Z 12 glasovi je potrdila sklep, ki določa sestavo strokovne skupine za ustavnosodno področje in njene naloge, pa tudi naloge koordinatorja ustavne komisije, ki je Igor Kaučič.

Člani strokovne skupine so glede na sprejeti sklep, ki ga je predstavil predsednik komisije Jožef Horvat (NSi), Samo Bardutzky, Ciril Ribičič in Zdravko Stare. Ustavna komisija je sklep sprejela brez razprave.

Vsaka poslanska skupina je lahko predlagala enega kandidata za člana strokovne skupine izmed priznanih pravnih strokovnjakov s področja ustavnega sodstva. Čas za posredovanje predlogov predsedniku komisije je bil do 27. februarja. Kot je povedal Horvat, so predloge poslale poslanske skupine Svobode, SDS in SD.

Vladni predlog za začetek postopka za spremembo treh členov ustave uvaja diskrecijsko pravico ustavnega sodišča pri izbiri zadev, ki jih bo obravnavalo. S predlogom bi seznam kvalificiranih predlagateljev, ki na ustavno sodišče lahko podajo zahtevo za presojo ustavnosti in jih zdaj določa zakon, zapisali v ustavo. Na ta seznam bi uvrstili tudi predsednico republike.