Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Cepljenje proti HPV-ju "Ne želimo zbolevanja za vrstami raka, ki se jih da preprečiti"

03.09.2021

V letošnjem šolskem letu bo prvič na voljo brezplačno cepljenje proti HPV-ju tudi za dečke. Šestošolke se lahko na sistematskem pregledu cepijo že od leta 2009. Cepljenje je pomembno zaradi preprečevanja številnih rakavih in drugih obolenj v odraslosti.

Gospodarstvo "Epidemija je razkrila, da sta moč in bogastvo izjemno nepravično porazdeljena"

03.09.2021

Z izbruhom epidemije se je pokazalo, da so za družbo najbolj ključna dela, ki so ne le najslabše plačana in kulturno najmanj cenjena, ampak so pogosto tudi neplačana in nevidna, opozarja sociologinja in ekonomistka Ana Podvršič.

Slovenija "Dijaki so bili v lanskem šolskem letu na zadnjem mestu"

31.08.2021

"Dvomim, da je ministrstvo za izobraževanje res ozavestilo škodo, ki je nastala v preteklem šolskem letu, in potencialno škodo, ki bo nastala, če se šole spet zaprejo," opozarja Ajda Erjavec, predsednica društva šolskih svetovalnih delavcev.

Evropa Kakšna bodo pravila za šolarje in učitelje v sosednjih državah?

27.08.2021

V Italiji učiteljem, ki ne bodo cepljeni, ne bodo plačevali hitrih testov. V Avstriji bodo šole obiskovali cepilni avtobusi, na Madžarskem nošenje mask v šolah in vrtcih ne bo obvezno, Hrvaška bo v novem šolskem letu rahljala epidemiološke ukrepe.

Novi koronavirus Število možganskih kapi se od začetka cepljenja ni povečalo

23.08.2021

Od začetka cepljenja do zdaj na nevrološki kliniki v Ljubljani niso zaznali nikakršnega porasta primerov možganskih kapi. Številke primerjajo s povprečjem preteklih let. Pri vseh hospitaliziranih bolnikih preverjajo, ali so cepljeni in s katerim cepivom.

Podnebne spremembe "Razblinilo se je še tistih nekaj dvomov o naši odgovornosti"

11.08.2021

"Mogoče bomo počasi lahko na Veliki planini zasadili trto refoška," nekoliko v šali IPCC poročilo o podnebnih spremembah komentira Rok Novak z Instituta Jožef Stefan. A kot poudarja, je njegovo sporočilo zelo jasno in resno.

Zeleni petek Odrast – postopen odmik od trajne gospodarske rasti, ki izčrpava planet

27.11.2020

"Neomejena rast na omejenem planetu ni mogoča, zato imamo v prihodnosti dve možnosti: ali nadaljevati eksistenčno samomorilski model rasti ali pa poiskati drugačne civilizacijske vzorce," je prepričan Dušan Plut, ki predlaga "odrast".

Zeleni petek Politiki se o podnebnih spremembah niso učili v šoli

13.11.2020

Svetovni voditelji so z resnostjo podnebnih sprememb, ki jih povzroča človek, seznanjeni že od 90. let. Znanstveniki z vsega sveta jim vsakih nekaj let pripravijo poročila o znanstvenih dognanjih in scenarijih za prihodnost. Žal brez večjega uspeha.

Ljubljana Posek japonskih češenj bi lahko pustil grd madež na slovensko-japonskih odnosih

17.06.2020

V neposredni bližini 20 let starega nasada japonskih češenj, ki so diplomatsko darilo Japonske Sloveniji, bo zraslo novo biotehnološko stičišče. Češnje so gradnji v napoto, a investitor trdi, da jih bo preselil. Stroka opozarja, da presaditev ni mogoča.

Okolje "Bolj kot je družba razvita, bolj naraščajo konflikti v prostoru"

01.06.2020

Ni res, da meril, ki določajo vključevanje okoljevarstvenih nevladnih organizacij v projekte, ni mogoče spreminjati. Lahko se preoblikujejo, a v intenzivnem dialogu z njimi, poudarja Pavel Gantar. Sicer gre za kršitev Aarhuške konvencije.

Predsodki "Marsikdaj kakšnega izdelka z višje police ne kupim, saj mi je nerodno ves čas prositi za pomoč"

02.06.2020

Ko se je Darja Smrkolj rodila leta 1966, so bili njeni starši precej šokirani. "Videli so, da je trup večji, roke in noge pa kratke. Da imam hondrodistrofijo, so zdravniki vedeli takoj." Beseda pritlikavec jo prizadene, raje sliši, da je majhna oseba.

Okolje Protestniki: V tretjem svežnju tudi "demontaža sistema varovanja okolja, narave in zdravja ljudi"

26.05.2020

Pred obravnavo predloga tretjega protikoronskega zakona, ki bo podaljšal omejitev pravic nevladnih organizacij, se je pred ministrstvom za okolje in prostor zbralo več protestnikov. Policisti so štiri protestnike odnesli v policijsko vozilo in oglobili.

Stran 10 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov