Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Okolje Odbor podprl zaostrovanje pogojev za okoljevarstvene organizacije

12.05.2020

Odbor DZ-ja za infrastrukturo, okolje in prostor je potrdil vladni predlog novele zakona o ohranjanju narave in z njim amandma SNS-a, ki zaostruje pogoje sodelovanja nevladnih organizacij v postopkih. Kljub mnenju zakonodajno-pravne službe o neustavnosti.

Slovenija Okolje v Sloveniji ostalo brez svojega zagovornika

29.04.2020

V prihodnjih dveh letih bo varovanje okolja ostalo brez svojega glasu, saj je parlament s potrditvijo drugega protikoronskega interventnega zakona utišal okoljske nevladne organizacije pri izdaji gradbenih dovoljenj.

Slovenija Protestniki s kolesi skozi središče Ljubljane in pred parlament

24.04.2020

Protest, uperjen proti vladi, so zaradi omejitve zbiranja na javnih mestih udeleženci izvedli s kolesi. Zaokrožili so po središču prestolnice in ga končali z zvončkljanjem in hupanjem na Trgu republike.

Dan Zemlje "Zemlja vzdržuje vse, kar ljudje počnemo, a vzdržuje tudi druge vrste"

22.04.2020

Svetovni dan Zemlje praznujemo že od leta 1970, in zdi se, da se človeštvo že 50 let trudi spremeniti odnos do svojega planeta. Tema letošnjega dneva Zemlje je boj proti podnebnim spremembam, ki jih ne sme zasenčiti kriza, ki jo je povzročila epidemija.

Okolje Vrtičkanje v času krize ali kje smo pri samooskrbi s hrano?

16.04.2020

Šele zdaj, ko je gotovo, da se bodo cene hrane zvišale in morda ne bo več take izbire na policah trgovin, smo se začeli zavedati, da je hrana temeljna življenjska dobrina, brez katere ne moremo.

Zobozdravstvena oskrba V teh časih raje pazite na svoje zobe

12.04.2020

Ko ne pomaga tableta proti bolečinam, ima pacient hude otekline, hujše krvavitve ipd., takrat njegov zobozdravnik telefonira v eno od osmih dežurnih ambulant in ga naroči na pregled. Pacienti tja kličejo tudi sami, a večina ne potrebuje obravnave.

Gospodarstvo Honorarni delavci, študenti in nekateri samozaposleni ne vedo, kako bodo preživeli

11.04.2020

"Podobno kot preostali prekarni delavci so nekateri študentje čez noč izgubili vse dohodke. Ne morejo plačevati astronomskih najemnin, mnogi se sprašujejo, kaj bodo jedli ... To so kar strašne zgodbe," opozarja Borut Brezar iz Gibanja za dostojno delo.

Slovenija Ginekologi obravnavajo le nosečnice in ženske z nujnimi stanji

02.04.2020

"Obseg dela na osnovni ginekološki ravni je skoraj izključno vezan na obravnavo nosečnic," pojasni ginekolog Leon Meglič. Ginekološke ambulante delajo s spremenjenim in skrajšanim delovnim časom, zato je datum morebitnega pregleda nujno prej preveriti.

Selitve znotraj EU-ja v času pandemije "Ne greva na počitnice, greva domov si ustvarit življenje"

29.03.2020

"Ljudje so odšli po svetu, se spoznali, se morda niso poročili, a so si vseeno kot družina. Imeli so namen, da se odselijo v drugo državo. A kako zdaj prečkati države, ki so tako poostrile prehod meja?" se sprašujeta Tanja in Mathieu.

Ostati ali se vrniti? Zgodbe Slovencev, ki niso vedeli, kako težko se bo vrniti domov

25.03.2020

"Ljubljansko letališče se je zaprlo, bilo nas je strah, da bomo obstale na katerem od letališč, zato smo se najprej odločile, da ostanemo v Braziliji. A ponoči me je zajela panika ..." opisuje 66-letnica, ki se ji je v soboto le uspelo vrniti domov.

Okolje Komunalna podjetja se spet dušijo v smeteh

20.02.2020

Na dvoriščih komunalnih podjetjih spet zastaja odpadna embalaža. V začasnem skladišču Voke Snage, ki je največji zbiralec odpadkov v Sloveniji, se je tako nabralo že 5000 ton smeti. Po državi je skupno nakopičenih že 16.400 ton odpadne embalaže.

Gospodarstvo "Če je javor, mora biti obvezno rebraš. Zato ker je lep."

19.02.2020

Na letošnji licitaciji najvrednejšega lesa sta bila kar dva hloda gorskega javora prodana za več kot 29.000 evrov. Med kupci javorja rebraša so pogosto tudi izdelovalci godal, saj inštrumentom njegov les daje poseben valovit videz.

Stran 11 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov