Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Splav "Vsako nosečnost je ženski težko prekiniti, tudi nezaželeno"

11.11.2023

"Umetnih prekinitev nosečnosti je k sreči vse manj. To je uspeh celotne družbe, od zdravstvenega do šolskega sistema," je prepričana ginekologinja Nataša Tul Mandić. V Sloveniji imamo zelo nizek delež splavov med mladoletnicami.

Zdravje V akciji za promocijo ustnega zdravja sodelujejo predvsem zobozdravniki zasebniki

10.10.2023

Skoraj 560 tisoč ljudi nima izbranega osebnega zobozdravnika. Na dan odprtih vrat zobozdravniških ordinacij, ki poteka v akciji zdravniške zbornice za promocijo ustnega zdravja, pa sodelujejo predvsem zasebniki.

Zdravje Okužb s koronavirusom vse več, infektologi zaskrbljeni pred novo sezono

04.10.2023

V zadnjih tednih število obolelih s covidom-19 narašča, kar je po začetku šolskega leta pričakovano. Infektologe vseeno skrbi, da bi bile v prihodnjih mesecih zaradi različnih respiratornih obolenj bolnišnice preobremenjene.

Pomanjkanje serviserjev Na popravilo gospodinjskega aparata je treba čakati tudi mesec dni

03.10.2023

Komur se je v zadnjem času pokvaril gospodinjski aparat, ve, da čakanje na popravilo lahko traja tudi več tednov. Proizvajalec oz. pooblaščeni servis sta v 30 dneh dolžna izvesti popravilo, a serviserjev na terenu močno primanjkuje.

Zlorabe Spolni napadalci v stik z otrokom na spletu pridejo precej hitreje kot v resničnem življenju

19.09.2023

Policija je leta 2022 obravnavala 163 primerov spolnih zlorab otrok prek spleta in v povezavi s tem opravila 27 hišnih preiskav. Najbolj skrb vzbujajoče je, da so žrtve spletnih zlorab vse mlajši otroci.

Srčni infarkt V Sloveniji vsako leto zaradi srčnega infarkta umre skoraj dva tisoč ljudi

15.09.2023

Specialistka družinske medicine Nena Kopčaver Guček opozarja na okoliščine, ki lahko privedejo do nenadnega zastoja srca, in poudarja, da je zelo velik dejavnik stres, s katerim se lahko spopadamo le sami. 

Intervju Rachel Guyet: Če želimo nekje postaviti vetrno elektrarno, se moramo najprej pogovoriti s prebivalci

07.09.2023

"Vlagatelji premalo upoštevajo lokalno prebivalstvo. Ni dovolj, da lokalne skupnosti obvestiš, da si spoštoval vsa pravila. To ni tisto, kar si prebivalci želijo slišati. Predvsem si želijo biti slišani," je prepričana Rachel Guyet.

Ravnateljica OŠ Podbrdo Polona Kenda: "Prednost majhnih šol je odnos, otrok ni številka"

01.09.2023

"Otroci naj imajo poleg šole tudi svoje otroštvo, ohranijo naj igro, radovednost in dolgočasje. Ni treba, da je ves čas zapolnjen z aktivnostjo. Naj imajo še vedno potolčena kolena," prvošolcem želi Polona Kenda, ravnateljica ene naših najmanjših šol.

Ljubljana Gre na Ljubljanskem barju za naraven pojav ali za človeški vir onesnaženja?

22.08.2023

Tamkajšnji prebivalci menijo, da bi lahko bila rjava smrdeča tekočina v Bevškem grabnu, ki se širi po Ljubljanici, naraven pojav. Ribiški družini Vrhnika se zdi precej verjetneje, da gre za človeški vir onesnaženja.

Pogovor z vojaškim pilotom "Helikopterji bodo neprestano v zraku vsaj še kakšen mesec"

09.08.2023

"Videl sem toliko odplaknjenih cest in plazov, da bodo za očiščenje in zagotavljanje dostopnosti do vseh naselij in hiš potrebni herkulski napori. Tačas jih bomo oskrbovali s helikopterji, druge ni," je dejal pilot vojaškega helikopterja Matej Hajdinjak.

Pogovor s posadko helikopterja "Leteli smo med nalivi in strelami. A ljudem je huje kot nam."

07.08.2023

"Nekaterih hiš ni več, ne le da ni hiše, niti parcelne številke ni več. Veliko smo že prestali, tudi lanski požar. A nihče ni umrl ali izgubil hiše. Tu so ljudje izgubili vse. Niti spomina ni več," opisuje pilot letalske policijske enote Jure Olaj.

Komentar "Notranja trenja v Levici so po letu dni v vladi povsem logična"

12.07.2023

Trenja znotraj Levice in krepitev njenega radikalnega dela po letu dni v vladi niso presenečenje. Je prihodnost kariernega politika Luke Mesca bolj obetavna ali vsaj bolj gotova kot usoda same stranke? Komentirata Uroš Esih in Aleš Kocjan.

Stran 3 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov