Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Novi koronavirus Zdravljenje s krvno plazmo staro, a kot kaže, učinkovito. Pomaga tudi bolnikom v Sloveniji.

01.12.2020

Tudi v Sloveniji so začeli nekatere bolnike, ki so zboleli za covidom-19, zdraviti s krvno plazmo, ki so jo darovali tisti, ki so bolezen preboleli. Zdaj imajo na voljo 80 enot plazme, vsak bolnik je potrebuje od 2 do 3.

Zdravje Za covidom-19 zbolelo 10 okuženih s HIV-om, bolezen ni potekala enostavno

01.12.2020

Pandemija covida-19 je v ozadje potisnila še eno pandemijo, in sicer bolezni aids, ki jo povzroča virus HIV. Zaradi omejitev javnega življenja in zdravstva je namreč število testiranj, ki so pogoj za uspešno zamejitev bolezni, drastično padlo.

Novoletni ognjemeti Pirotehnika počasi izginja z nekaterih trgovskih polic, policija stavi na ozaveščanje

13.12.2020

Letos se bodo zagotovo morali odpovedati širšim novoletnim druženjem, mnogi pa se decembra kljub opozorilom o njihovi škodljivosti težko odpovejo ognjemetom. Pri dveh trgovcih so storili korak dlje in tovrstne izdelke umaknili iz ponudbe.

Delo v času epidemije Čistilke v bolnišnicah prikrajšane za dodatek. Številni bi medtem lahko delali od doma, a ne. Zakaj?

26.11.2020

Sindikat pristojne poziva, naj odpravijo anomalijo, da delavci v javnem sektorju dobijo dodatek za izpostavljenost, delavci v gospodarstvu pa ne. Medtem se vrstijo opozorila, da je delo pozitivnih nesprejemljivo in da bi lahko več ljudi delalo od doma.

Klic dobrote "Noben človek ne sme ostati brez nekoga, s katerim se lahko pogovori"

25.11.2020

"Problematično je, da se nam spet javljajo družine, od katerih smo se po koncu gospodarske krize v letu 2015 nekako "poslovili", pa so zdaj spet v stiski," opozarja Peter Tomažič s Karitas in dodaja, da posebno pozornost namenjajo predvsem starejšim.

Družabno Mladi Žalčan iz 5000 odpiralcev pločevink izdelal kar ‒ kitaro

13.11.2020

Da je ustavitev javnega življenja lahko priložnost, je dokazal tudi 20-letni Jernej Ježovnik, ki je leto 2020 izkoristil za izdelavo svoje kitare. A ne čisto navadne. Izdelal jo je namreč iz 5000 sntntnov, pripravic za odpiranje na vrhu pločevink.

Pogrebniki Vsak dan v stiku z okuženimi pokojnimi in svojci, a se zavedajo, da dejavnost ne čaka

01.11.2020

"Bojazen, da pokojniki v primeru hudih bolezenskih znakov ne bodo mogli biti dostojno pokopani, je popolnoma odveč," zagotavlja Lidija Pliberšek, direktorica enega največjih pogrebnih zavodov v državi, mariborskega.

1. november "Klasičnih sveč se ne bomo znebili na hitro, a alternative postopoma utirajo pot"

30.10.2020

"Klasičnih sveč se ne bomo znebili na hitro, a vse take alternative in ozaveščanje nam postopoma utirajo pot k manj škodljivemu spominjanju na naše preminule," pojav alternativnih sveč komentira Katja Sreš iz društva Ekologi brez meja.

Po Almini poti Avstralija po prvem valu: "Ljudje imajo znotraj zvezne države vso svobodo, ki so jo imeli prej"

17.10.2020

Avstralija je ob izbruhu pandemije – tako kot druge države – sprejela stroga pravila za omejevanje življenja, ki so jih kar kmalu precej sprostili, a meja med zveznimi državami še vedno ni mogoče kar tako prehajati, pojasnjuje Zala Bojović.

Slovenija "Ko umrejo otroci, odpovemo. Ker otroci naj ne bi umirali."

15.10.2020

"Če smo se pred leti morali boriti, da so lahko starši pokopali svojega 24-tedenskega otroka, je danes to že samoumevno," spremembe v družbi, povezane z izgubo otroka med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu, opisuje Petra Paver Urek.

Znani Japonski cesar - uradno "nebeški suveren", a v resnici zgolj simbol, kot himna ali zastava

17.11.2020

Dežela vzhajajočega sonca se z monarhijo ponaša že več kot tisočletje, po legendi celo dve in pol. A po drugi svetovni vojni je od vloge cesarja ostala le podoba, simbol enotnosti ljudstva. To pa ne pomeni, da ga Japonci ne podpirajo.

Britanska kraljeva družina "Monarh dobesedno prežema britansko ustavno ureditev"

12.10.2020

Institucija britanske kraljeve družine je ena najprepoznavnejših na svetu - in čeprav je danes bolj mešanica obredne in simbolne vloge, britanski monarh še vedno dobesedno prežema britansko ustavno ureditev, meni sogovornik Tadej Zupančič.

Stran 9 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov