Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Slovenija "Šarec ni klasičen populist"

03.06.2019

Marjan Šarec je všečen zaradi živahne in preproste govorice, ki je odlepljena od prežvečene politične terminologije, meni Boris Vezjak. Miro Haček pa dodaja, da ima vlada visoko podporo predvsem zato, ker so bila pričakovanja izjemno nizka.

Zdravje Multipla skleroza: "Stopnico po stopnico navzgor, nato te spet vrže ob tla"

30.05.2019

Borut Soban je pri 47 letih zaradi multiple skleroze invalidsko upokojen. Kot pravi, je za bolezen izvedel za 30. rojstni dan, a se nazaj ne ozira. Zelo aktiven je v združenju bolnikov, ki je v Ljubljani ob svetovnem dnevu MS-ja organiziralo pohod.

Okolje Slovenska gozdarska šola: Za nas gozd ni le lesna njiva

30.05.2019

"Slovenska šola" gospodarjenja z gozdom poudarja spoštovanje različnih funkcij gozda. Gozd ni le vir lesa, je življenjski prostor številnih živih bitij, ohranja kakovostne vire pitne vode in blagodejno vpliva na zdravje ljudi.

Slovenija V Sloveniji ne manjka okoljske ozaveščenosti, manjka močna zelena stranka

28.05.2019

Nedeljske volitve so na evropski ravni prinesle vzpon zelene politike, Slovenija temu ni sledila. Kot opaža Dušan Plut, je okoljska ozaveščenost Slovencev na visoki ravni, manjka pa celovit politični program, ki bi prepričal večji delež volivcev.

Evropske volitve Predvolilna kampanja: se Bruselj bolj zanima za Slovenijo kot Slovenija za Bruselj?

23.05.2019

Čeprav se prihajajoče evropske volitve označuje kot prelomne, v Sloveniji ni opaziti pretiranega zanimanja za predvolilno dogajanje. Za medlo kampanjo so po besedah komentatorjev odgovorne predvsem stranke, ki ne pritegnejo prave pozornosti.

Slovenija Sramotenje na internetu: Ko množica pravico vzame v svoje roke

21.05.2019

Če je sovražni govor običajno usmerjen proti pripadnikom določenih družbenih skupin, se internetno sramotenje lahko zgodi vsakomur, ki je naredil ali izrekel manjšo ali večjo neumnost.

Okolje Topel prihod in hladno slovo letošnje pomladi

15.05.2019

Nadpovprečno topla februar in marec sta prinesla hitro cvetenje prvih znanilcev pomladi in zgodnje olistanje dreves. Dolgoletnemu temperaturnemu povprečju sta se bolj približala april in maj, njune ohladitve nas bodo prikrajšale za kakšno jabolko.

Aktualno Bavčar: "To je bil čas, ko je Janša odšel na Dob, kjer danes sedim jaz"

07.05.2019

Na zborovanju na Kongresnem trgu so ljudje predvsem iskali rešitev, kako bi izrazili svojo jezo in ogorčenje nad drugo aretacijo Janeza Janše, je ob 30. obletnici Majniške deklaracije v Muzeju novejše zgodovine spomnil Jožef Školč.

Slovenija "Vrata avtomobila moram odpreti na široko - to mi omogoča parkirišče za invalide."

07.05.2019

"Delež ljudi, ki bi zasedali parkirna mesta za invalide, čeprav do njih niso upravičeni, ni tako velik. Mislim, da je zavest v ljudeh na zelo visoki ravni," meni parapleginja Barbara Slaček.

Ljubljana "Širjenje obvoznice daje signal, naj se z avtomobili še pogosteje vozimo v mesto"

23.04.2019

Ministrstvo za infrastrukturo je predstavilo načrt za širitev ljubljanske obvoznice in vsaj treh njenih vpadnic – primorske, štajerske in dolenjske – na tripasovnico. Matej Ogrin meni, da je tako reševanje zastojev "brutalno nesmiselno" in predrago.

Zdravje Zdravljenje krvnega raka - ko čez javno zdravstvo ni pripomb

18.04.2019

Slovenija je pri zdravljenju krvnega raka vse uspešnejša. Bolnikom so brez doplačil na voljo najsodobnejša zdravila, specialisti pa med seboj zelo dobro sodelujejo, so poudarili zdravniki, ki se srečujejo z bolniki s krvnim rakom.

Prostovoljci med nami Dijak, ki je v svoji vasi po stotih letih obudil knjižnico

06.04.2019

18-letnik Tadej Kobal je v vasi Slap blizu Vipave, ki šteje okoli 400 prebivalcev, pomagal ustanoviti knjižnico. Prvotno je bila namenjena otrokom, a izkazalo se je, da so prostor za druženje zelo pogrešali tudi odrasli.

Stran 15 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov