Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

EU-kadrovanje "Po vseh kriterijih smo padli na konec vrste"

10.09.2019

Resor za krizno upravljanje, ki je bil dodeljen Janezu Lenarčiču, je bolj kot ne rezultat politične kombinatorike, čeprav je Slovenija "prepoznana po določenih aktivnostih na področju humanitarnega delovanja," je komentiral Marko Lovec s FDV-ja.

Zdravje Srednje medicinske sestre ne smejo delati, diplomirane bodo pregorele

07.09.2019

Srednje medicinske sestre z desetimi leti izkušenj ne smejo več opravljati svojega dela, diplomirane sestre same bremena ne bodo zdržale ."Dodatne uteži za že tako utrujeno konjenico," situacijo opiše Boštjan Gluhar z jeseniškega urgentnega centra.

Okolje Cementarno Salonit Anhovo so razburili podatki o njenih izpustih

04.09.2019

Društvo Eko krog je objavilo študijo o sežiganju odpadkov v cementarni Salonit Anhovo, iz katere je razvidno, da za cementarne veljajo manj strogi predpisi glede nevarnih izpustov kot za sežigalnice. Podjetje je zahtevalo umik študije.

Predsodki "S krilcem, zgoraj brez in bos skačem naokrog v pretežno krščanskem okolju"

05.11.2019

Nara Petrovič se ne vidi kot skrajneža, čeprav se zaveda, da bi marsikdo njegov način življenja, ki mu sam pravi razkošna preprostost, opredelil kot radikalno ekologijo.

Zdravje Za slabo počutje na delovnem mestu je lahko kriv sindrom bolnih zgradb

14.08.2019

Sindrom bolnih zgradb je relativno nov pojav. Ne gre za bolezen, označuje pa stanje ljudi, ki se v zgradbah na delovnem mestu zaradi različnih vzrokov počutijo slabo.

Maribor Maribor bi lahko bil idealno mesto za kolesarjenje

19.08.2019

Kar 80 odstotkov Mariborčanov živi v radiju treh kilometrov od centra mesta, zato je drugo največje slovensko mesto po mnenju Josipa Rotarja iz Mariborske kolesarske mreže idealno za razvoj kolesarjenja.

Ljubljana Zakaj so ljubljanski kolesarji slabe volje?

14.08.2019

Ljubljana je v svetovnem merilu do kolesarjev prijazno mesto. A kolesarji vedo, da bi se dalo urediti še marsikaj. Neurejene so glavne vpadnice v mesto, nova infrastruktura je včasih slabša od stare, gradbišča za kolesarje nimajo označenih obvozov.

Okolje Hiperaktivni podlubniki povzročili dovolj škode za razglasitev naravne nesreče

29.07.2019

Zaradi vročinskih valov v juniju in juliju bo škoda, ki jo povzročijo podlubniki, najverjetneje že sredi avgusta presegla za 400.000 kubičnih metrov dreves, kar zadošča za razglasitev naravne nesreče.

Zdravje Pravilno vzdrževana klimatska naprava ne povzroča prehlada. Pa tudi revme ne.

26.07.2019

Ali prepih in klimatska naprava res lahko povzročata prehlade, glavobole in celo revmatična obolenja? Njun vpliv na zdravje so razjasnile revmatologinja Alenka Šipek Dolničar ter Simona Uršič in Ana Hojs, specialistki s področja higiene na NIJZ-ju.

Intervju z ministrom Simon Zajc: "Zame je bolj kot tovor pomembna voda"

05.07.2019

"Za nas ni bilo vprašanje, ali bomo zahtevali, da se sanacija izvede tako, kot smo jo določili, ali ne," o ukrepih po izlitju kerozina pove minister za okolje Simon Zajc, ki zatrjuje, da odkar je sam na čelu ministrstva, ni deležen zunanjih pritiskov.

Reportaža Belokranjci in prebežniki: nekatere je strah, drugim se zdi problematika prenapihnjena

14.06.2019

V Beli krajini smo preverili, kako se prebivalci soočajo z vse številčnejšimi nezakonitimi prehodi državne meje. Z enim od sogovornikov smo bili dogovorjeni vnaprej, z drugimi smo se v vaseh ob slovensko-hrvaški meji srečali naključno.

Slovenija "Šarec ni klasičen populist"

03.06.2019

Marjan Šarec je všečen zaradi živahne in preproste govorice, ki je odlepljena od prežvečene politične terminologije, meni Boris Vezjak. Miro Haček pa dodaja, da ima vlada visoko podporo predvsem zato, ker so bila pričakovanja izjemno nizka.

Stran 14 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov