemu poročevalskemu delu ni bilo prihranjeno nič: začelo se je s terorističnim napadom v Nici, potem nadaljevalo s tremi potresi 2016 in 2017, nadaljevalo s sušo, zrušenjem viadukta v Genovi, vseskozi je zraven migrantska kriza, zdaj pa še epidemija."

Glasba 90 let velikana slovenske popevke in šansona Mojmirja Sepeta

11.07.2020

90 let praznuje Mojmir Sepe, skladatelj, dirigent, aranžer in pianist, ki se je z nepozabnimi melodijami zapisal v anale slovenske glasbe. Velja za očeta slovenske popevke, izdal je eno prvih džez plošč v Jugoslaviji in se podpisal pod okoli 1000 pesmi.

Glasba Festival Ljubljana se poklanja velikanu popevke in šansona Mojmirju Sepetu

08.07.2020

Mojmir Sepe je s svojimi skoraj 1000 izvirnimi skladbmi in priredbami z zlatimi črkami zapisan v zakladnico slovenske glasbe. Pred sobotnim visokim jubilejem, dopolnil bo častitljivih 90 let, se mu drevi s koncertom poklanja Festival Ljubljana.

Odkrivajmo Slovenijo Peš iz Kranjske Gore do Bleda

07.07.2020

Letošnje poletje so zaradi epidemije novega koronavirusa mnogi spremenili svoje počitniške načrte. V rubriki Odkrivajmo Slovenijo bomo v prihodnjih tednih predstavili nekaj namigov za aktivne počitnice v različnih kotičkih naše lepe deželice pod Alpami.

Družba Nobena oblika nasilja nad starejšimi ni sprejemljiva in se ji je treba upreti

16.06.2020

Predstavniki starejših so ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi izpostavili pomen kakovostnega življenja starejših, v katerem ni prostora za nasilje.

Oder Na letošnjem Bitefu se bosta za nagrade potegovali tudi 2020 in Pljuča

16.06.2020

Na 53. gledališkem festivalu Bitef v Beogradu je lani vse tri nagrade osvojila slovenska predstava Ali: Strah ti poje dušo, na letošnji izdaji festivala pa se bosta septembra za nagrade potegovali (tudi) predstavi 2020 in Pljuča.

Spregledana zgodba Vietnam: 97 milijonov prebivalcev, 328 okuženih, nobene smrtne žrtve

03.06.2020

V 97-milijonskem Vietnamu so prvi primer bolezni covid-19 potrdili 23. januarja. Do zdaj je ta azijska država odkrila 328 okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 ni umrl nihče. Kako jim je to uspelo?

Iz prve roke "Kako sem v času pandemije 36 ur potoval iz Tolmina v Seul?"

24.05.2020

"Najbolj me je presenetilo, da na letališču v Frankfurtu nošenje mask ni bilo obvezno in da ni bilo razkužil," odgovarja na vprašanje Luka Rejec. Ko je februarja iz Seula prišel v Tolmin na obisk k mami, si ni mislil, da bo ostal skoraj tri mesece.

Evropa V Italiji nihče ne sanja o počitnicah na Maldivih, v Rusiji številni razočarani nad pomočjo države

18.05.2020

"Za zdaj nisem videl še nikogar, ki bi se na ulici rokoval ali objel v pozdrav," novo realnost v Italiji, kjer danes med drugim znova odpirajo restavracije, frizerske salone in muzeje, opisuje dopisnik Janko Petrovec. Medtem je v Rusiji vrh epidemije.

Obeti za sezono Planinske koče odprle vrata, poleti si obetajo več domačih gostov, tujih bo manj

11.05.2020

"Bodite potrpežljivi, traja malo dlje, saj moram vse prinesti ven," položi na srce žejnim pohodnikom gajstna oskrbnica Koče na Golici. S sproščanjem ukrepov so se ta teden začele odpirati tudi planinske koče, a veljajo enake omejitve kot za gostilne.

Stran 15 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov