Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Okolje Zakaj imamo tako malo vetrnic in kam bi lahko postavili nove?

23.04.2024

Slovenija je pri rabi vetrne energije med evropskimi državami popolnoma na repu. Manj vetrnic ima le Malta, ki nima nobene. Pogoji pri nas niso najboljši, a na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo nameravajo izkoristiti potencial, ki je na voljo.

Komentar Andraž Zorko: "Han je neke vrste sanacijski upravitelj, a bojim se, da bi bil lahko tudi stečajni"

15.04.2024

Čeprav je Matjaž Han lahko ostrejši v izjavah, kot je bila Tanja Fajon, verjetno še vedno premierju in koaliciji ustreza bolj, kot bi jim kateri od novincev, meni analitik Andraž Zorko.

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

10.04.2024

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

Komentar Marko Lovec: "Janša igra na prave note. Slovenija izstopa po občutku, da v EU-ju nimamo vpliva."

04.04.2024

"Težava slovenskega odnosa do Evropske unije so nepoznavanje, neznanje in nezainteresiranost," meni Marko Lovec s fakultete za družbene vede. Občutek majhnosti in nezmožnosti vplivanja pa lahko pred evropskimi volitvami postane gojišče evroskepticizma.

Vlada potrdila predlog Levičar: Resolucija je usmerjena v razvoj nacionalnega jedrskega programa in podporo projektu JEK 2

28.03.2024

Vlada je sprejela predlog resolucije o dolgoročni miroljubni uporabi jedrske energije v Sloveniji, ki jo razume kot strateški vir energije, med jedrskimi novogradnjami pa pozornost in podporo namenja predvsem JEK-u 2.

Intervju "Materina ljubezen je večna, ne glede na to, ali je otrok živ ali ne"

25.03.2024

Izgubi otroka v visoki nosečnosti sledi zapleten proces žalovanja. Po smrti se ljudi običajno spominjamo v pogovorih in jih omenjamo z imeni. Pri otrocih, ki jih bližnji niso mogli spoznati, je drugače. Starši si včasih želijo, da izrečemo njihova imena.

Intervju Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

27.03.2024

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

Intervju Strokovnjakinja za vode Barbara Čenčur Curk: "Avtomobilov ne bi smeli prati doma"

08.03.2024

"Če je imel stric parcelo, si tam pač postavil hišo. Veliko je bilo črnih gradenj, ki so bile pozneje legalizirane. Ta kaos v prostoru je rakava rana že več desetletij," gradnjo na poplavnih območjih opisuje profesorica naravoslovnotehniške fakultete.

Komentar Je izbira Andreje Katič za pravosodno ministrico izbira za pomiritev medkoalicijskih odnosov?

27.02.2024

Gre pri kandidaturi Andreje Katič za pravosodno ministrico za pomiritev odnosov v koaliciji, pri čemer je korak nazaj storil predsednik vlade, ki se hkrati zaveda, da si ob slabih rejtingih novih zdrsov pri izbiri kandidatov ne sme več privoščiti?

Okolje Ministrstvo: Lokacija asfaltirnice v Vrtojbi je neprimerna, a nimamo vzvodov za njen umik

21.02.2024

Asfaltna baza v Vrtojbi deluje brez ustreznih dovoljenj, okoliške prebivalce pa skrbijo njeni negativni vplivi na okolje in zdravje. Civilna iniciativa Vrtojba si prizadeva za njen umik, a odločitve, zaradi zapletenih inšpekcijskih postopkov, še ni.

Okolje Referendum o energetskem zakonu "zaradi političnih nagibov, in ne zaradi same vsebine"?

02.02.2024

Pavel Gantar meni, da gre pri napovedi referenduma o energetskem zakonu za "poceni politično temo". "A utegne biti uspešna, ker ljudje tega ne spremljajo. Dovolj je, da se pojavi izjava, da se ne bo smelo več kuriti z drvmi, in povzroči vznemirjenje."

Slovenija Predlog referenduma za JEK 2 pred poslanci na začetku marca

24.01.2024

Državni zbor bo SDS-ov predlog za razpis posvetovalnega referenduma za izgradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško obravnaval na začetku marca. Bodo takrat poslanci tudi že določili dan glasovanja? Ni nujno.

Stran 1 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov