V kateri fazi ustanavljanja je stranka in kako naj bi bila pozicionirana, Črnkovič ni želel povedati. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
V kateri fazi ustanavljanja je stranka in kako naj bi bila pozicionirana, Črnkovič ni želel povedati. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Informacijo o pogovorih o ustanovitvi nove stranke je Črnkovič potrdil za Dnevnik. "Rad bi, da bi enkrat tisti, ki dajejo denar za to državo, imeli vpliv, kako se bo ta uporabljal, ne pa da politiki upravljajo denar, ki ga gospodarstveniki vlagajo v državo in ga dobesedno mečejo stran," je dejal.

Črnkovič je sicer eden izmed obsojenih v zadevi Patria v Sloveniji. Prvostopenjsko sodišče ga je obsodilo na 22 mesecev zaporne kazni. Enako kazen je dosodilo tudi brigadirju Tonetu Krkoviču, nekdanjega premierja Janeza Janšo pa je obsodilo na dve leti zapora. Sodbe še niso pravnomočne, obsojeni pa napovedujejo pritožbe.

Več novih strank?
Črnkovič ni edini, ki v zadnjem času razmišlja o novih združitvah na političnem parketu. Da tehta možnost ustanovitve stranke ali drugačnega združenja je pred tedni potrdil tudi nekdanji predsednik Računskega sodišča Igor Šoltes, informacije o morebitni stranki pa prihajajo še iz civilne iniciative za pravično družbo, ki jo v medijih večkrat predstavlja Mitja Štular.