Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Podnebne migracije "Prikazovati peščico ljudi, ki iščejo boljše življenje v EU-ju, kot grožnjo, je zelo hinavsko"

27.11.2023

"Govor o migrantih služi preusmerjanju pozornosti. Velika večina ljudi, prizadetih zaradi podnebne krize, ne more zapustiti svoje države, temveč se preselijo znotraj regije," pretiran strah pred podnebnimi migracijami zavrača Sarah Walker.

Okolje Delo od doma pripomore k zniževanju izpustov toplogrednih plinov iz prometa

09.11.2023

Vsaka pot, ki je ne opravimo z avtomobilom, prispeva k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov, onesnaženosti zraka in zastojev. Med ukrepi za doseganje ogljične nevtralnosti tako najdemo tudi spodbujanje dela od doma.

Komentar Uroša Esiha in Marinka Banjaca Predsednik vlade mora biti avtoriteta, a ne na račun dialoga v koaliciji

20.10.2023

Se po odstavitvi dveh ministrov v vladi kažejo nove razpoke? Zakaj se zdi, da v ospredje Gibanja Svoboda prihajajo nekdanji člani LMŠ-ja? Bosta koalicijski partnerici zdržali pritisk "menedžerskega" premierja? Komentirata Uroš Esih in Marinko Banjac.

Gospodarstvo Ustavitev NEK-a naj za zdaj ne bi vplivala na cene elektrike

16.10.2023

"Slovenski elektroenergetski sistem je močno povezan z drugimi evropskimi sistemi, zato ustavitev ne bi smela imeti znatnega vpliva na zadostnost elektrike v Sloveniji," so učinke ustavitve NEK-a pojasnili na Agenciji za energijo.

Splav "Vsako nosečnost je ženski težko prekiniti, tudi nezaželeno"

11.11.2023

"Umetnih prekinitev nosečnosti je k sreči vse manj. To je uspeh celotne družbe, od zdravstvenega do šolskega sistema," je prepričana ginekologinja Nataša Tul Mandić. V Sloveniji imamo zelo nizek delež splavov med mladoletnicami.

Zdravje V akciji za promocijo ustnega zdravja sodelujejo predvsem zobozdravniki zasebniki

10.10.2023

Skoraj 560 tisoč ljudi nima izbranega osebnega zobozdravnika. Na dan odprtih vrat zobozdravniških ordinacij, ki poteka v akciji zdravniške zbornice za promocijo ustnega zdravja, pa sodelujejo predvsem zasebniki.

Zdravje Okužb s koronavirusom vse več, infektologi zaskrbljeni pred novo sezono

04.10.2023

V zadnjih tednih število obolelih s covidom-19 narašča, kar je po začetku šolskega leta pričakovano. Infektologe vseeno skrbi, da bi bile v prihodnjih mesecih zaradi različnih respiratornih obolenj bolnišnice preobremenjene.

Pomanjkanje serviserjev Na popravilo gospodinjskega aparata je treba čakati tudi mesec dni

03.10.2023

Komur se je v zadnjem času pokvaril gospodinjski aparat, ve, da čakanje na popravilo lahko traja tudi več tednov. Proizvajalec oz. pooblaščeni servis sta v 30 dneh dolžna izvesti popravilo, a serviserjev na terenu močno primanjkuje.

Zlorabe Spolni napadalci v stik z otrokom na spletu pridejo precej hitreje kot v resničnem življenju

19.09.2023

Policija je leta 2022 obravnavala 163 primerov spolnih zlorab otrok prek spleta in v povezavi s tem opravila 27 hišnih preiskav. Najbolj skrb vzbujajoče je, da so žrtve spletnih zlorab vse mlajši otroci.

Srčni infarkt V Sloveniji vsako leto zaradi srčnega infarkta umre skoraj dva tisoč ljudi

15.09.2023

Specialistka družinske medicine Nena Kopčaver Guček opozarja na okoliščine, ki lahko privedejo do nenadnega zastoja srca, in poudarja, da je zelo velik dejavnik stres, s katerim se lahko spopadamo le sami. 

Intervju Rachel Guyet: Če želimo nekje postaviti vetrno elektrarno, se moramo najprej pogovoriti s prebivalci

07.09.2023

"Vlagatelji premalo upoštevajo lokalno prebivalstvo. Ni dovolj, da lokalne skupnosti obvestiš, da si spoštoval vsa pravila. To ni tisto, kar si prebivalci želijo slišati. Predvsem si želijo biti slišani," je prepričana Rachel Guyet.

Ravnateljica OŠ Podbrdo Polona Kenda: "Prednost majhnih šol je odnos, otrok ni številka"

01.09.2023

"Otroci naj imajo poleg šole tudi svoje otroštvo, ohranijo naj igro, radovednost in dolgočasje. Ni treba, da je ves čas zapolnjen z aktivnostjo. Naj imajo še vedno potolčena kolena," prvošolcem želi Polona Kenda, ravnateljica ene naših najmanjših šol.

Stran 2 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov