Gregor Macedoni načrtuje v Novem mestu dva nova mostova preko Krke. Foto: BoBo
Gregor Macedoni načrtuje v Novem mestu dva nova mostova preko Krke. Foto: BoBo

Macedoni je povedal, da bo kandidaturo, za katero je zbral 550 podpisov podpore, vložil v sredo. Pri njegovi vnovični županski kandidaturi pa ga za zdaj podpirajo NSi, SDS, SLS, Lista Ivana Kralja in DeSUS.

Pojasnil je, da želi v morebitnem drugem mandatu nadaljevati prizadevanja za razvoj Mestne občine Novo mesto in ustvarjanje blaginje za vse. Pri tem je navrgel, da so v zadnjem mandatu v 23 novomeških krajevnih skupnostih izvedli skupaj skoraj 250 infrastrukturnih projektov in da bi rada njegova ekipa nadaljevala smernice, ki so jih začrtali v novomeški razvojni strategiji do leta 2030.

Med načrtovanimi projekti drugega mandata je navedel dva nova mostova čez Krko, prvega bi zgradili v prihodnjih štirih letih in drugega začeli graditi. Dve novi brvi prek Krke, mestni plavalni bazen, nova stanovanja za mlade in varovana stanovanja za starejše občane, arheološki park na Marofu in kolesarske povezave po vsej občini.

V novomeški občini bi radi nadaljevali politiko občine kot "prijaznega servisa za občane", nadaljevali bi partnerstvo z vsemi občani in razvoj turizma.

V delovanje občine so sicer skušali vključevati tako civilno družbo kot krajevne skupnosti. "To je bilo transparentno delovanje, ki nam je pomagalo tudi pri lažjem določanju prioritet. Vesel sem, da smo na neki način udejanjili participativni proračun z vključevanjem krajevnih skupnosti in tako izvedli za skupaj približno 700.000 evrov projektov. Mislim, da smo na tem področju naredili največ v Sloveniji," je še ocenil Macedoni.

Sicer pa Lista Gregorja Macedonija, ki ima v zadnji sestavi novomeškega občinskega sveta tri mesta, na novembrskih lokalnih volitvah računa na njihovo podvojitev, so še povedali na današnji novinarski konferenci.