V sredo se je po zaslugi prisebnih prisotnih zgodba končala srečno. Foto: PU Kranj
V sredo se je po zaslugi prisebnih prisotnih zgodba končala srečno. Foto: PU Kranj

Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije, so zapisali v PU-ju Kranj, zato bodo v skladu s Pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagali podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec. "Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo," je zapisal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Sandi Murovec je pomagal rešiti fanta: "Šlo je za sekunde"

Ključno vlogo je odigrala trojica na sedežnici. Včeraj smo poročali, da sta otroku, ki je sedel preveč na rob sedala in zato zdrsnil pod zapornico, pomagala otrok in ženska, zdaj pa je policija pojasnila,da so bili na sedežnici poleg dečka še tri osebe, odrasla moški in ženska ter deklica. Policisti so v sredo rešitelje pozvali, naj se javijo. Tako vedo, da je otroku na sedežnici pomagal slovenski smučar, nekaj časa pa ni bilo znano, kdo je bila ženska, ki je prav tako odigrala eno ključnih vlog pri reševanju.
Dekle so zato pozvali, naj se javi policiji, sedaj pa so s Policijske uprave Kranj sporočili, da so dobili klic nekoga, ki jo je prepoznal. Gre za državljanko Turčije, so dodali.

Pod sedežnico pa je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, ustvarilo sedem posameznikov, eden izmed njih je bil Sandi Murovec, ki je za MMC pojasnil, kako je potekala bliskovita akcija, – vse skupaj je trajalo le nekaj minut –, ki se je le po zaslugi prisebnega odziva vseh prisotnih končala srečno.