Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Zanimivosti Sveta Korona - neznana mučenka, ki je "zaslovela" zaradi koronavirusa

26.03.2020

V zadnjih dneh se zaradi novega koronavirusa več govori tudi o sicer manj znani katoliški mučenki Koroni, ki ji nekateri pripisujejo tudi zavetništvo pred epidemijami oz. kužnimi boleznimi.

Retro Orglice kot Slovenija: "Oboje majhno, podcenjeno, polno neodkritih možnosti ..."

07.03.2020

Orglice so relativno novo glasbilo, izumljeno "šele" v 19. stoletju, zaradi česar v nekaterih glasbenih krogih veljajo za "manjvredne", a pobudnik festivala (ah) TE ORGLICE Stane Peček v njih vidi številne podobnosti s Slovenijo.

Družabno "Za šankom imaš še vedno zelo bogat vir informacij. In humorja."

29.02.2020

Zvečer se na male zaslone vrača oddaja Kaj dogaja? Z Jonasom, ki je že pred začetkom postregla z zabavnim napovednikom v štirih delih, ki je, kot je pojasnil Miha Brajnik, parodija na pred tedni predvajano (in zelo odmevno) nadaljevanko Jezero.

Zdravje V šolah in vrtcih kroži gripa, a najhujše šele prihaja

29.01.2020

"Iz več osnovnih šol po Sloveniji poročajo, da v kratkem času zboli veliko otrok, ki pa se tudi zelo hitro vrnejo (2-3 dneh) v šolo. V nekaj osnovnih šolah smo tudi odvzeli vzorce in potrdili kroženje virusov influence A in B," pravijo na NIJZ-ju.

Megxit "Če bi kraljica hotela Harryja in Meghan ustaviti, bi bila lahko videti kot diktator"

19.01.2020

Razkol v britanski kraljevi družini so delno potencirali mediji, meni angleški novinar David J. Constable, ki je prepričan, da kraljica Elizabeta Harryju in Meghan ne bo stala na poti niti, če se odločita za trženje svojega imena s knjigami, nastopi ...

Neuničljivi džins Nekoč jih je bilo treba "švercati" iz Trsta, danes so v skoraj vsaki omari

16.11.2019

Tradicija, pomešana z nostalgijo, in kakovostna izdelava zelo raznolikih modelov kavbojk – to je po mnenju modne poznavalke Lorelle Flego razlog, zakaj je po šestih desetletjih znamka Rifle še vedno priljubljena.

Znani Meghan v dokumentarcu: "Svarili so me, da mi bodo tabloidi uničili življenje"

21.10.2019

"Nikoli si nisem mislila, da bo vse to lahko, sem pa verjela, da bo pošteno," je v dokumentarnem filmu dejala Meghan, vojvodinja Susseška, njen mož Harry pa je poudaril, da ga nihče ne bo prisilil v "igro, ki mi je ubila mamo".

Zdravje "Visenje" na spletu in določene vrste duševnih motenj so povezani. A kako?

14.10.2019

Številne raziskave ugotavljajo povezave med uporabo spletnih omrežij in duševnim zdravjem oz. stopnjo samospoštovanja, sočasno pa strokovnjaki zaznavajo porast težav v duševnem zdravju, a za zdaj še ne morejo reči, kakšna je povezava.

Svet živali Tragičen konec tveganega potovanja: mladič štorklje Srečko je poginil

04.10.2019

Srečko, eden izmed dveh mladičev štorkelj, ki so jih strokovnjaki pred selitvijo na jug opremili s telemetrično napravo, je po 2.328 preletenih kilometrih klavrno končal - zanj je bila najverjetneje usodna plastična vrečka.

Intervju "Potrošniki si želijo varne, kakovostne hrane - in so zanjo pripravljeni plačati več"

30.09.2019

"Ljudje bodo morali razumeti, da so bila podeželska območja vedno namenjena kmetovanju, kjer je smrdelo, kjer je bilo blato. Ampak tam se tudi hrana pridela! Hrana vendar ne raste na trgovski polici v Mercatorju v Ljubljani," opozarja ministrica.

Retro Medvedki, punčke, družabne igre - muzej igrač, "kjer igrače govorijo same zase"

21.09.2019

V muzeju igrač se vse vrti okoli igre: igrače za najmlajše, igrače za malo večje. Igrače iz daljne preteklosti in take, ki jih lahko v trgovinah kupimo danes. Igrače, izdelane doma iz kosa lesa ali palčk, povezanih z vrvico, ali moderne, kupljene.

Kadrovska kombinatorika Šarec o resorju za krizno upravljanje: "To je dober resor"

10.09.2019

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je slovenskemu kandidatu Janezu Lenarčiču dodelila resor za krizno upravljanje. "Krizno upravljanje je pomembno, a zahtevno področje dela EU-ja, saj gre za reševanje življenj in pomoč ljudem v stiski."

Stran 11 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov