Matjaž Kek je prepričan, da bo slovenska reprezentanca pokazala, kar zna. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek je prepričan, da bo slovenska reprezentanca pokazala, kar zna. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič
Milivoje Novakovič verjame v soigralce. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci preizkusili Wembley
Kek in Novakovič pred tekmo z Angleži

Po poletu iz Maribora je slovensko izbrano vrsto v Londonu pričakalo lepo vreme. Pred poznopopoldanskim treningom je bila novinarska konferenca, na kateri pa selektor Matjaž Kek pričakovano ni razkril začetne postave. "V ekipi kakšnih večjih težav ni. Vseh 21 igralcev konkurira za tekmo. Ostajajo še dve ali tri dileme, ki pa jih bomo razrešili skozi zadnji trening in sobotno analizo. Prepričan sem, da bo slovenska reprezentanca na Wembleyju izgledala tako, kot mora," je odločen Kek, ki bo izkoristil vseh šest menjav, ki mu bodo na voljo.

Novakovič: Upam, da bomo vsi uživali
Pred sredino odločilno kvalifikacijsko tekmo proti Poljski v Ljudskem vrtu bo še kako pomembno, da se igralci ne bodo preveč iztrošili. "Čaka nas zahtevna tekma, mislim pa, da bomo odigrali stoodstotno. Verjamemo v naše fante. Seveda je to test pred odločilno tekmo proti Poljski, a lahko nam bo v veselje igrati na takšnem stadionu in proti takšni ekipi. Upam, da bomo v sobotni tekmi vsi uživali," je dodal udarni slovenski napadalec Milivoje Novakovič, ob katerem naj bi srečanje začel Zlatko Dedič.

Reprezentanca je ta teden trenirala v Kidričevem. Nekaj težav z bolečinami sta imela Dalibor Stevanovič (hrbet) in Andraž Kirm (stegenska mišica), vendar ne gre za nič hujšega. Kljub temu bo standardni član začetne enajsterice Kirm bržkone preventivno ostal na klopi.

Stadion ne bo povsem poln
Na tribunah veličastnega Wembleyja naj bi se zbralo med 74 in 80 tisoč gledalcev, med njimi bo tudi približno 2.500 Slovencev.

Prenos tekme s komentatorjem Ivom Milovanovičem boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in na tej spletni strani. Studijski del se bo začel že ob 17.45. Od 20.25 dalje bomo iz Chorzowa prenašali še kvalifikacijsko tekmo med Poljsko in Severno Irsko, ki je zelo pomembna za razplet v skupini 3, kjer igra tudi Slovenija.

Prijateljska tekma

Sobota ob 18.30 (TVS 2 in MMC-kanal):
ANGLIJA - SLOVENIJA

Kvalifikacije za SP 2010, skupina 3

Sobota ob 20.30:
POLJSKA - SEVERNA IRSKA (TVS 2)

SLOVAŠKA - ČEŠKA

Sreda ob 17.20:
ČEŠKA - SAN MARINO

Ob 19.45:
SEVERNA IRSKA - SLOVAŠKA

Ob 20.45:
SLOVENIJA - POLJSKA

 
Lestvica:

SLOVAŠKA 6 5 0 1 17:6 15
SEVERNA IRSKA 7 4 1 2 12:6 13
SLOVENIJA 7 3 2 2 10:4 11
POLJSKA 6 3 1 2 18:7 10
ČEŠKA 6 2 2 2 6:4 8
SAN MARINO 8 0 0 8 1:37 0


Slovenci preizkusili Wembley
Kek in Novakovič pred tekmo z Angleži