Prvi zvezdnik indijskega filma je tudi ljubljenec nežnejšega spola. Foto: EPA
Prvi zvezdnik indijskega filma je tudi ljubljenec nežnejšega spola. Foto: EPA
Bollywoodski zvezdniki
Bollywoodski zvezdniki krasijo mesta v južni Aziji - Khan je eden najbolj vročih. Foto: EPA

Njegova druga letošnja uspešnica Fanaa je že v prvih štirih dneh predvajanja zaslužila dobre štiri milijone dolarjev in se tako zelo približala letošnji največji filmski uspešnici Pobarvaj me na žafranovo. Tudi v tem filmu je v glavni vlogi nastopil Aamir Khan, oba njegova letošnja filma pa sta med redkimi letošnjimi bollywoodskimi izdelki, ki so bili zares uspešni.

Khan je razjezil Gudžarat
Uspeh filma Fanaa je res velik, saj v eni najbogatejših indijskih zveznih držav Gudžarat sploh še ni prišel v kinodvorane. Gudžarat namreč ni mogel "požreti" Khanovih izjav o sporni gradnji jezu na reki Narmadi. Khan je namreč tamkajšnje prebivalce pozval, naj se uprejo preselitvi, ki čaka tisoče Indijcev, ko bo jez dvignil gladino Narmade. Khan se gudžaratskim politikom ni želel opravičiti, lastniki kinodvoran v Gudžaratu pa so filmu Fanaa nato odpovedali gostoljubje, saj se bojijo terorističnih napadov.

Bollywood letos ni zadovoljen
Fanaa, ljubezenska zgodba, v katero je vpleten terorist, je všeč tudi Indijcem v Veliki Britaniji in ZDA, poleg Khana pa v glavni vlogi nastopa priljubljena Kagol, ki je bila z velikih platen odsotna pet let - odkar se je poročila. Vsako leto v Indiji na filmski tak prenesejo približno tisoč zgodb, letošnje leto pa je filmarje zelo razočaralo.