Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Pogovor "Za dokazovanje moči mora premier izkoriščati retorična sredstva in zunanjo politiko"

15.10.2021

"Podpora vladi je zelo nizka, zato mora premier razpravo preusmeriti drugam. V zadnjem letu in pol to zelo pogosto počne na področju mednarodnih odnosov," opaža Marko Lovec s katedre za mednarodne odnose na ljubljanskem FDV-ju.

Gospodarstvo Cene elektrike se višajo tudi zaradi odvisnosti od fosilnih goriv

13.10.2021

"Z investicijami v obnovljive vire, predvsem proizvodnjo elektrike iz sonca, bi lahko dosegli bistveno večjo samooskrbo države in zmanjšali odvisnost od cen fosilnih virov," opozarjajo v podjetju GEN-I, največjem dobavitelju elektrike gospodinjstvom.

Sociolog Gorazd Kovačič "Sprejetje odloka o PC razumem kot državni udar"

01.10.2021

Po letu in pol histeričnega spreminjanja pravil iz tedna v teden imajo ljudje vsega skupaj dovolj, je množičnost srednega protesta komentiral Gorazd Kovačič z oddelka za sociologijo na ljubljanski filozofski fakulteti.

Cepljenje proti HPV-ju "Ne želimo zbolevanja za vrstami raka, ki se jih da preprečiti"

03.09.2021

V letošnjem šolskem letu bo prvič na voljo brezplačno cepljenje proti HPV-ju tudi za dečke. Šestošolke se lahko na sistematskem pregledu cepijo že od leta 2009. Cepljenje je pomembno zaradi preprečevanja številnih rakavih in drugih obolenj v odraslosti.

Gospodarstvo "Epidemija je razkrila, da sta moč in bogastvo izjemno nepravično porazdeljena"

03.09.2021

Z izbruhom epidemije se je pokazalo, da so za družbo najbolj ključna dela, ki so ne le najslabše plačana in kulturno najmanj cenjena, ampak so pogosto tudi neplačana in nevidna, opozarja sociologinja in ekonomistka Ana Podvršič.

Slovenija "Dijaki so bili v lanskem šolskem letu na zadnjem mestu"

31.08.2021

"Dvomim, da je ministrstvo za izobraževanje res ozavestilo škodo, ki je nastala v preteklem šolskem letu, in potencialno škodo, ki bo nastala, če se šole spet zaprejo," opozarja Ajda Erjavec, predsednica društva šolskih svetovalnih delavcev.

Evropa Kakšna bodo pravila za šolarje in učitelje v sosednjih državah?

27.08.2021

V Italiji učiteljem, ki ne bodo cepljeni, ne bodo plačevali hitrih testov. V Avstriji bodo šole obiskovali cepilni avtobusi, na Madžarskem nošenje mask v šolah in vrtcih ne bo obvezno, Hrvaška bo v novem šolskem letu rahljala epidemiološke ukrepe.

Novi koronavirus Število možganskih kapi se od začetka cepljenja ni povečalo

23.08.2021

Od začetka cepljenja do zdaj na nevrološki kliniki v Ljubljani niso zaznali nikakršnega porasta primerov možganskih kapi. Številke primerjajo s povprečjem preteklih let. Pri vseh hospitaliziranih bolnikih preverjajo, ali so cepljeni in s katerim cepivom.

Podnebne spremembe "Razblinilo se je še tistih nekaj dvomov o naši odgovornosti"

11.08.2021

"Mogoče bomo počasi lahko na Veliki planini zasadili trto refoška," nekoliko v šali IPCC poročilo o podnebnih spremembah komentira Rok Novak z Instituta Jožef Stefan. A kot poudarja, je njegovo sporočilo zelo jasno in resno.

Zeleni petek Odrast – postopen odmik od trajne gospodarske rasti, ki izčrpava planet

27.11.2020

"Neomejena rast na omejenem planetu ni mogoča, zato imamo v prihodnosti dve možnosti: ali nadaljevati eksistenčno samomorilski model rasti ali pa poiskati drugačne civilizacijske vzorce," je prepričan Dušan Plut, ki predlaga "odrast".

Zeleni petek Politiki se o podnebnih spremembah niso učili v šoli

13.11.2020

Svetovni voditelji so z resnostjo podnebnih sprememb, ki jih povzroča človek, seznanjeni že od 90. let. Znanstveniki z vsega sveta jim vsakih nekaj let pripravijo poročila o znanstvenih dognanjih in scenarijih za prihodnost. Žal brez večjega uspeha.

Ljubljana Posek japonskih češenj bi lahko pustil grd madež na slovensko-japonskih odnosih

17.06.2020

V neposredni bližini 20 let starega nasada japonskih češenj, ki so diplomatsko darilo Japonske Sloveniji, bo zraslo novo biotehnološko stičišče. Češnje so gradnji v napoto, a investitor trdi, da jih bo preselil. Stroka opozarja, da presaditev ni mogoča.

Stran 9 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov