Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Evropa Kraljica Elizabeta II.: umirjena avtoriteta sedi na prestolu že sedem turbulentnih desetletij

06.02.2022

Pred 70 leti je britanska kraljica Elizabeta II., ena najvplivnejših svetovnih voditeljev, kot 25-letno dekle 63. po vrsti sedla na britanski prestol. Monarhijo je vodila skozi desetletja velikih tehnoloških in družbenih sprememb in ostala njen simbol.

Popkultura Eslovenia - 25-letna manekenka, ki je ime (in zastavo) Slovenije približala milijonom Brazilcev

19.01.2022

Po zaslugi 25-letne manekenke in udeleženke brazilskega resničnostnega šova Big Brother je te dni beseda Slovenija (oz. Eslovenia) skupaj s slovensko zastavo ena bolj opaznih na družbenih omrežjih.

Naročeni lahko pridejo na termin UeNaročanje: za zdaj še preverjajo, ali je kdo brisal termine in dostopal do osebnih podatkov

11.01.2022

Zaradi varnostnih pomanjkljivosti je bilo e-naročanje na storitve upravnih enot po enem dnevu umaknjeno. Upravne enote so zdaj dobile podatke o naročenih terminih, skušali bodo znova vzpostaviti klicni center za naročanje, e-storitve pa za zdaj še ne.

Lupimo leto "Na dolgi rok in če želimo od turizma kaj zaslužiti, so zgolj domači turisti premalo!"

01.01.2022

"Težava slovenskega turizma ni le covid-19, temveč strukturni in sistemski problemi, ki so bili prisotni že pred pandemijo," po letu, ko se je slovenski turizem le počasi začel pobirati, opozarja strokovnjakinja Maja Uran Maravić.

Miss Slovenije na Miss sveta "Upam si trditi, da ima notranjost večji pomen in težo za končni rezultat kot pa sam fizični videz"

16.12.2021

Pozno zvečer se bo v Portoriku odvilo zadnje dejanje letošnjega izbora za mis sveta. Mlade ženske z vseh koncev sveta se na veliki dogodek pripravljajo že skoraj en mesec, Slovenijo pa bo na prireditvi zastopa 22-letna Ribničanka Maja Čolić.

Potopis izšel v knjigi Kje je Jan? Pretežno "ždi" doma. Za zdaj. "Ogromno sveta še čaka."

13.12.2021

"Ko sem videl, da so moji popotniški blogi popestrili ponedeljkovo jutro res velikemu številu ljudi, se mi je nekako porodila ideja, da bi te zapise združil v knjigo. Pa tudi, eno je splet, drugi pa je tiskan medij," ob izidu knjige razlaga Jan Konečnik.

Evropa Življenje kraljice Elizabete II.: od "zgolj" princese do ene najvplivnejših osebnosti modernega časa

08.09.2022

V 97. letu starosti je umrla monarhinja z enim najdaljših stažev v svetovni zgodovini, britanska kraljica Elizabeta II. Njeno življenje je bilo od 10. leta zapisano britanski monarhiji, ki ji je služila vse do zadnjega dne.

Silvestrski poljub Pred 50 leti nastala skladba, brez katere ni silvestrovega: "Postala je del vsakdanjika in praznika"

08.12.2021

Mineva pol stoletja, odkar je nastala skladba Silvestrski poljub. Pesem je Alfi Nipič v studiu takratnega Radia Ljubljana posnel v le 15 minutah, danes pa jo lahko slišimo v mnogo različicah. Najnovejšo bo mogoče slišati že pred novim letom.

Zdravje Ob dnevu boja proti aidsu: veliko se pričakuje od novega preventivnega zdravila, ki bo brezplačno

01.12.2021

Skoraj vse osebe s HIV-om v Sloveniji se zdravijo, kar pomeni, da imajo nezaznaven virus in ne morejo okužiti nikogar, poudarja infektolog Janez Tomažič, ki veliko pričakuje od novega zdravila za preprečevanje okužbe, ki bo na voljo po novem letu.

Posledice po covidu Ko niti ventilator ni dovolj, lahko redkim pomaga presaditev pljuč. A zdravi ne bodo nikoli več.

24.11.2021

Zdravljenje najtežjih covidnih bolnikov je dolgotrajno: najprej jim pomaga ventilator, če se stanje slabša, še zunajtelesni krvni obtok, v skrajnem primeru pa je potrebna presaditev pljuč. Primernih kandidatov pa je malo, do zdaj jih je bilo le pet.

Dobrodelni koncert Klic dobrote "Nematerialna pomoč posamezniku v stiski pomeni vsaj toliko kot materialna"

24.11.2021

Pri prošnjah za materialno pomoč ne moremo reči, da se je število povečalo, jih je celo malenkost manj, se je pa precej povečalo število prošenj za nematerialno pomoč: svetovanje, pogovor, stik, opaža svetovalka na celjski Karitas Vera Horjak Kravos.

1000. oddaja kviza "Vem! je zadel našo mentaliteto."

23.11.2021

"Ko smo začenjali, je francoski producent, s katerim smo sodelovali v pripravah, povedal, da tam kviz poteka že sedmo leto. Seveda si niti v sanjah nisem mislil, da se to lahko zgodi tudi pri nas," ob 1000. oddaji kviza Vem! pravi Aljoša Ternovšek.

Stran 6 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov