Njihovi zaposleni so v zadnjem času postali tudi tarča verbalnih napadov in celo fizičnega nasilja, kar v mariborskem podjetju obsojajo, želijo pa si večje strpnosti in medsebojne korektnosti.

"Zbirni centri so namenjeni občanom, ki lahko v različne zbirne kesone brezplačno oddajo številne vrste odpadkov. Sodelavci na zbirnih centrih se po svojih najboljših močeh trudijo ugoditi našim uporabnikom, jih pravilno usmeriti k oddaji odpadkov in jim pri tem tudi pomagati," so pri Snagi uvodoma napisali v sporočilu za javnost.

Kljub temu da večina ljudi upošteva pravila, pa v podjetju ne morejo mimo posameznikov, ki pravil ne upoštevajo in se neprimerno vedejo, s čimer povzročajo veliko slabe volje med prisotnimi, njihovi zaposleni pa so bili celo osebno napadeni.

"Tako so naši sodelavci na zbirnih centrih v zadnjem obdobju postali tarča neprimernih verbalnih napadov s strani posameznih uporabnikov, še več, v teh dneh so bili tudi deležni fizičnega nasilja. Takšna dejanja ostro obsojamo in tudi predamo v obravnavo organom pregona," so zapisali pri Snagi.

V podjetju verjamejo, da so trenutne razmere težke za vse, a kljub temu uporabnike zbirnih centrov pozivajo, da ostanejo strpni in medsebojno korektni. "S svojimi sodelavci se bomo še naprej trudili in si prizadevali, da svoje storitve opravljamo korektno, strokovno in v prid koristi za okolje in širšo družbo," so še zapisali in dodali, da je čistoča odvisna od vseh.