Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Silvestrski poljub Pred 50 leti nastala skladba, brez katere ni silvestrovega: "Postala je del vsakdanjika in praznika"

08.12.2021

Mineva pol stoletja, odkar je nastala skladba Silvestrski poljub. Pesem je Alfi Nipič v studiu takratnega Radia Ljubljana posnel v le 15 minutah, danes pa jo lahko slišimo v mnogo različicah. Najnovejšo bo mogoče slišati že pred novim letom.

Zdravje Ob dnevu boja proti aidsu: veliko se pričakuje od novega preventivnega zdravila, ki bo brezplačno

01.12.2021

Skoraj vse osebe s HIV-om v Sloveniji se zdravijo, kar pomeni, da imajo nezaznaven virus in ne morejo okužiti nikogar, poudarja infektolog Janez Tomažič, ki veliko pričakuje od novega zdravila za preprečevanje okužbe, ki bo na voljo po novem letu.

Posledice po covidu Ko niti ventilator ni dovolj, lahko redkim pomaga presaditev pljuč. A zdravi ne bodo nikoli več.

24.11.2021

Zdravljenje najtežjih covidnih bolnikov je dolgotrajno: najprej jim pomaga ventilator, če se stanje slabša, še zunajtelesni krvni obtok, v skrajnem primeru pa je potrebna presaditev pljuč. Primernih kandidatov pa je malo, do zdaj jih je bilo le pet.

Dobrodelni koncert Klic dobrote "Nematerialna pomoč posamezniku v stiski pomeni vsaj toliko kot materialna"

24.11.2021

Pri prošnjah za materialno pomoč ne moremo reči, da se je število povečalo, jih je celo malenkost manj, se je pa precej povečalo število prošenj za nematerialno pomoč: svetovanje, pogovor, stik, opaža svetovalka na celjski Karitas Vera Horjak Kravos.

1000. oddaja kviza "Vem! je zadel našo mentaliteto."

23.11.2021

"Ko smo začenjali, je francoski producent, s katerim smo sodelovali v pripravah, povedal, da tam kviz poteka že sedmo leto. Seveda si niti v sanjah nisem mislil, da se to lahko zgodi tudi pri nas," ob 1000. oddaji kviza Vem! pravi Aljoša Ternovšek.

Intervencijski zakon Vlada ranljivim namenja nov dodatek, delodajalcem denar za hitre teste in podaljšuje turistične bone

19.11.2021

Vlada je pripravila zakon o dodatnih ukrepih, ki predvideva izredni dodatek za upokojence, kmete in invalide, je pojasnil finančni minister. Zakon uvaja tudi odškodnine za morebitne zaplete pri cepljenju in določa pravno podlago za izdajanje odlokov.

20 tisočakov Zvonko Raušl: operni pevec, igralec bridža, gojitelj čilijev - in zdaj tudi zmagovalec Jokerja

09.10.2021

Novi zmagovalec Jokerja, Zvonko Raušl, ki mu je četrtemu uspelo osvojiti glavno nagrado, 20.000 evrov, pravi, da dileme, kaj z denarjem, ni: "Nagrado bom porabil za obnovo hiše."

279. dan brez plačila Von der Leyen in Michela skrbi nefinanciranje STA, novinarske organizacije slabšanje svobode medijev

06.10.2021

Vprašanja medijske svobode in izčrpavanja STA-ja so odmevala tudi ob robu vrha EU-Zahodni Balkan: predsednica komisije Ursula von der Leyen je znova poudarila, da jih nefinanciranje STA-ja skrbi, Charles Michel pa je poudaril pomen svobode medijev.

Na obisku v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka Deset let po godčevi smrti: "Slakova glasba predvsem vzbuja spomine na otroštvo"

29.09.2021

Desetletje po smrti legendarnega "ljudskega godca" Lojzeta Slaka njegovo obširno in pisano zapuščino živo ohranjajo v njegovem rodnem kraju, kjer so njemu in Tonetu Pavčku, ki tudi izhaja iz Mirne Peči, posvetili muzej.

Zdravje Predrojstveni presejalni test: Povezave s kitajsko vojsko vzbudile strah, dokazov zanje za zdaj ni

13.09.2021

Ste se nedavno odločili za genetsko presejalno testiranje? Ste dobro prebrali določila o varnosti zasebnih podatkov? Veste, kam je vaš vzorec odpotoval in kdo mora skrbeti, da do podatkov ne bo nihče nepooblaščeno prišel?

OŠ Boštanj Ponarejeno pismo o zahtevi po cepljenju prvošolcev razburilo starše in ravnateljico

02.09.2021

Tik pred začetkom šolskega leta so nekateri starši prvošolcev Osnovne šole Boštanj v občini Sevnica dobili ponarejeno pismo s podpisom ravnateljice, v katerem naj bi ta zahtevala cepljenje otrok. Ravnateljica je zgrožena, zadevo preverja tudi policija.

Utrinki Zlata medalja je več kot prestiž: zmagovalcem denarne nagrade, hiše, avti in celo krave

10.08.2021

Olimpijski prvaki in drugi dobitniki medalj so v marsikateri državi takšna redkost, da športnike nosijo po rokah in jih zasipajo z različnimi darili ‒ od čredice krav, hiš, novega avtomobila (in goriva) do denarnih nagrad in celo zaloge hrane.

Stran 6 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov