Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Družabno Mladi Žalčan iz 5000 odpiralcev pločevink izdelal kar ‒ kitaro

13.11.2020

Da je ustavitev javnega življenja lahko priložnost, je dokazal tudi 20-letni Jernej Ježovnik, ki je leto 2020 izkoristil za izdelavo svoje kitare. A ne čisto navadne. Izdelal jo je namreč iz 5000 sntntnov, pripravic za odpiranje na vrhu pločevink.

Pogrebniki Vsak dan v stiku z okuženimi pokojnimi in svojci, a se zavedajo, da dejavnost ne čaka

01.11.2020

"Bojazen, da pokojniki v primeru hudih bolezenskih znakov ne bodo mogli biti dostojno pokopani, je popolnoma odveč," zagotavlja Lidija Pliberšek, direktorica enega največjih pogrebnih zavodov v državi, mariborskega.

1. november "Klasičnih sveč se ne bomo znebili na hitro, a alternative postopoma utirajo pot"

30.10.2020

"Klasičnih sveč se ne bomo znebili na hitro, a vse take alternative in ozaveščanje nam postopoma utirajo pot k manj škodljivemu spominjanju na naše preminule," pojav alternativnih sveč komentira Katja Sreš iz društva Ekologi brez meja.

Po Almini poti Avstralija po prvem valu: "Ljudje imajo znotraj zvezne države vso svobodo, ki so jo imeli prej"

17.10.2020

Avstralija je ob izbruhu pandemije – tako kot druge države – sprejela stroga pravila za omejevanje življenja, ki so jih kar kmalu precej sprostili, a meja med zveznimi državami še vedno ni mogoče kar tako prehajati, pojasnjuje Zala Bojović.

Slovenija "Ko umrejo otroci, odpovemo. Ker otroci naj ne bi umirali."

15.10.2020

"Če smo se pred leti morali boriti, da so lahko starši pokopali svojega 24-tedenskega otroka, je danes to že samoumevno," spremembe v družbi, povezane z izgubo otroka med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu, opisuje Petra Paver Urek.

Znani Japonski cesar - uradno "nebeški suveren", a v resnici zgolj simbol, kot himna ali zastava

17.11.2020

Dežela vzhajajočega sonca se z monarhijo ponaša že več kot tisočletje, po legendi celo dve in pol. A po drugi svetovni vojni je od vloge cesarja ostala le podoba, simbol enotnosti ljudstva. To pa ne pomeni, da ga Japonci ne podpirajo.

Britanska kraljeva družina "Monarh dobesedno prežema britansko ustavno ureditev"

12.10.2020

Institucija britanske kraljeve družine je ena najprepoznavnejših na svetu - in čeprav je danes bolj mešanica obredne in simbolne vloge, britanski monarh še vedno dobesedno prežema britansko ustavno ureditev, meni sogovornik Tadej Zupančič.

Svet Japonski cesar - uradno "nebeški suveren", a v resnici zgolj simbol, kot himna ali zastava

28.09.2000

Dežela vzhajajočega sonca se z monarhijo ponaša že več kot tisočletje, po legendi celo dve in pol. A po drugi svetovni vojni je od vloge cesarja ostala le podoba, simbol enotnosti ljudstva. To pa ne pomeni, da ga Japonci ne podpirajo.

Družabno "To je zdaj televizija 21. stoletja, to je 'covidtelevizija'."

15.09.2020

Na male zaslone ta teden prihaja nova sezona razvedrilnih oddaj, ki pa bodo zaradi pandemije novega koronavirusa precej drugačne, kot smo vajeni. Gledalcev bo manj ali pa jih sploh ne bo, voditelji bodo morali biti previdnejši, več dela bo za kamerami.

Kmetijstvo Zelena trgatev: grob poseg v razvoj trte, a nujen za obstoj nekaterih vinogradnikov

23.07.2020

Zaradi epidemije covida-19 in posledične popolne ustavitve javnega življenja so številnim vinarjem in vinskim kletem ostale ogromne količine neprodanega vina. Država jim je v pomoč ponudila dva ukrepa, za zeleno trgatev se je odločilo 144 vinogradnikov.

Zadružna zveza "Že nekaj kamionov poceni viškov iz drugih držav EU-ja zruši ceno našim lastnim produktom"

03.07.2020

"Slovenija pridela dovolj hrane! A ne paradižnika med novembrom in aprilom," o samooskrbi pravi novi predsednik Zadružne zveze Borut Florjančič. Rešitev vidi v ureditvi odnosov v prehrambeni verigi in podpisih pogodb, ki pa se jih je treba tudi držati.

Ture avanture Nastalo novo naselje v Sloveniji: imeti mora izvirno ime in vsaj 10 stavb

04.06.2020

Gorjanski občinski svetniki so v sredo podprli ustanovitev novega naselja Zatrnik, s čimer želijo obuditi tamkajšnjo turistično ponudbo in temu območju omogočiti razvoj. Gre za eno redkih novih naselij v državi, postopek pa še zdaleč ni preprost.

Stran 9 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov