Ronaldo bo odšel v zgodovino kot eden izmed najboljših nogometašev vseh časov. Foto: EPA
Ronaldo bo odšel v zgodovino kot eden izmed najboljših nogometašev vseh časov. Foto: EPA
Brazilec Ronaldo končal športno pot

"Končujem mednarodno kariero. Ta je bila zelo lepa in čudovita," je 34-letni član Corinthiansa iz Sao Paula spregovoril na novinarski konferenci in dodal: "Zadnja leta sem imel eno poškodbo za drugo. Prav zaradi vseh teh bolečin sem se odločil za konec. Enostavno ne morem več. Čas je."
Številne poškodbe in težave s ščitnico
V karieri je imel tri težje operacije kolen in čeprav se je večkrat skušal vrniti na najvišjo raven, mu to nikoli ni povsem uspelo, zato se je odločil za predčasen konec športne poti. Dejal je, da mora po operacijah jemati številna zdravila, če želi igrati brez bolečin, ta pa bi veljala za prepovedana sredstva. Ob tem je prvič razkril, da ima težave s ščitnico, ki so jih zdravniki odkrili že med njegovim igranjem na Apeninskem polotoku, in da so prav te botrovale velikim nihanjem v telesni teži.

Najboljši igralec sveta po izboru Fife v letih 1996, 1997 in 2002, je imel pogodbo s Corinthiansom do konca letošnjega leta, vendar se je odločil, da se zaradi poškodb in po presenetljivem izpadu kluba iz Pokala Libertadores in protestih navijačev upokoji predčasno.

Ob 100-letnici Corinthians pod pričakovanji
Ronaldo je lani Corinthiansu pomagal do zmag v brazilskem pokalu (Copa Brasil) in državnem prvenstvu (Paulista). Letos je imel klub ob 100-letnici velika pričakovanja, vendar cilji niso bili doseženi. Ronaldo je zaradi poškodb izpustil veliko tekem, kar je začelo navijačem počasi presedati.

Dvakrat svetovni prvak, na mundialih 15 golov
Nekdanji igralec PSV-ja, Barcelone, Interja, Real Madrida in Milana je v karieri dosegel več
kot 400 golov. Z Brazilijo je dvakrat osvojil naslov svetovnega prvaka (1994, 2002) in je s 15 zadetki najboljši strelec svetovnih prvenstev.

Brazilec Ronaldo končal športno pot