Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Svet Japonski cesar - uradno "nebeški suveren", a v resnici zgolj simbol, kot himna ali zastava

28.09.2000

Dežela vzhajajočega sonca se z monarhijo ponaša že več kot tisočletje, po legendi celo dve in pol. A po drugi svetovni vojni je od vloge cesarja ostala le podoba, simbol enotnosti ljudstva. To pa ne pomeni, da ga Japonci ne podpirajo.

Družabno "To je zdaj televizija 21. stoletja, to je 'covidtelevizija'."

15.09.2020

Na male zaslone ta teden prihaja nova sezona razvedrilnih oddaj, ki pa bodo zaradi pandemije novega koronavirusa precej drugačne, kot smo vajeni. Gledalcev bo manj ali pa jih sploh ne bo, voditelji bodo morali biti previdnejši, več dela bo za kamerami.

Kmetijstvo Zelena trgatev: grob poseg v razvoj trte, a nujen za obstoj nekaterih vinogradnikov

23.07.2020

Zaradi epidemije covida-19 in posledične popolne ustavitve javnega življenja so številnim vinarjem in vinskim kletem ostale ogromne količine neprodanega vina. Država jim je v pomoč ponudila dva ukrepa, za zeleno trgatev se je odločilo 144 vinogradnikov.

Zadružna zveza "Že nekaj kamionov poceni viškov iz drugih držav EU-ja zruši ceno našim lastnim produktom"

03.07.2020

"Slovenija pridela dovolj hrane! A ne paradižnika med novembrom in aprilom," o samooskrbi pravi novi predsednik Zadružne zveze Borut Florjančič. Rešitev vidi v ureditvi odnosov v prehrambeni verigi in podpisih pogodb, ki pa se jih je treba tudi držati.

Ture avanture Nastalo novo naselje v Sloveniji: imeti mora izvirno ime in vsaj 10 stavb

04.06.2020

Gorjanski občinski svetniki so v sredo podprli ustanovitev novega naselja Zatrnik, s čimer želijo obuditi tamkajšnjo turistično ponudbo in temu območju omogočiti razvoj. Gre za eno redkih novih naselij v državi, postopek pa še zdaleč ni preprost.

Retro Ne zgolj srca ali konjički – iz lecta je mogoče izdelati vse, tudi šah ali hišico Janka in Metke

13.06.2020

Izdelki iz lecta so dolgoletna slovenska tradicija – predvsem srca, ki so jih fantje nekoč podarjali dekletom. A lecta ne gre enačiti z medenjaki, opozarja Lucian Perger. Lect je namreč prvenstveno namenjen obdarovanju, medenjaki pa sladkanju.

Ture avanture Vnovičen zagon turizma: v ospredju (bo) lokalno, butično, zeleno. Kmalu tudi odpiranje hotelov.

14.05.2020

Slovenija ima dobro izhodišče za vnovičen zagon turizma, saj je epidemija ni huje prizadela, poleg tega pa se je že prej usmerila v butični, zeleni turizem, kar je tisto, kar bodo turisti v obdobju po epidemiji iskali, je bilo slišati na posvetu.

Ture avanture Vse več ljudi se na potep odpravi z avtodomi - a zaradi zaprtih počivališč naletijo na težave ...

13.05.2020

Zadnja leta narašča število tistih, ki se odločajo za dopustovanje z avtodomi, zdaj, ko je udarila epidemija novega koronavirusa, pa je pričakovati, da bo takih turistov še več, saj je ta oblika dopustovanja precej samozadostna ‒ in tudi varna.

Slovenija "Skokovita dnevna rast števila brezposelnih", brez dela samo v aprilu ostalo 11.000 ljudi

23.04.2020

Število brezposelnih se od sredine marca, ko je udarila epidemija novega koronavirusa in se je življenje v državi skoraj ustavilo, "skokovito povečuje", pravijo na zavodu za zaposlovanje.

Zanimivosti Za zdravstvene delavce "ni predaje": "Protikoronska" zastava v vse bolnišnice

18.04.2020

Svoje je k boju proti epidemiji novega koronavirusa prispevalo tudi društvo Heraldica Slovenica, kjer so izdelali posebno zastavo z grbom, ki simbolizira zmago nad koronavirusom. Zastave zdaj visijo po nekaterih zdravstvenih ustanovah doma in po svetu.

Ukrepi Pristojni razmišljajo o sproščanju prehajanja med občinami in določenih dejavnosti na prostem

14.04.2020

"Če bodo podatki ostali ugodni, se prvi manjši paket sproščanja ukrepov morda obeta že naslednji ponedeljek," je napovedala vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje Bojana Beović. Množičnega druženja v kratkem ni pričakovati, je dodal Jelko Kacin.

Slovenija Premagovanje osamljenosti za starejše – neomejeno klepetanje z naključnim vrstnikom

06.04.2020

V času epidemije novega koronavirusa so starejši še bolj osamljeni kot sicer. Od danes bodo lahko manj – vzpostavljena je namreč posebna (brezplačna) telefonska linija, ki jim omogoča pogovore z drugimi starostniki, brez časovne omejitve.

Stran 10 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov