Gloria Kotnik. Foto: EPA
Gloria Kotnik. Foto: EPA

Gloria Kotnik je imela v zadnjem tednu težave z boleznijo, zato je izpustila tekmo v Scuolu, a počitek ji je očitno dobro del. V kvalifikacijah je zasedla drugo mesto, boljša je bila le Nemka Ramona Hofmeister. V osmini finala je nato slovenska olimpijska junakinja premagala njeno rojakinjo Salome Jansing, v četrtfinalu proti Avstrijki Sabine Schöffmann pa ji je zmanjkalo moči. Na nemirni snežni površini se ni več znašla, po nizu napak proge ni izpeljala, a odličen kvalifikacijski rezultat ji je na koncu zagotovil peto mesto, kar je še vedno eden njenih najboljših dosežkov v svetovnem pokalu.

"Sem presenečena in presrečna, vem pa, da lahko še bolje. Nimam veliko takih rezultatov, še posebno v slalomu ne. Po spletu čudnih okoliščin na začetku sezone nisem bila najbolje pripravljena, zdaj gre s tekmo v tekmo bolje. Škoda, da me je ustavila bolezen, ki mi je pobrala ogromno moči. To se mi je danes v nadaljevanju poznalo. Čim prej si moram povrniti moči, da bom lahko napadla še višje uvrstitve, za katere mislim, da sem jih sposobna doseči," je bila zadovoljna Gloria Kotnik, ki sprva ni nameravala nastopiti na sredni ekipni tekmi, a si je po tokratnem nastopu premislila.

Gloria Kotnik peta v Bad Gasteinu

Hofmeister je bila na koncu najboljša tudi v finalu in se je na peti tekmi sezone veselila že četrte zmage. Schöffmann je zasedla drugo mesto, Italijanka Jasmin Coratti pa se je s tretjim mestom še na drugi tekmi zapovrstjo uvrstila na zmagovalni oder.

Košir med deseterico na vseh tekmah sezone
Niz dobrih uvrstitev nadaljuje tudi Košir. Na vseh tekmah sezone se je uvrstil med deset najboljših, tokrat je bil deseti. V kvalifikacijah je zasedel šesto mesto, v osmini finala pa naredil napako in zaostal za Avstrijcem Arvidom Aunerjem. V nadaljevanju ga je poskušal še ujeti, a druge napake ni zmogel več popraviti, zato mu je moral na koncu stisniti roko.

Moško tekmo je v avstrijsko-italijanskem dvoboju, ki traja že vso sezono, dobil Italijan Maurizio Bormolini, najhitrejši že v kvalifikacijah, drugi je bil Avstrijec Auner, tretji pa še en Avstrijec Fabian Obmann, zmagovalec lanskega svetovnega pokala.

V izločilne boje se nista uvrstila Rok Marguč s 23. in Tim Mastnak, slovenski junak zadnjega paralelnega veleslaloma v Scuolu, s 26. mestom.