Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Larisa Daugul

Predsodki! "Ko nezakonito prečkaš mejo, policist ne more vedeti, kdo si"

12.11.2019

Amin je v Slovenijo vstopil letos marca in zaprosil za azil. "Če si policist in rečeš nekomu, naj se ustavi, ta pa se ne ustavi, moraš nekaj narediti. Morda si tihotapec, kriminalec, ne vedo, kdo si. Sam sem takoj dal vedeti, da sem miroljuben."

Zdravje Zdravila za enoletnega Michaela iz Nemčije ni krila država

30.09.2019

V soboto smo poročali, da je zdravilo za dečka Michaela z jugovzhoda Nemčije, ki podobno kot Kris trpi za spinalno mišično distrofijo, krila nemška javna zdravstvena blagajna, kar ne drži.

Okolje "Slovenija bi potrebovala fiskalno pravilo za izpuste toplogrednih plinov"

23.09.2019

V ustavi imamo fiskalno pravilo, ki določa, da morajo biti odhodki države načeloma izravnani s prihodki. Mladi za podnebno pravičnost pa menijo, da bi morali imeti tudi "fiskalno pravilo toplogrednih izpustov", ki bi določalo prag, ki ga ne smemo preseči.

EU-kadrovanje "Po vseh kriterijih smo padli na konec vrste"

10.09.2019

Resor za krizno upravljanje, ki je bil dodeljen Janezu Lenarčiču, je bolj kot ne rezultat politične kombinatorike, čeprav je Slovenija "prepoznana po določenih aktivnostih na področju humanitarnega delovanja," je komentiral Marko Lovec s FDV-ja.

Zdravje Srednje medicinske sestre ne smejo delati, diplomirane bodo pregorele

07.09.2019

Srednje medicinske sestre z desetimi leti izkušenj ne smejo več opravljati svojega dela, diplomirane sestre same bremena ne bodo zdržale ."Dodatne uteži za že tako utrujeno konjenico," situacijo opiše Boštjan Gluhar z jeseniškega urgentnega centra.

Okolje Cementarno Salonit Anhovo so razburili podatki o njenih izpustih

04.09.2019

Društvo Eko krog je objavilo študijo o sežiganju odpadkov v cementarni Salonit Anhovo, iz katere je razvidno, da za cementarne veljajo manj strogi predpisi glede nevarnih izpustov kot za sežigalnice. Podjetje je zahtevalo umik študije.

Predsodki "S krilcem, zgoraj brez in bos skačem naokrog v pretežno krščanskem okolju"

05.11.2019

Nara Petrovič se ne vidi kot skrajneža, čeprav se zaveda, da bi marsikdo njegov način življenja, ki mu sam pravi razkošna preprostost, opredelil kot radikalno ekologijo.

Zdravje Za slabo počutje na delovnem mestu je lahko kriv sindrom bolnih zgradb

14.08.2019

Sindrom bolnih zgradb je relativno nov pojav. Ne gre za bolezen, označuje pa stanje ljudi, ki se v zgradbah na delovnem mestu zaradi različnih vzrokov počutijo slabo.

Maribor Maribor bi lahko bil idealno mesto za kolesarjenje

19.08.2019

Kar 80 odstotkov Mariborčanov živi v radiju treh kilometrov od centra mesta, zato je drugo največje slovensko mesto po mnenju Josipa Rotarja iz Mariborske kolesarske mreže idealno za razvoj kolesarjenja.

Ljubljana Zakaj so ljubljanski kolesarji slabe volje?

14.08.2019

Ljubljana je v svetovnem merilu do kolesarjev prijazno mesto. A kolesarji vedo, da bi se dalo urediti še marsikaj. Neurejene so glavne vpadnice v mesto, nova infrastruktura je včasih slabša od stare, gradbišča za kolesarje nimajo označenih obvozov.

Okolje Hiperaktivni podlubniki povzročili dovolj škode za razglasitev naravne nesreče

29.07.2019

Zaradi vročinskih valov v juniju in juliju bo škoda, ki jo povzročijo podlubniki, najverjetneje že sredi avgusta presegla za 400.000 kubičnih metrov dreves, kar zadošča za razglasitev naravne nesreče.

Zdravje Pravilno vzdrževana klimatska naprava ne povzroča prehlada. Pa tudi revme ne.

26.07.2019

Ali prepih in klimatska naprava res lahko povzročata prehlade, glavobole in celo revmatična obolenja? Njun vpliv na zdravje so razjasnile revmatologinja Alenka Šipek Dolničar ter Simona Uršič in Ana Hojs, specialistki s področja higiene na NIJZ-ju.

Stran 13 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov