Najbolj komentirane novice zadnjega meseca

Novice

Mesec: Obetamo si lahko stabilno manjšinsko vlado
Levica je seznanila Marjana Šarca z odločitvijo sveta stranke, po kateri Levica ne bo sodelovala v koaliciji, je pa pripravljena oblikovati sporazum za sodelovanje v manjšinski vladi.

Novice

Šarec: Sestanek z Levico je pokazal, da imajo pogajanja smisel
Po odstopu NSi-ja od koalicijskih pogajanj peterice strank so za pogajalsko mizo sedli predstavniki LMŠ-ja in Levice. Določili so časovnico pogajanj, zanje imajo teden dni časa.

Novice

Marjan Šarec je s 55 glasovi izvoljen za predsednika vlade
Poslanci so s 55 glasovi za in 31 proti Marjana Šarca potrdili za devetega predsednika slovenske vlade. "Vse svoje moči bom usmeril v to, da bo dobro za vse," je povedal po prisegi.

Novice

Šarec: Pogodbo smo uskladili do te mere, da gre lahko na svet stranke Levica
Koalicijska pogodba je po pogajanjih Levice s peterico strank usklajena do te mere, da gre lahko na svet stranke Levica, je po novih pogajanjih dejal predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec.
955

Novice

Šarec: Z iskrenimi nameni bomo začeli pogajanja z Levico
Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec ocenjuje, da je možnost pogajanj z NSi-jem v drugem krogu iskanja mandatarja izčrpana, zato bodo "z iskrenimi nameni" začeli pogajanja z Levico.
835

Novice

Levica bo podprla manjšinsko vlado Marjana Šarca
Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je z Levico parafirala protokol o njenem sodelovanju z manjšinsko vlado.
818

Novice

V Levici so se pripravljeni pogajati, a pričakujejo bistveno drugačno koalicijsko pogodbo
Koordinator stranke Levica Luka Mesec je po napovedi, da bo peterica strank, zbranih okoli LMŠ-ja, po izstopu NSi-ja k pogajanjem povabila Levico, dejal, da so se v Levici pripravljeni pogajati, a ...
811

Novice

Židan: "Verjamemo, da bo Šarec izvoljen za mandatarja in bo hitro sestavil vlado"
Peterica strank je na pobudo Levice usklajevala protokol o sodelovanju manjšinske vlade z Levico, a končnega dogovora še niso sklenili.
744

Novice

Peterica strank bo predlagala Šarca za mandatarja, Židana za predsednika DZ-ja
Peterica strank okoli Marjana Šarca bo predlagala predsednika LMŠ-ja za mandatarja, predsednika SD-ja Dejana Židana pa za predsednika državnega zbora.
723

Šport

Roglič z veličastno zmago na kraljevski etapi do tretjega mesta
Primož Roglič je v velikem slogu dobil kraljevsko etapo Dirke po Franciji prek treh znamenitih prelazov v Pirenejih. Z izjemnim spustom je prišel tudi na tretje mesto v skupnem seštevku.
706

Novice

Marjan Šarec tudi uradno kandidat za predsednika vlade
Poslanci LMŠ-ja, SD-ja, SMC-ja, SAB-a in DeSUS-a so v DZ vložili kandidaturo Marjana Šarca za predsednika vlade, ob tem pa si želijo tudi podporo Levice, s katero bi manjšinska vlada sodelovala.
664

Novice

Tonin: Odstopil bom sam, pri meni beseda velja. Pri koaliciji očitno ne.
Šesterica strank je predlagala razrešitev predsednika DZ-ja Mateja Tonina v petek. Tonin je napovedal, da bo odstopil sam, in sporočil, da dogovori v tej koaliciji očitno ne držijo.
647

Novice

Članstvo Levice za nadaljevanje pogovorov z manjšinsko vlado
Članstvo Levice je na internem referendumu podprlo nadaljevanje pogovorov o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado Marjana Šarca.
635

Novice

Levica ne želi vstopiti v koalicijo, je pa pripravljena podpreti manjšinsko vlado
Po usklajevanju koalicijske pogodbe med predstavniki strank LMŠ, SMC, SD, SAB in DeSUS je svet stranke Levica izglasoval podporo manjšinski vladi, in ne vstopu stranke v koalicijo.
634

Šport

Maribor v Stožicah suvereno opravil z Olimpijo
Nogometaši Maribora so dobili prvi večni derbi nove sezone. V 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije so s 3:0 v Ljubljani premagali Olimpijo.
626

Novice

Dežman: Del zgodovinarjev je ostal na "titofilski" strani in podlegel privilegijem
Dr. Jože Dežman je eden najbolj vsestranskih slovenskih zgodovinarjev, ki pri svojem delu suvereno vključuje tudi druge znanstvene panoge, kot so filozofija, teologija, arheologija ...
611

Novice

Marjan Šarec: Večinske vlade niso porok učinkovitosti in stabilnosti
"Res ne vem, zakaj se dela takšna fama okoli manjšinske vlade. Če bi bile večinske vlade edini porok učinkovitosti in stabilnosti, marsikatere težave zdaj ne bi imeli," je dejal Marjan Šarec.
607

Novice

Janša: Šarca je omogočila Levica, katere ideal je venezuelski sistem
Predsednik SDS-a Janez Janša je v odzivu na izvolitev mandatarja Marjana Šarca ocenil, da se je Sloveniji zgodila nova politična prevara.
596

Novice

Mesec: Časa za usklajevanje bo zelo malo
Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec je na pogajanja tudi uradno povabil Levico. Pogovori se bodo začeli v četrtek.
566

Novice

SD in SAB optimistična glede sodelovanja z Levico. V DeSUS-u zadržani.
Drugi krog iskanja mandatarskega kandidata se bo začel v soboto, DZ se je namreč seznanil z obvestilom predsednika republike Pahorja, da v prvem krogu ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade.
525
Izjava dneva
link
Kliton Bozgo
2
18. avgust 2018 ob 14:22 Olimpija je zadnje tekme zelo učinkovita. Zdaj bo v psihološki prednosti, po drugi strani pa bi bil lahko izpad iz Evropske lige tudi dodaten motiv za Maribor, saj mu ostajata le prvenstvo in pokal.
Več novic ...
Kazalo