Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Zdravje Plačevanje bolnišničnega zdravljenja bi bilo mogoče uvesti le s spremembo zakonodaje

02.12.2021

Ali je mogoče, da bi bolniki s plačanim zdravstvenim zavarovanjem morali doplačati hospitalizacijo na covidnem oddelku zaradi odločitve, da se ne bodo cepili? ZZZS pojasnjuje, da bi za kaj takega morali spremeniti zdravstveno zakonodajo.

Slovenija Maske, ki jih je podjetjem razdelilo ministrstvo, je inšpekcija označila za neprimerne

05.12.2021

Ministrstvo za gospodarstvo je lansko jesen podjetjem z manj kot petimi zaposlenimi, ki so izpadla iz predhodnih razpisov, ponudilo pakete brezplačnih zaščitnih mask. Izkazalo se je, da maske niso bile ne brezplačne ne primerne.

Novi koronavirus Če bo potrebno, bo cepivo prilagojeno različici omikron

29.11.2021

Prve odmerke mRNK-cepiv, ki bi bila prilagojena na omikron, bi lahko prejeli najprej spomladi. BioNTech je med tem že začel prilagajanje svojega cepiva na novo različico koronavirusa. In zakaj cepivo ni bilo prilagojeno na delta različico?

#Epidemija Skoraj petina Slovencev avtomobil uporablja na poteh, krajših od kilometra

03.12.2021

Ne glede na močno onesnažen zrak, število hudih prometnih nesreč in na ogromne stroške, ki nam jih povzroča, je avtomobil (morda celo dva ali trije) ljubljenec slovenskih gospodinjstev. Epidemija je njegovo priljubljenost le še utrdila.

Onkraj mehurčka Antropocen - ko človek postane glavni dejavnik spreminjanja okolja

04.12.2021

Najbogatejših deset odstotkov svetovnega prebivalstva v ozračje prispeva skoraj polovico vseh toplogrednih plinov, zato reševanje podnebne krize ne bo uspešno, dokler ne bomo naslovili svetovne neenakosti.

Novi koronavirus Cepljenje med okužbo ne povzroči težjega poteka bolezni

12.11.2021

"Velikokrat obstaja možnost, da smo bili nevede v rizičnem stiku, posebej kadar je tako velik delež populacije naenkrat okužene, vendar to ni razlog, da se ne bi cepili," sporočajo z NIJZ-ja.

Gospodarstvo "Poskus zamenjave direktorjev v energetiki je tipično političen in nima strokovnega ozadja"

11.11.2021

"Ne pozabimo, da se bodo v energetiki obračala visoka finančna sredstva. Smo pred volitvami, ki za stranke niso poceni. Stranke potrebujejo donatorje, zato morajo biti na ustreznih mestih ustrezni ljudje," menjave v energetiki komentira Peter Novak.

#Epidemija Zakaj moramo elektronske odpadke nujno zbirati ločeno?

19.11.2021

Elektronski odpadki niso le najhitreje naraščajoča vrsta odpadkov, temveč tudi hitro rastoča svetovna težava. Letos bomo do konca leta proizvedli kar 56 milijonov ton elektronskih odpadkov, kar je več, kot naj bi tehtal Kitajski zid. 

Pogovor "Za dokazovanje moči mora premier izkoriščati retorična sredstva in zunanjo politiko"

15.10.2021

"Podpora vladi je zelo nizka, zato mora premier razpravo preusmeriti drugam. V zadnjem letu in pol to zelo pogosto počne na področju mednarodnih odnosov," opaža Marko Lovec s katedre za mednarodne odnose na ljubljanskem FDV-ju.

Gospodarstvo Cene elektrike se višajo tudi zaradi odvisnosti od fosilnih goriv

13.10.2021

"Z investicijami v obnovljive vire, predvsem proizvodnjo elektrike iz sonca, bi lahko dosegli bistveno večjo samooskrbo države in zmanjšali odvisnost od cen fosilnih virov," opozarjajo v podjetju GEN-I, največjem dobavitelju elektrike gospodinjstvom.

Sociolog Gorazd Kovačič "Sprejetje odloka o PC razumem kot državni udar"

01.10.2021

Po letu in pol histeričnega spreminjanja pravil iz tedna v teden imajo ljudje vsega skupaj dovolj, je množičnost srednega protesta komentiral Gorazd Kovačič z oddelka za sociologijo na ljubljanski filozofski fakulteti.

Cepljenje proti HPV-ju "Ne želimo zbolevanja za vrstami raka, ki se jih da preprečiti"

03.09.2021

V letošnjem šolskem letu bo prvič na voljo brezplačno cepljenje proti HPV-ju tudi za dečke. Šestošolke se lahko na sistematskem pregledu cepijo že od leta 2009. Cepljenje je pomembno zaradi preprečevanja številnih rakavih in drugih obolenj v odraslosti.

Stran 9 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov