Okolje
false
Po mnenju Gorazda Marinčka iz Slovenskega E-foruma gre pri Magninem predlogu za "norčevanje". Foto: BoBo
Magna Steyr
Magna v svojem predlogu protokola o zagotavljanju visokih standardov pri projektu lakirnice navaja, da protokol ni mišljen kot zavezujoč in ne bi pomenil nikakršne pravne obveznosti. Foto: EPA
       Moj predlog je vsekakor zelo zavezujoč, zato je predlog Magne v celoti nesprejemljiv. Na neki način pomeni norčevanje iz okoljevarstvenih postopkov v domnevno suvereni Republiki Sloveniji.       
 Gorazd Marinček

Dodaj v

Marinček: "Predlog Magne pomeni norčevanje iz okoljevarstvenih postopkov"

Zavezujoče ali nezavezujoče okoljevarstvene zahteve?
6. september 2017 ob 08:33
Ljubljana/Hoče - MMC RTV SLO, STA

Slovenski E-forum je od Magne Steyr prejel odgovor na zahteve glede dopolnitve okoljevarstvenega dovoljenja, po kateri bi se odrekli pravici do pritožbe. Z odgovorom niso zadovoljni.

"Moj predlog je vsekakor zelo zavezujoč, zato je predlog Magne v celoti nesprejemljiv. Na neki način pomeni norčevanje iz okoljevarstvenih postopkov v domnevno suvereni Republiki Sloveniji," je v torek zvečer sporočil predsednik Slovenskega E-foruma Gorazd Marinček.

Marinček je predlagal, da bi okoljsko ministrstvo v okoljevarstveno dovoljenje za lakirnico Magne Steyr v Hočah vneslo nekatera določila, ki niso vključena v okoljevarstveno soglasje. Tako naj bi Magna omogočila neposredni digitalni monitoring vseh relevantnih okoljevarstvenih podatkov na svoji spletni strani, za prevoz bi morala v največji večji možni meri uporabljati železnico in zmanjšati rabo pitne vode iz javnega omrežja v tehnološke namene, postopno bi morala uvesti rabo meteornih voda, izdelati pa bi morala tudi požarnovarnostni načrt za primer požara skrajno velikih razmerij glede na razpoložljive količine gorljivih snovi, pri čemer bi morala predvideti povečano vplivno območje na podlagi najbolj črnogledega scenarija.

Magna pa v svojem predlogu protokola o zagotavljanju visokih standardov pri projektu lakirnice navaja, da protokol ni mišljen kot zavezujoč in da ne bi pomenil nikakršne pravne obveznosti, da ne bi kakor koli prejudiciral morebitne odločitve, ki jih objavljajo pristojni organi, in da ne bi prejudiciral izvajanja kakršne koli naložbe vlagatelja v Sloveniji. Protokol bi bil po Magninem predlogu zgolj povzetek razumevanja podpisnic glede uporabe in izvajanja okoljskih zakonov in predpisov za ta projekt.

Nezavezujoče ali zavezujoče okoljske zahteve?
Marinček opozarja tudi, da v Magninem predlogu med podpisniki ni predvideno ministrstvo za okolje in prostor, ki je pristojno za okoljevarstvene upravne akte. Vodja nevladne organizacije pravi, da pogajanja potekajo in da se mora do sopodpisa opredeliti še ministrstvo za okolje in prostor, da je treba umakniti omenjeni del protokola, ki govori o tem, da ni zavezujoč, ter da je treba vnesti tudi določilo, da je podlaga za dogovor zakon o ratifikaciji konvencije o dostopu do informacij, udeležbi javnosti pri odločanju in dostopu do pravnega varstva v okoljskih zadevah.

Marinček je posredoval tudi posnetek elektronske pošte, ki jo je dobil domnevno od družbe Colliers International, ki Magni svetuje med drugim glede pridobivanja zemljišč. Gre za, kot pravi Marinček, "podkupovalni predlog", saj da je to podjetje Slovenskemu E-forumu ponudilo podporo "v finančnem smislu", da bi čim prej rešili trenutni položaj.

Sporočilo je podpisal T. Altmann, ki pa po pisanju torkovega Dela sploh ne obstaja, poslano pa je bilo z elektronskega naslova, registriranega na Gmailu. Delo navaja, da bi lahko bilo ime pošiljatelja sestavljeno iz imen dveh zaposlenih v avstrijski podružnici Colliers International: Tobiasa Dichtla in Isabelle Altmann. Marinček je zadevo po navedbah časopisa predal policiji.

Slovenski E-forum je tudi sporočil, da ima pri svojih prizadevanjih glede okoljskih vplivov načrtovanega obrata v Hočah podporo največje evropske zveze okoljskih organizacij civilne družbe, Evropskega okoljskega urada (EEB).

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
čak mal noris
# 06.09.2017 ob 09:46
Marinček, po tem, kar sem v vsem tem času slišal "iz tvojih ust", je "norčevanje" iz VSEH NAS le tvoje nabijanje o Magni, brez kakršnih koli resnih argumentov.
GoodFella
# 06.09.2017 ob 09:57
Ta Marinček ne deluje čisto uravnovešeno, on prav uživa v tem, ko ima pozornost medijev, vlade, Avstrijcev, zdaj še Kanadčanov ter možnost vplivanja na postopek, čeprav nima nobene povezave s Štajersko. Kako imamo lahko mi tako neumne predpise, da dobesedno vsakemu, ki ima čas za zaje.ancijo, omogočajo, da imajo sploh kaj besede pri tako pomembnih zadevah. Pa kaj smo mi za ena čudna tvorba? A bo zdaj končno odgovornim postalo jasno, da tako ne gre več naprej, da se lahko pri nas zelo pomembne zadeve zaustavijo samo zaradi nečimrnosti in egoizma enega človeka, ki ga nihče ni izvolil ali pooblastil za njegovo početje, to pa bo potem vplivalo na prihodnji razvoj celotne regije. Če tale zadeva pade, mora zavreti, morajo biti posledice, vpleteni morajo odgovarjati za svoje poteze....
Untamle
# 06.09.2017 ob 09:26
Ne samo lokalno, ampak gospodarstvo na državnem nivoju, razvoj in delovna mesta tisočih bo bremzal en penzionist, politično propadli osebek, ki zagrenjenost zaradi slednjega vali na celotno državo. Kako je mogoča takšna norost??
Guinness
# 06.09.2017 ob 09:44
Marinček ovaden
A kot kaže, bi se z organi pregona lahko srečal tudi sam, saj je ljubljanska gospodarska družba, po naših zanesljivih informacijah Koto, ki se ukvarja s predelavo živalskih stranskih proizvodov in odpadkov, zoper Marinčka in nekdanjega direktorja Rada Tržana junija letos na okrožno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja oziroma poslovne goljufije.

Gre za sum fiktivne pogodbe v višini 30.000 evrov v korist Slovenskega E-foruma, ki mu je bila izplačana v dveh zneskih po 10.000 in 20.000 evrov.


vir: Vecer
Guinness
# 06.09.2017 ob 09:46
Nenavadna ponudba Magni
V javnosti je še bolj odmevalo dejstvo, da naj bi eden od članov upravnega odbora AAG Andrej Čufer Magni ponujal inovativne sisteme za gašenje požarov podjetja Orbipark, katerega direktor je. Da se je Čufer pogovarjal na to temo s predstavnikom Magne Steyr, so potrdili tudi v Gradcu, o čemer so obvestili pravno službo Magne, ta dogodek, "ki bi lahko pomenil korupcijsko tveganje", proučuje. A Čufer obtožbe zanika, češ da ga je kot okoljevarstvenika zanimalo, kako bo v objektu poskrbljeno za požarno varnost.
Foteljaš
# 06.09.2017 ob 09:42
Pa to je smešno. Ko naš gradi tovarno, nam je popolnoma vseeno za okolje, ko nekdo drug pa bi radi meli digitalni monitoring pa ne vem kaj vse.
MYX8
# 06.09.2017 ob 09:40
Marinček, ovadeni poslovne goljufije in AAG, so vecji povzrocitelji skode, kot pa kaksna kataklizmicna ujma.
zzob
# 06.09.2017 ob 10:26
Tako bo zaradi enega nezadovoljnega upokojenca iz Jesenic, več kot 400 Štajercev ostalo brez zaposlitve v dobrem podjetju.

Iz Jesenic je pravzaprav društvo Alpe Adria Green, ki se je pritožilo na okoljevarstveo soglasje. Marinček iz E-foruma je pa Dolenjec.
copcop
# 06.09.2017 ob 10:13
Neverjetno! Kot zunanji udeleženci se je prijavilo 10 okoljevarstvenih organizacij, 9 jih je z zagotovili Magne zadovoljnih, ne bodo vlagali pritožb, le ena organizacija nikakor ni zadovoljna. Zato bo podjetje, ki je leta 2016 bilo najboljši zaposlovalec v Avstriji, pregnano iz Slovenije. Tako bo zaradi enega nezadovoljnega upokojenca iz Jesenic, več kot 400 Štajercev ostalo brez zaposlitve v dobrem podjetju. Neverjetno!
Guinness
# 06.09.2017 ob 11:52
Marinček, ko je imel možnost zaustavit izgradnjo TEŠ6 le te ni zaustavil in zabrusil ostalim okoljevarstvenikom naj se brigajo zase.

To je bil Bernard iz AAG, ne Marincek. Je pa bilo takrat veliko ogorcenja in govora o korupciji
smukač
# 06.09.2017 ob 11:28
Marinček, ko je imel možnost zaustavit izgradnjo TEŠ6 le te ni zaustavil in zabrusil ostalim okoljevarstvenikom naj se brigajo zase. Sam pa je dobil stolček v komisijo, ki je nadzorovala kaj že????? pri izgradnji TEŠ6. Glede na predispozicije se po naravi bolj malo sprehaja bolj mu gode udoben fotelj
gesan
# 06.09.2017 ob 10:27
Foteljaš
# 06.09.2017 ob 09:42
Pa to je smešno. Ko naš gradi tovarno, nam je popolnoma vseeno za okolje, ko nekdo drug pa bi radi meli digitalni monitoring pa ne vem kaj vse.
........................................
.....
A res?
Si že probal zgradit podjetje na svoji njivi ali sosedovi?

Jaz nisem, ker vem, da nimam šans!
Se pravi, da je nekaj drugo hudo narobe pri nas!
Fritz.si
# 06.09.2017 ob 10:10
Če so v ozadju kakšni koruptivni nameni Marinčka & Co., jih je treba ustrezno preganjati in zatreti. Ko pa berem Marinčkove navedbe, se mi zdi, da možakar le popravlja tisto, kar niso pravilno storili na Ministrstvu za okolje in prostor, ko so pisali Okoljevarstveno dovoljenje za Magno. Zaradi takšnih šlamparij MOP-a, so se Zasavci deset let bodli z Lafarge-om.
Guinness
# 06.09.2017 ob 09:50
Sicer pa MMC, pod napacno kategorijo ste uvrstili clanek, ker nima nobene veze z Okoljem. Crna kronika bi bila bolj primerna.
copcop
# 06.09.2017 ob 11:57
Iz Jesenic je pravzaprav društvo Alpe Adria Green, ki se je pritožilo na okoljevarstveo soglasje. Marinček iz E-foruma je pa Dolenjec.

Noro. Ker na Dolenjskem že stoji Revoz lakirnica in očitno upokojenca ne moti. Moti pa ga v Hočah pri Mariboru. Noro na kvadrat!
izo
# 06.09.2017 ob 11:02
Na zavrzeno pritozbo je se en pritozbeni rok, nato gre stvar na sodisce. Ta "gremo naprej" lahko pri nas pomeni tudi eno leto birokracije.

torej je problem v državi,njeni zakonodaji in predolgih postopkih, kaj naj ti rečem. po zakonu je pač možna pri izdajo okoljevarstvenih soglasij sodelovanje civilne družbe (pač preko takpšnih ali drugačnih združenj) in žali bog tudi očitno pritožb na izdana soglasja. amen, pik, šlus in to so vedeli (ali pa bi vsaj morali vedet), od prvega dne, odkar so vrgli uč na dotično lokacijo.
skoraj garantiram pa vam, da je bilo s strani tako državo, kot še koga drugega obljubljeno, da bo šla zadeva čez po "hitrem postopku". zdej pa je lepo držav trknila v samo sebe, če na to tako pogledaš.
mogoče še en opomni, da se bo treab tudi sam pri sebi posipat s pepeleom kdaj in začet malo druugače delat.
jsp
# 06.09.2017 ob 13:13
gesan, katerega projekta ti niso dovolili izpeljati?

V vsej tej zgodbi je najbolj sporno zavlačevanje (ne prevzamejo pošte in čakajo na zadnji dan pritožbe) in izsiljevanje. Tako, da dragi "okoljevarstveniki", če mislite se pritožite in ne cvilite več.

Po vseh vaših dejanjih pa je vsem državljanom jasno, da le izkoriščate sistem za uveljavljanje lastnih interesov.

TEŠ 6 se bo zaradi vseh njihovih naporov začel poganjati na obnovljive vire energije. Sploh se ne čudim, da so porabili čez miljardo za ta projekt, glede na to koliko je teh prisklednikov tako imenovanih okoljevarstvenikov. Tistemu, ki je dejansko mar za okolje pa se ga tako ali tako ne sliši.
TOZD
# 06.09.2017 ob 11:26
In še nekaj bi si drznil dodati. Menim, da bi si glede na odmevnost zadeve, tale članek zaslužil mesto na naslovnici. Iz čisto higienskih razlogov.
TIGR
# 06.09.2017 ob 10:55
Tega Marinčka sam pogledaš...vse jasno!
DrKult
# 06.09.2017 ob 10:37
Gesan, moj point je, da v Sloveniji lahko nek e-forum, za katerega prej v zivljenjj nisem slisal, blokira in s tem odzene ogromnega investitorja s svojo pritozbo, ceprav so vse pristojne institucije dale zeleno luc. Vsake 3 dni se najde nekaj novega, zaradi cesar bi se nekdo pritozil. Ko pa saboterja vprasqs, ce bo zrihtal 400 sihtov, pa minuta molka... in potem prosnje za policijsko varstvo...
mižek
# 06.09.2017 ob 09:52
Vedno bolj se mi zdi, da je g.Marinček ali blefer ali pa še kaj več. Prav zanima me, če bo za to zmedo, ki jo povzroča, kazensko odgovarjal. Sploh pa kakšno izobrazbo ima, da se gre ekologa.
Rugess Nome
# 06.09.2017 ob 18:45
temu se vidi da je bil pri koritu celo življenje in da nikoli ni nič pametnega v življenju naredu
amigo
# 06.09.2017 ob 13:25
&gesan

Dejstvo je, da so hoteli pri tem projektu zaobičt pravila igre, ki veljajo recimo tudi zame in predvidevam da tudi zate!

Kar je dovoljeno Jupitru, ni dovoljeno volu! To je enostaven odgovor na tvoje vprašanje. Če imaš še kakšno vprašanje pa se obrni na Murgelštab. Tam so tisti, ki so krivi zato, da smo na lestvici ekonomske svobode na 100. mestu.
tadejmb
# 06.09.2017 ob 12:34
Spodaj je gramoz, okoli njiv pa so avtocesta, tiskarna, letališče. In to so najboljše njive. Ne no.
Ko se pri nas nekomu zazdi, da bi lahko bil pomemben, bo pač vlekel svoje dokler bo lahko. Sicer pa kot že tolikokrat povedano, tukaj so vzadaj velike igrice za velike denarje in vpliv. Razni Marinčki in AAG pa so samo kmeti na šahovnici politikov.
Guinness
# 06.09.2017 ob 11:33
predpostavljam, da zaradi angažmaja Požarja in Matoza.

ADK Friderik Čečeka si pozabil (hint: precej manj sodobna lakirnica blizu predvidene Magnine lokacijo, kjer delavci delajo na minimalki in komaj cakaj Magno). Pa konstantno zavajanje Nove24 se lahko das na seznam...
TOZD
# 06.09.2017 ob 11:23
Sicer me pa sedaj vse skupaj precej bega. Večina komentatorjev je pred časom ogorčeno bentila, da tudi Magnino lakirnico minira Janša; predpostavljam, da zaradi angažmaja Požarja in Matoza. Ampak tale Marinček je pa pripadnik tiste Levice, ki prisega zvestobo Brozu, Kardelju in ostali tovarišiji. Ali je mogoče, da bodo gospodarji kmalu naročili medijski tretma nadebudnih socialistov Lukeca in Violete v stilu kot ga je zadnjih petindvajset let ekskluzivno deležen Ivan Janez?
izo
# 06.09.2017 ob 10:57
Gesan, moj point je, da v Sloveniji lahko nek e-forum, za katerega prej v zivljenjj nisem slisal, blokira in s tem odzene ogromnega investitorja s svojo pritozbo, ceprav so vse pristojne institucije dale zeleno luc.

če so naredili vse v skladu z zakonodajo, jih ne more noben odgnat, očitno to nobenemu ni jasno. in tudi za kakpne neutemljene pritožb ali prijave obstaja zakonodaja, ki lahko udari po prstih tistega, ki ima res samo namen nagajat al pa je vsaj toliko neumen, da si ni dajestev prej naštudiral.
izo
# 06.09.2017 ob 10:54
Ko naš gradi tovarno, nam je popolnoma vseeno za okolje, ko nekdo drug pa bi radi meli digitalni monitoring pa ne vem kaj vse.

mogoče manjši primer, pa vednar: bevog. in tukaj ni bilo "eko teroristov". enaki vatli za vse, samo za to gre. in če se držimo tega nečela, ne vidim, v čem je problem, tudi že bi pritožno podana. če so naredili vse tako, kot treba, bo zavržena in gremo naprej.
pa očitno jih le nekaj moti, plus jasno tudi obljuba o izgradnji tira v prvi fazi ipd je čisti nateg, sem že dostirkat povedal zakaj.
DrKult
# 06.09.2017 ob 10:27
Vsak si sodbo piše sam... razen prebivalcev Hoč in okolice, njim jo pa nek Marinček...
gesan
# 06.09.2017 ob 10:25
Hja, po drugi strani pa glih tile slovenci tako zelo glumačijo eko ozaveščenost...
Vse, dokler ni denar na pladnju!

TO vidim tudi skozi svoj posel!
Takoj, ko jim razložiš, da ekološko pridobljene zadeve imajo jasno višjo ceno, ker je proizvodnja precej počasnejša, precej manjša...

se ekologiji v tej državi po mojih izkušnjah, odpove dobrih 99 % strank!

In tudi ta portal je čisti dokaz, da je temu tako!
Trumpizem v glavi!
pobrisan
# 06.09.2017 ob 09:59
Tile Marinčkovi nasprotniki pa se grejo raznoraznih trikov za diskreditacijo....

”Spoštovani g. Gorazd Marinček!

Pišem vam zaradi naložbe Magne Steyr, ki naj bi se izvedla v Sloveniji. Naše podjetje Colliers International GmbH z Magno Steyr vzdržuje dolgoletno partnerstvo. Pomagamo jim z zagotavljanjem strokovnih svetovalnih storitev na področju različnih tem v zvezi z logističnimi in nepremičninskimi vprašanji. Med drugim smo bili odgovorni tudi za izbiro potencialne lokacije projekta v Sloveniji. Magna Steyr nam je zaupala ne le izbiro, pač pa tudi ovrednotenje lokacije ter reševanje različnih in s tem povezanih strokovnih vprašanj. Kot višji svetovalec na oddelku za industrijo in logistiko v podjetju Colliers International GmbH sem se o projektu tudi sam pozanimal.

Kot predan partner Magne Steyr je naše podjetje sledilo dogajanju v Sloveniji, povezanim z omenjenim projektom. Zavedamo se vaših dejavnosti in položaja, ki ga v primeru Magna zavzemate. Zdi se, da je trenutna situacija od projekta zelo odstopajoča in izgleda, da projekta ne bo mogoče pravočasno uresničiti. Glede tega vas obveščam, da si Magna Steyr v nadaljnje ne bo mogla privoščiti nadaljnjih možnih rešitev glede okolja in okoljskih vprašanj, ki bi še dodatno povečala stroške naložb v Sloveniji. S tem povezani pravni in drugi postopki bi podaljšali realizacijo projekta, kar bi ogrozilo veljavne pogodbe.

V skladu s podatki, ki jih imam, bo upravni odbor družbe Magna v naslednjih dneh ali najkasneje v prihodnjem tednu organiziral sejo odbora, kjer bodo določili lokacijo projekta. Zaradi tesnega sodelovanje med omenjeno družbo in našim podjetjem zagotovo vem, da bo odbor opustil idejo o realizaciji projekta v Sloveniji, če bi morebitna nadaljnja pravna ali kakršnakoli druga ovita (vključno s pritožbo zoper njihovo okoljevarstveno soglasje) motila proces. Za odbor je trenutno najpomembnejše to, spremeni trenutno situacijo in se reši iz slepe ulice ter mrtve točke projekta, četudi to pomeni, da bodo za gradnjo morali izbrati lokacijo izven Slovenije.

Zavedamo se, da je slovenski E-forum glede projekta utemeljeno zaskrbljen in verjamemo, da v projektu težave zaznavajo tudi politične stranke. To želimo čimprej rešiti. Zato smo pripravljeni finančno podpreti vse vaše pritožbe glede vložitve terjatev zoper odobritev projekta. Za rešitev trenutnih razmer imamo vsa sredstva. Verjamemo, da bi bila za vse vpletene ugodna rešitev ta, da se zastoj izvedbe prekliče in proces zapečati.

Prosimo vas, da nas obvestite o svojih pogledih na morebitno omenjeno finančno rešitev.
Zelo bi cenili čim hitrejši odgovor.

S spoštovanjem,
T. Altmann”

Marinček napoveduje preiskavo ozadja spročila, saj meni, da ponudba ni resnična
In kdo je sporočilo poslal? Pošiljatelj je sporočilo poslal z naslednjega elektronskega naslova: t.altmann913@gmail.com. Običajno, če sporočilo resnično pošilja omenjeno podjetje, ima temu primeren tudi elektronski naslov, iz katerega se takšne uradne zadeve pošilja. Mogoče pa je to le primitivna provokacija? Zagotovo bi ob resničnosti ponudbe ”Altmann” pisal iz korporativnega naslova. Je ponudbo res poslalo podjetje Colliers ali se nekdo predstavlja v njihovem imenu? Obstaja možnost, da je ponudba resnična, a je hkrati popolnoma verjetno, da s tem Magna nima opravka in da provokatorji želijo, da jo Marinček napade, se osmeši in oslabi svojo kredibilnost. Zato Marinček napoveduje, da bo zgolj prijazno povprašal, ali so morda omenjeno podjetje pooblastili za takšno sodelovanje.

”Seveda je ‘fake’, vendar ga je sestavila dobro obveščena oseba, ker o sodelovanju Colliersa doslej nismo vedeli nič, so mi pa viri iz MB v 30 minutah potrdili, da so sodelovali v zemljiških operacijah. In na spletni strani nemške podružnice najdeš moškega Tobiasa in žensko Altmann. Sodim, da gre za provokacijo s poskusom diskreditacije, zato sem razposlal pristojnim in vsem medijem. Mora vse skupaj nekomu iti zelo zelo za nohte,” ugotavlja Marinček.
dule5
# 07.09.2017 ob 16:18
vsepovsod so taki problemi ali samo v Sloveniji?
Jebemti v drugih državah so že vsi posrkali. He , mi pa bomo od lakote.
burut13
# 07.09.2017 ob 00:21
@gesan: Ne verjamem ljudem, ki svoje stavke začenjajo z "dejstvo je, da...". Če bi zares bilo dejstvo, potem ga niti povedati ne bi bilo treba.

A potem stavkov, ki se ne začnejo tako, ne rabimo jemati resno, ker tisto pa niso dejstva?
Julijanna
# 06.09.2017 ob 21:24
Pa dejte se nečesa zavedat, zahteva se več od Magne kot so zakonske obveze. Pa k nam čisto noben tuj investitor ne bo prišel. Obrat v Avstriji se pa ne zapira, če zaposlujejo po 3000 ljudi, imajo enega največjih projektov prešolanja skupaj za Zavodom za zaposlovanje.
hombre
# 06.09.2017 ob 21:18
Marinček zeza.
Očitno hoče, da Magna poskrbi še za monitoring opravljanja velike in male potrebe zaposlenih. V realnem času seveda...
sirus
# 06.09.2017 ob 17:33
Ja edina rešitev je, da se začnejo vozit z nepolakiranimi avti, ker tole prestavljanje na Madžarsko ne bo rešilo ničesar.
Figeto
# 06.09.2017 ob 15:48
Tale nima pametnejšega dela?
evaevi
# 06.09.2017 ob 15:13
Magna v svojem predlogu protokola o zagotavljanju visokih standardov pri projektu lakirnice navaja, da protokol ni mišljen kot zavezujoč in ne bi pomenil nikakršne pravne obveznosti.

A to resno!?
Da ne bi, Ministrstvo za okolje, DA NE BI!
elGoyc
# 06.09.2017 ob 14:04
@HOR
Kje imaš namig, da Magna zapira graški obrat? Ali gre seveda zopet za kvasenje določenih laži, samo zato ker pridejo prav.

Osebno sem proti takšnim "lex Magna" zakonom, ampak kar počnejo v teh "okoljevarstvenih" organizacijah je ali fanatizem v smislu, Slovenija ne rabi industrije, pojdite past koze, ali politično nagajanje, kot pri 2. tiru, ki se ga sabotire, ne zato ker je predrag, ampak ker ne bo vsem omrežjem padlo toliko v žepe, kot je pri TEŠ6.
RoSeR
# 06.09.2017 ob 14:03
@abzng ... kje imaš ti železnico na pragu v Kidričevem??? 1km stran je..
Katalena
# 06.09.2017 ob 12:31
Izgleda ta iz Magne pri nas nic nebo....prevec pametnih glav.
izo
# 06.09.2017 ob 12:21
bi kdo meni enkrart tukaj razložil, zakaj so moji komentzarji, ki so več ali manj argumentirani in ne osebno žalijo nobenega ipd, izbrisani??
pa kaj se to dogaja, mmc?
Guinness
# 06.09.2017 ob 10:41
@gesan, no ocitno si ti eden redkih, ki razume motive zadolzenega propadlega politika, ki je ze v postopku zaradi poslovne goljufije. Jaz pri njem vidim samo boj za lastne interese in nic drugega. Se zdaj ni jasno, zakaj se naj bi sploh pritozil, ker nonstop nekaj naklada, predvsem o stvareh, ki nimajo veze z okoljem.

On pac ni kredibilna oseba, ki bi odlocala o taksnem projektu. Verjetn pac zadnja priloznost za zaslusek, preden zapre svojo zadolzeno in blokirano drustvo (sam je povedal, da ga pocasi zapira)
zzob
# 06.09.2017 ob 10:28
*Z Jesenic
Bivši uporabnik
# 07.09.2017 ob 11:36
To, da se ena Magna noce zavezati, k uvajanju okoljevarstvenih standardov ampak flanca on jih samo nacelno je jasen dokaz, da se seli, ker bodo v Avstriji okoljski standardi kmalu predragi, v kaksni bliznji "eko" trajnostno banana republiki a la Slovenija pa bi se po principu kompradorskega kapitalizma lahko drage standarde zaobslo se za nekaj desetletij.
Drzavne strukture v Slo pa hocejo Magmo porinit s pritiski na hitro mimo predpisanih in zakonitih procedur, da bi na lahko in pod standardi zagotovile nekaj delovnih mest in s tem sebi politicne tocke. Da so pa bili in so do sedaj eko standardi obstojecih podjetij neustrezni pa ni nikakrsen izgovor.
Skratka "eko" trajnostni nateg drzave se nadaljuje tudi s tujimi in ne samo z domacimi firmami a la. Kemis (Gorenje)...


Tudi jaz tako mislim.
Bivši uporabnik
# 07.09.2017 ob 11:35
Saj človek ne ve več, kaj bi rekel. Prodali smo Fotono, napredno tehnično podjetje za medicinske laserje z visoko dodano vrednostjo, v Slovenijo pa vabimo industrijo z nizko dodano vrednostjo, ki je povrhu neprimerna za okolje in dajemo milijonske subvencije za delovna mesta, ki jih bodo zelo verjetno zapolnili z uvoženo delovno silo. Res smo frajerji.
izo
# 07.09.2017 ob 09:28
Pa dejte se nečesa zavedat, zahteva se več od Magne kot so zakonske obveze

jst po vsem videnim oz napisanim nisem v to siguren, prej obratno. če bi bilo to res, kot pravim, ne bni bila taka štala s tem, roki gor ali dol. se skoraj upam stavit, da je država malo zamižala pri zadevi.
izo
# 07.09.2017 ob 09:20
A to resno!?
Da ne bi, Ministrstvo za okolje, DA NE BI!


ja kaj pa vem govorim že cel cajt. samo meni pa res ni več jasno, kdo tukaj pije in plača. očitno že nekaj je na pritožbi, da je zdej tak halo. če bi bilo vse ok in če bi magna zadostila vsem kriterijem in zakonodaji glede varstva okolja, potem tudi pritožbi ne bi bila noben problem, pa očitno je.
je bilo soglasje dano na lepe oči, v čem je hec zdej vsega skupaj?
junkmail
# 06.09.2017 ob 13:35
Jbt Marinček. V Magni bo vsaj "porihtano".
3athlonetz
# 06.09.2017 ob 12:27
Magni bi ti predlogi morali predstavljati mačji kašelj in nekaj samoumevnega, kar se tiče izvedbe, glede na to, iz katere države prihajajo. V svoji državi so ˝čisti˝, drugod pa bi svinjali, tako kot to s pomočjo Nemcev zadnja leta delajo v Črni Gori, Albaniji, Makedoniji...
Kazalo