Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Marcel

Avtorji Larisa Daugul

Ostati ali se vrniti? Zgodbe Slovencev, ki niso vedeli, kako težko se bo vrniti domov

25.03.2020

"Ljubljansko letališče se je zaprlo, bilo nas je strah, da bomo obstale na katerem od letališč, zato smo se najprej odločile, da ostanemo v Braziliji. A ponoči me je zajela panika ..." opisuje 66-letnica, ki se ji je v soboto le uspelo vrniti domov.

Okolje Komunalna podjetja se spet dušijo v smeteh

20.02.2020

Na dvoriščih komunalnih podjetjih spet zastaja odpadna embalaža. V začasnem skladišču Voke Snage, ki je največji zbiralec odpadkov v Sloveniji, se je tako nabralo že 5000 ton smeti. Po državi je skupno nakopičenih že 16.400 ton odpadne embalaže.

Gospodarstvo "Če je javor, mora biti obvezno rebraš. Zato ker je lep."

19.02.2020

Na letošnji licitaciji najvrednejšega lesa sta bila kar dva hloda gorskega javora prodana za več kot 29.000 evrov. Med kupci javorja rebraša so pogosto tudi izdelovalci godal, saj inštrumentom njegov les daje poseben valovit videz.

Okolje Kaj bomo z odpadki in kaj s Tešem?

22.02.2020

Sosežig odpadkov v Tešu odpira številna vprašanja, a tudi razkriva nekaj preprostih dejstev. Slovenija še vedno nima resne strategije ravnanja z odpadki, konkretnih načrtov za znižanje emisij in dokončne strategije zapiranja rudnika Velenje in Teša.

Predsodki "Tudi če prespim pri katerem od ljubimcev, grem zjutraj rada domov, kjer imam svoj mir"

18.02.2020

"Ženska, ki je ni sram svojih užitkov in ima sebe 'naštudirano', lahko načara čudovita doživetja v intimi z moškim", če le zna oziroma si upa povedati, česa si želi in česa ne, je prepričana Nina Orel.

Slovenija "Zelo ste simpatični, ampak potrebujemo osebo, ki nam ne bo ušla na porodniško"

03.02.2020

Na profilu Instagrama Delozlom so objavljeni izseki sporočil med delavci in delodajalci, nenavadni zaposlitveni oglasi in druga sporočila obupa. Ta razkrivajo resnično stanje na trgu dela, ki je pogosto najbolj krut do mladih in žensk.

Odzivi Odločitev Sodišča EU-ja bi težko bila drugačna, a je vseeno razočaranje

31.01.2020

Poziv Sodišča EU-ja, da morata Slovenija in Hrvaška storiti vse za izvršitev arbitražne razsodbe, je "največ, kar smo lahko dobili". Odločitev o nepristojnosti sodišča so komentirali Damjan Kukovec, Janja Hojnik, Marko Pavliha in Verica Trstenjak.

Predsodki! "Noben moški nima pravice prisiliti žensko, da se pokrije"

04.02.2020

"Islam uči svobodo religije in pravi, da vera ni sila, ampak stvar srca. Sila lahko upogne glave, ne more pa upogniti srca. Če kakšne islamske države mislijo, da bodo koga islamizirale, je to v čistem nasprotju z učenjem islama," pojasni Maha Ahmed.

Slovenija Zakonodajni predlogi, ki bodo verjetno ostali v predalih vlade Marjana Šarca

28.01.2020

Po odstopu premierja Marjana Šarca je jasno, da bodo zastali nekatere nujne reforme in ukrepi. V zraku so obviseli ukinitev dopolnilnega zavarovanja, volilna zakonodaja, nagrajevanje v javnem sektorju, stanovanjski zakon, dolgotrajna oskrba ...

eBolniška Za zdravnike več klikanja, za zavarovance in delodajalce pa velik prihranek časa

20.01.2020

Zaposleni bolniškega lista ne bodo več fizično dostavljali, delodajalci pa jih ne bodo več čakali, da bi obračunali plače za pretekli mesec.

Reševalne akcije Slovenija nima helikopterja, ki bi bil namenjen le za nujno medicinsko pomoč

13.01.2020

"Pogosto ni helikopterja, ko bi morali na intervencijo. In si v stiski, ko moraš kolegu, ki je prav tako v stiski na kraju dogodka, reči, da ne moreš priti na pomoč," pojasni Uroš Lampič, dežurni zdravnik helikopterske nujne medicinske pomoči.

Slovenija Ali so res vse osnovne šole enake?

11.01.2020

Z vprašanjem "Ali so res vse osnovne šole enake?" je bilo naslovljeno pismo, ki smo ga prejeli v uredništvu. V njem se oče dveh deklic, prvošolke in tretješolke, sprašuje, zakaj v Sloveniji ni mogoče izbrati osnovne šole, v katero bomo vpisali otroka.

Stran 11 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov