Foto:
Foto:

Statut in program sta že napisana, po vsej Sloveniji pa zbirajo podpise za njeno formalno ustanovitev, je povedal podžupan v Kopru Darko Grad. Stranka naj bi bila ustanovljena do konca januarja, prvi kongres pa naj bi bil februarja v Mariboru.

Na parlamentarnih volitvah je njihov cilj zmagati
Koprski župan Popovič poudarja, da bodo usmerjeni sredinsko in se bodo zavzemali predvsem za decentralizacijo Slovenije. Na parlamentarnih volitvah bodo nastopili zato, da zmagajo. Čeprav v imenu stranke ne bo besede demokracija, bo stranka demokratičnost izkazovala v svojih dejanjih. Koprski župan namreč meni, da je slovenska demokracija takšna, da ima pozicija vse, opozicija pa nič. Prednostne naloge nove stranke pa bodo državnozborske in ne evropske volitve, še dodaja Popovič.

Pritegnili bi radi tiste, ki do sedaj niso volili
V skladu z zakonom o političnih strankah morajo pobudniki za ustanovitev stranke zbrati 200 podpisov, Grad je povedal, da jih imajo toliko že na območju Kopra. Članstvo v stranki bo odprto za vse, pobudniki pa bi radi pritegnili predvsem tiste ljudi, ki se volitev do zdaj niso udeleževali. Poleg tega računajo tudi na mlade, športnike, umetnike in estradnike ter člane neodvisnih list, ki so zmagale na lokalnih volitvah. Koprski župan pa zatrjuje, da bodo k njim lahko prišli vsi, ki bodo stranki ponudili dobre programe, ne glede na članstvo v stranki.