Peter Prevc je v zadnji seriji zadržal tretje mesto. Foto: EPA
Peter Prevc je v zadnji seriji zadržal tretje mesto. Foto: EPA

Zanesljivo so zmagali Nemci, za katero so skakali Constantin Schmid, Marcus Eisenbichler, Stephan Leyhe in Karl Geiger, ki je v finalu s 142 metri le potrdil nemški uspeh. Druga je bila Norveška, Slovenija pa je bila v boju za stopničke boljša od Japonske, Poljske in Avstrije. Pred zadnjo skupino skakalcev je imela Slovenija v finalu dobrih 12 točk prednosti pred Avstrijo. Stefan Kraft je skočil 132 metrov, s čimer je Avstrija ne le izgubila proti Sloveniji (Peter Prevc je v finalu tudi skočil 132 metrov), ampak je zdrsnila tudi za Japonsko in Poljsko.

Finalni skoki Slovencev
Končni vrstni red:                
 1. NEMČIJA                1.182,2
 2. NORVEŠKA               1.142,2
 3. SLOVENIJA              1.125,0
 4. JAPONSKA               1.122,5
 5. POLJSKA                1.118,6
 6. AVSTRIJA               1.114,9
 7. ČEŠKA                    974,6
 8. ŠVICA                    965,1
 9. RUSIJA                   294,9

Peter Prevc blestel v poskusni seriji
V prvi seriji je bil pred 40 tisoč gledalci odličen Timi Zajc, ki je skočil 137 metrov, Slovenija pa je bila po tretji skupini četrta, za vodilno Norveško, Nemčijo in Avstrijo. Peter Prevc, zadnji v slovenski četverici, je pristal pri 127 metrih, kar je bilo deset metrov manj kot v poskusni seriji (v kateri je bil najdaljši). Vseeno je Slovenija pridobila eno mesto.

Nastop Timija Zajca v prvi seriji ekipne tekme

Japonci zaostali le dve točki in pol
Slovenija je imela dobro izhodišče za finale, ki se je začel po njenem okusu: Anže Lanišek je namreč skočil kar 140,5 metra. Že naslednji nastop je prinesel še bolj izjemno daljavo, ki je žirijo prisilila v znižanje zaletišča za dve mesti - Japonec Jukija Sako je namreč pristal pri 147 metrih. Slovenija je vseeno obdržala tretje mesto, Domen Prevc in Timi Zajc sta nato dobro opravila svoje delo, Peter Prevc pa je na koncu zdržal pritisk. Japonska je na četrtem mestu zaostala le dve točki in pol!

Daljave SlovencevPrva serijaDruga serija
Anže LANIŠEK128,0 m140,5 m
Domen PREVC122,0 m135,0 m
Timi ZAJC137,0 m129,5 m
Peter PREVC127,0 m132,0
Odličen nastop slovenskih skakalcev

Rezultat prinesel zadovoljstvo
"Z rezultatom današnje tekme sem zelo zadovoljen. Vedno je dobro stati na stopničkah. Skok v prvi seriji ni bil najboljši, spet sem storil napako. V drugi seriji sem se izboljšal, ampak bilo je napeto, ker je šlo na tesno," je tekmo ocenil Peter Prevc. "S tretjim mestom danes moramo biti zelo zadovoljni. Fantje so opravili štiri zelo dobre, odlične skoke, trije so bili malo slabši, eden pa je bil zelo slab, a je bilo dovolj za stopničke. Nasprotniki so delali več napak kot mi in tega rezultata smo zelo veseli," pa je bil s tekmo zadovoljen selektor Gorazd Bertoncelj.

V nedeljo bo v Zakopanah še posamična tekma. Na včerajšnjih kvalifikacijah je bil od Slovencev najboljši Timi Zajc, šesti.