Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Alpsko smučanje - svetovni pokal: slalom (M), 1. vožnja, prenos iz Palisades Tahoeja

Avtorji Larisa Daugul

Pogovor z vojaškim pilotom "Helikopterji bodo neprestano v zraku vsaj še kakšen mesec"

09.08.2023

"Videl sem toliko odplaknjenih cest in plazov, da bodo za očiščenje in zagotavljanje dostopnosti do vseh naselij in hiš potrebni herkulski napori. Tačas jih bomo oskrbovali s helikopterji, druge ni," je dejal pilot vojaškega helikopterja Matej Hajdinjak.

Pogovor s posadko helikopterja "Leteli smo med nalivi in strelami. A ljudem je huje kot nam."

07.08.2023

"Nekaterih hiš ni več, ne le da ni hiše, niti parcelne številke ni več. Veliko smo že prestali, tudi lanski požar. A nihče ni umrl ali izgubil hiše. Tu so ljudje izgubili vse. Niti spomina ni več," opisuje pilot letalske policijske enote Jure Olaj.

Komentar "Notranja trenja v Levici so po letu dni v vladi povsem logična"

12.07.2023

Trenja znotraj Levice in krepitev njenega radikalnega dela po letu dni v vladi niso presenečenje. Je prihodnost kariernega politika Luke Mesca bolj obetavna ali vsaj bolj gotova kot usoda same stranke? Komentirata Uroš Esih in Aleš Kocjan.

Sum korupcije Je bolnišnica Brežice javno naročilo priredila točno določenemu dobavitelju?

06.07.2023

Splošna bolnišnica Brežice je v javnem naročilu materiala za operacije kolen in ramen uporabila dokumentacijo, katere avtor je eno od podjetij, ki se poteguje na razpisu. V bolnišnici so razpisne pogoje po pritožbah nekoliko spremenili.

Pred počitnicami Otroci imajo potrebo po stiku. Na tehnologijo se naslonijo, če odnosov ni na voljo.

23.06.2023

Starši naj med počitnicami z otroki čim več časa preživijo ob dejavnostih, ki ne vključujejo zaslonov. Prav normalizacija njihove uporabe je pri šolarjih pustila opazne posledice. Ker so slabše socializirani, težje razrešujejo konflikte, več je nasilja.

Komentar Marinka Banjaca "SDS se postopoma pripravlja na obdobje po Janši"

22.06.2023

"To je seveda ena od možnosti na kongresu stranke SDS čez dve leti, tako kot je bila na vseh dosedanjih kongresih," se je Janez Janša na Twitterju odzval na navedbe, da naj za predsednika stranke na prihodnjem kongresu ne bi več kandidiral.

Zdravje Otroci so v pregretih avtomobilih do petkrat bolj ogroženi kot odrasli

20.06.2023

Kadar je zunaj več kot 30 stopinj, se temperatura v avtomobilu lahko v pol ure dvigne do 50 stopinj Celzija. Otroci so na vročinske udare še posebej občutljivi, saj se njihovo telo segreje od trikrat do petkrat hitreje kot pri odraslih.

Okolje Vetrnice na Pohorju: "Drobljenje projektov je nezakonito"

08.06.2023

Okoljski pravnik Aljoša Petek opozarja, da gre pri umeščanju 56 vetrnic na Pohorje za drobljenje postopkov in da bi moral biti projekt voden v državnem prostorskem načrtu. Zakonodaja drobljenj ne dopušča, se pa v praksi dogajajo.

Ob stavki osebnih asistentov "Morda je celo bolje, da je odnos bolj uraden, kot pa prijateljski"

25.05.2023

"Nekoč se je zgodilo, da je odpovedala baterija v ventilatorju in v nekaj sekundah je postal povsem bled," skrb za uporabnika opisuje osebni asistent Toni, ki svoj poklic opravlja že deset let in se danes pridružuje stavki osebnih asistentov.

Okolje Kako naj izbiramo med obnovljivimi viri in ohranjeno naravo?

24.05.2023

Kar nekaj območij, ki so primerna za uvajanje obnovljivih virov energije iz vetra in vode, se prekriva z območji Nature 2000. Kako reševati prihajajoče konflikte, v katerih se bomo morali odločati med ohranjanjem narave in umeščanjem OVE-jev v prostor?

Okolje Ali je meso upravičeno na zatožni klopi?

14.05.2023

Na Kmetijskem inštitutu opozarjajo, da se glede uživanja mesa in živinoreje v javnosti pogosto pojavljajo netočne informacije. A znanost vztraja, da je tako z vidika zdravja kot vpliva na podnebje obseg živinoreje treba zmanjšati.

Okolje Bo nad pohorskimi gozdovi zraslo 56 vetrnic?

08.05.2023

Na Pohorju se načrtuje gradnja 56 vetrnih elektrarn. Okoli 200 metrov visoke vetrnice se bodo, če bo projekt izveden, raztezale na območju Areha, Treh kraljev in Rogle. Vse več je opozoril, da bi projekt pregrobo posegel v neokrnjeno naravo Pohorja.

Stran 3 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov