Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Prostovoljci med nami Mariborčanka, ki pri 85 letih poučuje nemščino

30.03.2019

Jelena Djordjević, ki je morda celo najstarejša prostovoljka v Sloveniji, dvakrat tedensko poučuje nemščino v dnevnem centru za starejše TOTI DCA. Prepričana je, da je za starejše pomembno, da ostanejo dejavni: "Da oblečeš plašč in greš!"

Prostovoljci med nami Vedno sem izhajala iz tega, da bi vsak od nas lahko bil romski otrok

23.03.2019

Nuša Rustja šolarjem iz romskih naselij Brezje in Žabjak že deset let pomaga pri domačih nalogah in učenju. "Romantika me je že zdavnaj minila," pravi, a hkrati verjame, da je izobrazba edina možnost za svetlejšo prihodnost romskih otrok.

Zdravje Gripa je letos povzročila nekaj več zapletov tudi pri mlajših bolnikih brez kroničnih bolezni

14.03.2019

Zvonko Baklan iz UKC-ja Maribor opaža, da so se v letošnji sezoni gripe pojavljali zapleti med boleznijo tudi pri mlajših bolnikih brez "pridruženih boleznih", ki so nato potrebovali intenzivno zdravljenje. 

Prostovoljci med nami "Že samo, da imajo starejši nekoga ob sebi, jim ogromno pomeni"

17.03.2019

Nika Rustja enkrat na teden običe starejša zakonca, ki živita v Ljubljani. Spada med prostovoljce družabnike, ki starejšim meščanom podarijo predvsem svojo družbo, mnogi med njimi so namreč zelo osamljeni.

Prostovoljci med nami Učitelj, ki je postal gorski reševalec

09.03.2019

Slovenska gorska reševalna služba je vrhunska, čeprav je sestavljena le iz prostovoljcev, pojasni Simon Kurinčič, gorski reševalec, ki se v steno za ponesrečencem odpravi tudi ponoči.

Gospodarstvo Slovenski les je debel in drag

13.02.2019

Na licitaciji najvrednejšega lesa v Sloveniji se najbolje prodaja javor rebraš, njegov les namreč uporabljajo za opremljanje jaht ali za ohišje violin. Dobro se prodajajo tudi oreh, hrast, macesen in "resonančna" smreka.

Bližnji vzhod Draga Potočnjak: "Jemen ni tako daleč, nam pa se ne ljubi niti klikniti na peticijo"

30.01.2019

V Društvu slovenskih pisateljev, Slovenski filantropiji in PEN-u so slovensko vlado in evropske poslance pozvali k podpori prizadevanjem Združenih narodov za odprtje humanitarnih koridorjev v Jemnu.

Evropska unija Bomo v Združeno kraljestvo po "trdem brexitu" še lahko potovali le z osebno izkaznico?

17.01.2019

Brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom bo prinesel dražje klice z obeh strani, delovne vize, zmedo med letalskimi prevozniki ter nadzor in dolge kolone tovornih vozil na mejnih prehodih.

Gospodarstvo Je bila Telekomova sprememba naročniškega paketa Dostopni v skladu z zakoni?

16.01.2019

Konec novembra je Telekom Slovenije naročnike paketov Dostopni A, B in C obvestil, da z novim letom paketi ne bodo več vključevali klicev iz Slovenije v EU-območje, a tak ukrep ni v nasprotju z evropsko uredbo, prav tako ni sporna sprememba paketa.

Slovenija Ali lahko fotografiramo svojega otroka v družbi sošolcev in to objavimo na družbenih omrežjih?

16.01.2019

Starši si po uvedbi GDPR-ja oziroma Splošne uredbe EU-ja o varstvu podatkov ne upajo fotografirati svojih otrok na šolskih prireditvah. Nekatere šole so staršem celo same prepovedale fotografiranje.

Prostovoljci med nami Če si vsak dan med ljudmi, ki te tako močno potrebujejo, lahko pozabiš na življenje okoli sebe

14.01.2019

"Prostovoljci so ljudje, ki čutijo empatijo do drugih, ob tem pa morajo biti v primerih, ko delajo z ranljivimi skupinami, tudi čustveno stabilni," poudarja Tjaša Arko s Slovenske filantropije. Sama opaža, da jo je najbolj zaznamovala pomoč prebežnikom.

Gospodarstvo Za posek vsakega drevesa se skupaj odločita lastnik in gozdar

25.12.2018

V Sloveniji sta posek in razvoj gozda odvisna od skoraj pol milijona lastnikov gozdov, njihova struktura pa se je v zadnjih letih precej spremenila, saj gozdove deduje mlajša generacija, ki živi v mestih in gospodarjenja z gozdom ni vajena.

Stran 16 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov