Njegov prekršek je povezan z nešportnim in neetičnim vedenjem do glavnega sodnika in pomočnika sodnika, fizičnim napadom in nešportnim ter neetičnim vedenjem do dodatnih pomočnikov sodnika na tekmi proti Mariboru 1. septembra (0:1).

Tekma med Domžalami in Mariborom je bila zelo burna. Vijoličasti so zmagali z 1:0, domačim pa so zaradi ofsajda razveljavili tri gole. Foto: www.alesfevzer.com
Tekma med Domžalami in Mariborom je bila zelo burna. Vijoličasti so zmagali z 1:0, domačim pa so zaradi ofsajda razveljavili tri gole. Foto: www.alesfevzer.com

Rožmanu ena tekma prepovedi udeležbe na prvenstveni tekmi
Zdaj že nekdanji trener Domžal Simon Rožman je tudi med kaznovanimi po 8. krogu državnega prvenstva. Dobil je namreč eno tekmo prepovedi udeležbe na prvenstveni tekmi zaradi izključitve, ker je glasno protestiral zoper sodniške odločitve in nedovoljene uporabe elektronske telekomunikacijske opreme.

Kazen si je prislužil tudi domžalski klub, in sicer v skupni višini 1020 evrov. Gre za nešportno vedenje več igralcev in uradnih oseb (štirje rumeni kartoni, izključitev trenerja, opomin pomočniku trenerja in prijava športnega direktorja) ter nešportno in neprimerno vedenje navijačev (metanje plastenk na igrišče, žaljivo skandiranje sodniku).

Aktualni državni prvaki, NK Maribor Branik, pa bodo plačali globo 400 evrov. Gre za nešportno in neprimerno vedenje navijačev ter žaljivo skandiranje navijačem nasprotne ekipe.

Gol Mešanovića, poškodba Pirića, izključitev Rožmana
Razveljavljena zadetka Domžal proti Mariboru

Križan se je pred kaznijo "umaknil" v Belgijo
Napadalec ljubljanskega Brava Mitja Križan si je za svoje nešportno dejanje na tekmi s Triglavom, ko je v glavo brcnil nasprotnega igralca, prislužil kar naslednjih pet tekem neigranja na prvenstvenih obračunih. Na tleh se je po prerivanju znašel vezni igralec kranjskega Triglava Elvedin Herić. A Križan kazni ne bo odslužil, saj se je preselil v Belgijo. Po novem je namreč član belgijskega drugoligaša Lommela. Glavni sodnik Alen Borošak je imel sicer ogromno dela. Ob zmagi Brava nad kranjskim Triglavom v Ljubljani z 1:0 je pokazal kar štiri rdeče kartone.

Tudi člani gostujoče ekipe so se "izkazali". Triglavani so prejeli dva rumena in tri rdeče kartone, zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe pa bodo Kranjčani morali plačati globo 300 evrov. Kristjan Arh Česen, Ožbej Kuhar in Marko Gajić so prejeli ukrep neigranja ene naslednje tekme.

Kaznovani so bili tudi v klubu NK Tabor Sežana s plačilom 300 evrov zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe, prejetih štirih rumenih kartonov in opomina uradni osebi. Klub iz Sežane bo plačal tudi sto evrov zaradi žaljivega navijaškega skandiranja navijačem nasprotne ekipe.