Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Slovenija V Sloveniji ne manjka okoljske ozaveščenosti, manjka močna zelena stranka

28.05.2019

Nedeljske volitve so na evropski ravni prinesle vzpon zelene politike, Slovenija temu ni sledila. Kot opaža Dušan Plut, je okoljska ozaveščenost Slovencev na visoki ravni, manjka pa celovit politični program, ki bi prepričal večji delež volivcev.

Evropske volitve Predvolilna kampanja: se Bruselj bolj zanima za Slovenijo kot Slovenija za Bruselj?

23.05.2019

Čeprav se prihajajoče evropske volitve označuje kot prelomne, v Sloveniji ni opaziti pretiranega zanimanja za predvolilno dogajanje. Za medlo kampanjo so po besedah komentatorjev odgovorne predvsem stranke, ki ne pritegnejo prave pozornosti.

Slovenija Sramotenje na internetu: Ko množica pravico vzame v svoje roke

21.05.2019

Če je sovražni govor običajno usmerjen proti pripadnikom določenih družbenih skupin, se internetno sramotenje lahko zgodi vsakomur, ki je naredil ali izrekel manjšo ali večjo neumnost.

Okolje Topel prihod in hladno slovo letošnje pomladi

15.05.2019

Nadpovprečno topla februar in marec sta prinesla hitro cvetenje prvih znanilcev pomladi in zgodnje olistanje dreves. Dolgoletnemu temperaturnemu povprečju sta se bolj približala april in maj, njune ohladitve nas bodo prikrajšale za kakšno jabolko.

Aktualno Bavčar: "To je bil čas, ko je Janša odšel na Dob, kjer danes sedim jaz"

07.05.2019

Na zborovanju na Kongresnem trgu so ljudje predvsem iskali rešitev, kako bi izrazili svojo jezo in ogorčenje nad drugo aretacijo Janeza Janše, je ob 30. obletnici Majniške deklaracije v Muzeju novejše zgodovine spomnil Jožef Školč.

Slovenija "Vrata avtomobila moram odpreti na široko - to mi omogoča parkirišče za invalide."

07.05.2019

"Delež ljudi, ki bi zasedali parkirna mesta za invalide, čeprav do njih niso upravičeni, ni tako velik. Mislim, da je zavest v ljudeh na zelo visoki ravni," meni parapleginja Barbara Slaček.

Ljubljana "Širjenje obvoznice daje signal, naj se z avtomobili še pogosteje vozimo v mesto"

23.04.2019

Ministrstvo za infrastrukturo je predstavilo načrt za širitev ljubljanske obvoznice in vsaj treh njenih vpadnic – primorske, štajerske in dolenjske – na tripasovnico. Matej Ogrin meni, da je tako reševanje zastojev "brutalno nesmiselno" in predrago.

Zdravje Zdravljenje krvnega raka - ko čez javno zdravstvo ni pripomb

18.04.2019

Slovenija je pri zdravljenju krvnega raka vse uspešnejša. Bolnikom so brez doplačil na voljo najsodobnejša zdravila, specialisti pa med seboj zelo dobro sodelujejo, so poudarili zdravniki, ki se srečujejo z bolniki s krvnim rakom.

Prostovoljci med nami Dijak, ki je v svoji vasi po stotih letih obudil knjižnico

06.04.2019

18-letnik Tadej Kobal je v vasi Slap blizu Vipave, ki šteje okoli 400 prebivalcev, pomagal ustanoviti knjižnico. Prvotno je bila namenjena otrokom, a izkazalo se je, da so prostor za druženje zelo pogrešali tudi odrasli.

Zdravje Družinski zdravniki: "Vedno se sprašuješ, ali v tej množici kaj spregledaš"

02.04.2019

"Na obremenjen dan imamo lahko več kot petdeset pacientov, torej zelo veliko frekvenco bolnikov in ogromno administrativnega dela," pove zdravnica družinske medicine, ki je že dala odpoved, a je želela ostati neimenovana.

Okolje Zakaj bi industrija varčevala z energijo, če državno subvencijo prejme brez vsakršnih zavez?

02.04.2019

Industrija v Sloveniji porabi kar 50 odstotkov vse proizvedene električne energije. Ob tem je deležna olajšav države, ki na drugi strani draži elektriko drugim odjemalcem, tudi gospodinjstvom. V zameno ji ni treba storiti ničesar.

Prostovoljci med nami Mariborčanka, ki pri 85 letih poučuje nemščino

30.03.2019

Jelena Djordjević, ki je morda celo najstarejša prostovoljka v Sloveniji, dvakrat tedensko poučuje nemščino v dnevnem centru za starejše TOTI DCA. Prepričana je, da je za starejše pomembno, da ostanejo dejavni: "Da oblečeš plašč in greš!"

Stran 15 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov