Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Družabno Koronavizija: ko epidemija in spremljajoče vsakdanje težave postanejo navdih za parodijo

22.02.2021

Težave, s katerimi se "mali človek" srečuje med epidemijo, so bile Urošu Kuzmanu v navdih pri ustvarjanju besedil na glasbeno podlago slovenskih uspešnic. Nastal je projekt Koronavizija, ki je združil lokalne, velenjske ustvarjalce.

Kulinarika Krofi: nekoč nepravilnih oblik s kremplji, danes okrogla popolnost z različnimi polnili

13.02.2021

Pustni čas je bil vedno čas veselja, druženja, spoznavanja in družabnih plesov. To je bil v preteklosti tudi najpogostejši čas ženitovanj. Tudi zato se je takrat na mizi tradicionalno znašla dobra, mastna in nasitna hrana, pravi Lea Kužnik.

20 v 2020 Leto, ko sta Harry in Meghan obrnila hrbet kraljici in šla na svoje

29.12.2020

Da je imel v tem pandemičnem letu rumeni tisk kaj pisati, sta poskrbela britanski princ Harry in njegova žena Meghan, ki sta januarja nepričakovano oznanila, da ne bosta več opravljala kraljevih obveznosti. Zdaj podpisujeta izbrane, a donosne pogodbe.

Božična noč Predvečer božiča, kot ga še ni bilo

24.12.2020

Božič, kot ga nismo vajeni. Neobičajen – a v pozitivnem smislu – pa je bil tudi večer pred praznikom, ki ga je TV Slovenija prvič pričakala s programom v živo, popestrili so ga glasbeni gostje, pa tudi klici gledalk in gledalcev.

Slovenija Nadškof Zore: Za virus bomo imeli cepivo, za epidemijo razčlovečenosti ga pa ni

24.12.2020

"Pretreslo me je, to moram reči, ko sem prebral izjavo: 'Saj umirajo samo starejši.' To je izjava razčlovečene duše," pravi ljubljanski nadškof Stanislav Zore in dodaja, da je ta epidemija razčlovečenosti "hujša in daljnosežnejša kot virusna".

Priprave na cepljenje Štrukelj: Prva cepiva proti covidu-19 bodo učinkovita kljub novemu sevu

21.12.2020

Kljub pojavu novega seva virusa SARS-CoV-2, ki se širi hitreje, učinkovitost cepljenja s cepivom, ki bo v prihodnjih dneh predvidoma prišlo tudi v Slovenijo in s katerim bodo najprej cepili stanovalce DSO-jev, ni vprašljiva, zagotavlja Borut Štrukelj.

Zdravje Dodatki, ki jih (še vedno) ni: "Zamujajo s plačo za tiste, ki so v prvi bojni liniji"

10.12.2020

Delavci v zdravstvu in socialnem varstvu so na robu svojih zmogljivosti. Neko uteho oz. priznanje bi jim pomenilo vsaj izplačilo zasluženih dodatkov za delo v nevarnih razmerah, za nevarnost in posebne obremenitve, a teh na večini računov še vedno ni.

Novi koronavirus Zdravljenje s krvno plazmo staro, a kot kaže, učinkovito. Pomaga tudi bolnikom v Sloveniji.

01.12.2020

Tudi v Sloveniji so začeli nekatere bolnike, ki so zboleli za covidom-19, zdraviti s krvno plazmo, ki so jo darovali tisti, ki so bolezen preboleli. Zdaj imajo na voljo 80 enot plazme, vsak bolnik je potrebuje od 2 do 3.

Zdravje Za covidom-19 zbolelo 10 okuženih s HIV-om, bolezen ni potekala enostavno

01.12.2020

Pandemija covida-19 je v ozadje potisnila še eno pandemijo, in sicer bolezni aids, ki jo povzroča virus HIV. Zaradi omejitev javnega življenja in zdravstva je namreč število testiranj, ki so pogoj za uspešno zamejitev bolezni, drastično padlo.

Novoletni ognjemeti Pirotehnika počasi izginja z nekaterih trgovskih polic, policija stavi na ozaveščanje

13.12.2020

Letos se bodo zagotovo morali odpovedati širšim novoletnim druženjem, mnogi pa se decembra kljub opozorilom o njihovi škodljivosti težko odpovejo ognjemetom. Pri dveh trgovcih so storili korak dlje in tovrstne izdelke umaknili iz ponudbe.

Delo v času epidemije Čistilke v bolnišnicah prikrajšane za dodatek. Številni bi medtem lahko delali od doma, a ne. Zakaj?

26.11.2020

Sindikat pristojne poziva, naj odpravijo anomalijo, da delavci v javnem sektorju dobijo dodatek za izpostavljenost, delavci v gospodarstvu pa ne. Medtem se vrstijo opozorila, da je delo pozitivnih nesprejemljivo in da bi lahko več ljudi delalo od doma.

Klic dobrote "Noben človek ne sme ostati brez nekoga, s katerim se lahko pogovori"

25.11.2020

"Problematično je, da se nam spet javljajo družine, od katerih smo se po koncu gospodarske krize v letu 2015 nekako "poslovili", pa so zdaj spet v stiski," opozarja Peter Tomažič s Karitas in dodaja, da posebno pozornost namenjajo predvsem starejšim.

Stran 8 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov