Real Madrid se veseli uvrstitve v polfinale. Zadnjo 11-metrovko je zadel Antonio Rüdiger. Foto: Reuters
Real Madrid se veseli uvrstitve v polfinale. Zadnjo 11-metrovko je zadel Antonio Rüdiger. Foto: Reuters

Real Madrid je povedel v 12. minuti iz prve prave priložnosti. Po dolgi podaji je zmagovito akcijo začel Federico Valverde, podal Viniciusu Juniorju na desni strani, ta pa je poslal žogo v kazenski prostor. Tam je bil Rodrygo, ki je streljal, vratar Cityja Ederson je branil, toda žoga se je odbila do Rodryga, ki je žogo poslal v levi spodnji kot.

Manchester City je poskušal in poskušal prebiti obrambo Reala, uspelo je Kevinu De Bruyneju. Foto: Reuters
Manchester City je poskušal in poskušal prebiti obrambo Reala, uspelo je Kevinu De Bruyneju. Foto: Reuters

V 17. minuti je Erling Haaland poskusil izenačiti s strelom z glavo, toda meril previsoko. Dve minuti pozneje je Norvežan z glavo zadel prečko. Do žoge je tik zatem prišel Bernardo Silva, ki je zapravil odlično priložnost, žogo bi moral samo potisniti v mrežo, toda zgrešil je gol.

V 24. minuti je Daniel Carvajal streljal s 14 m, toda zadel je obrambnega igralca Cityja. Valverde je prišel do odbitka, njegov poskus ni bil natančen.

City je pritiskal. V 27. minuti je Kevin De Bruyne močno streljal z leve strani, vratar Reala Lunin pa je dobro posredoval. V 32. minuti je Jack Grealish skušal presenetiti Lunina z diagonalnim strelom. Phil Foden je streljal s polrazdalje, ampak žoga je šla visoko čez gol.

Streli v okvir vrat v prvem polčasu: 4:3.

Rodrygo je zabil edini gol v prvem polčasu. Foto: Reuters
Rodrygo je zabil edini gol v prvem polčasu. Foto: Reuters
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

V 47. minuti je Grealish prišel do odbitka, Lunin se je izkazal z obrambo. V 51. minuti je bil Nacho hitrejši od Haalanda, žogo je odbil pred golovo črto. Lunin je še enkrat odlično branil v 54. minuti, ko je Foden poskušal odbitek pospraviti v mrežo. V 71. minuti je dvoboj Grealish – Lunin znova dobil vratar Reala.

V 76. minuti pa so Španci le klonili. Kevin De Bruyne je prišel do odbitka, zadel je s treh metrov, žogo je poslal pod prečko.

De Bruyne je dve minuti pozneje poskusil s strelom znotraj kazenskega prostora, Lunin pa je izjemno posredoval. De Bruyne je streljal nato tudi z 11 m, navijači so se prijeli za glavo, ker ni izkoristil odlične priložnosti. Haaland je v 95. minuti streljal z glavo po podaji iz kota, žoga je šla malo čez gol, tako da sta ekipi morali v podaljške.

City je v teh znova pritiskal: Foden je dvakrat streljal, toda obrambe Cityja mu ni uspelo prelisičiti. Ob koncu prvega podaljška je Antonio Rüdiger streljal od blizu po podaji Brahima Diaza, žoga je šla malo mimo vrat.

Čeprav je imel City 65 odstotkov časa žogo v svojih nogah, 34 strelov, od česar jih je šlo 11 v okvir vrat (Real tri), 11 pa mimo (Real štiri), kar 18 kotov (Real enega), pa je Realu uspelo vse pritiske zdržati in tekmo pripeljati do enajstmetrovk. Pri teh je Lunin ubranil strela Bernardu Silvi in Mateu Kovačiću, odločilnega za Real pa je zadel Antonio Rüdiger.

Bayern za zdaj rešil sezono
Bayern je z uvrstitvijo v polfinale Lige prvakov nekoliko omilil slabo sezono, v kateri je ostal tako brez naslova državnega prvaka kot brez pokalnega naslova.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Klub iz Münchna je domače navijače dvignil na noge že v 4. minuti, po dobrem predložku je od blizu streljal Harry Kane, toda žoga je šla desno od gola. V 23. minuti je Noussair Mazraou nevarno streljal znotraj kazenskega prostora, toda obramba Arsenala mu je ubranila strel. Jamal Musiala je streljal "iz prve" v 24. minuti, toda vratar Arsenala ga je prebral.

Sledili sta dve priložnosti Arsenala – streljala sta Martin Odegaard in Gabriel Martinelli –, ki ju je ustavil vratar Bayerna Manuel Neuer.

Goretzka v vratnico, Kimmich v polno
Leon Goretzka je v 47. minuti zadel okvir vrat. Akcije tukaj še ni bilo konec, do odbitka je prišel Raphael Guerreiro, a obramba Arsenala je posredovala pravočasno.

Leroy Sane je v 63. minuti začel akcijo Bayerna, z desne strani je poslal predložek v kazenski prostor, ob posredovanju vratarja Arsenala je žoga končala na drugi strani pri Guerreiru – ta je potem poslal žogo v kazenski prostor, kjer je Joshua Kimmich s šestih metrov streljal z glavo in sijajno poslal žogo pod prečko.

Arsenal ni imel pravih priložnosti in Bayern se je z domačimi navijači veselil uvrstitve v polfinale. Bavarci so v drugem polčasu navdušili in prikazali najboljšo predstavo v spomaldanskem delu.

Joshua Kimmich je razveselil navijače Bayerna. Foto: Reuters
Joshua Kimmich je razveselil navijače Bayerna. Foto: Reuters

V torek sta se v polfinale že uvrstila Borussia Dortmund in PSG. Prvi je v dveh četrtfinalnih dvobojih izločil Atletico Jana Oblaka s skupnim izidom 5:4, PSG pa Barcelono s 6:4.

ČETRTFINALE, povratne tekme:
BAYERN MÜNCHEN - Arsenal 1:0 (0:0) 2:2
Kimmich 63.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)


Manchester City - REAL MADRID * 4:5 (1:1, 0:1) 3:3
De Bruyne 76.; Rodrygo 12.
* - 11-metrovke

Enajstmetrovke:
Alvarez (zadetek)/Modrić (obramba)
Silva (obramba)/Bellingham (zadetek)
Kovačić (obramba)/ Vazquez (zadetek)
Foden (zadetek)/Nacho (zadetek)
Ederson (zadetek)/Rüdiger (zadetek)

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

V odebeljenem tisku izidi prvih tekem.


BORUSSIA DORTMUND - Atletico M. 4:2 (2:0) 1:2
Brandt 34., Maatsen 39., Füllkrug 71., Sabitzer 74.; Hummels 49./ag, Correa 64.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Barcelona - PARIS SG 1:4 (1:1) 3:2
Raphinha 12.; Dembele 40., Vitinha 54., Mbappe 61./11-m, 89.
RK: Araujo 31./Barcelona


Polfinale, prvi tekmi, torek, 30. aprila, ob 21.00:
BAYERN - REAL MADRID

Povratna tekma bo 8. maja.

Sreda, 1. maja, ob 21.00:
BORUSSIA (D) - PARIS SG

Povratna tekma bo 7. maja.

Finale bo v soboto, 1. junija, v Londonu. Stadion Wembley bo gostil že osmi finale za evropskega prvaka.