Hrvaški Agrokor naj bi v novem poskusu za delnico Mercatorja v vsakem primeru ponudil manj. Foto: MMC RTV SLO
Hrvaški Agrokor naj bi v novem poskusu za delnico Mercatorja v vsakem primeru ponudil manj. Foto: MMC RTV SLO

Hrvaški Agrokor naj bi v novem poskusu za delnico Mercatorja v vsakem primeru ponudil manj. V primerjavi z 221 evrov, kolikor je lastnik Agrokorja Ivica Todorić ponujal lani, bo cena tokrat nižja. Koliko natančno bo, še ni znano, so poročali v Poslovnem dnevniku.

Javna ponudba za odkup delnic bo objavljena septembra
Na borzi je delnica največjega slovenskega trgovca trenutno 130 evrov. Večernji list pa navaja, da bi se mali delničarji, ki imajo 36 odstotkov delnic Mercatorja, morda odločili za prodajo, če bo Todorićeva ponudba dobra oziroma vsaj za 50 evrov višja.

Agrokor naj bi javno ponudbo za odkup delnic Mercatorja, katerega uspešnost bo postavil pri pridobitvi 75 odstotkov plus ene delnice, objavil septembra.

Sveženj delnic bi omogočil nemoteno upravljanje Mercatorja
Omenjeni sveženj delnic je pogoj finančnih partnerjev, ki Todorića podpirajo pri nakupu delnic Mercatorja. Tolikšen delež pa bi hrvaškemu poslovnežu zagotovil tudi nemoteno upravljanje družbe.

Ali lahko Todorić nabere 75 odstotkov plus eno delnico Mercatorja, je težko napovedati, saj je prodaja predvsem politično vprašanje, še piše Večernji list.