Tekma Lige prvakov v Parizu med PSG-jem in Borussio je sicer potekala pred praznimi tribunami, a to ni preprečilo množičnega druženja in slavja navijačev po tekmi. Foto: EPA
Tekma Lige prvakov v Parizu med PSG-jem in Borussio je sicer potekala pred praznimi tribunami, a to ni preprečilo množičnega druženja in slavja navijačev po tekmi. Foto: EPA

Nogomet: Ustavili Ligo prvakov
Evropska nogometna zveza je bila dolgo pod udarom kritik, ker je dopuščala izvedbo obeh tekmovanj, zdaj pa se je odločila, da vendarle prekine tako Ligo prvakov kot Evropsko ligo. Ustavljeno je tudi dogajanje v La ligi. Vzrok je okužba enega od košarkarjev Reala, ta klub se je tako odločil za izolacijo tako košarkarjev kot nogometaštev tega kluba.

Rudy Gobert je prvi okuženi igralec v Ligi NBA. Foto: EPA
Rudy Gobert je prvi okuženi igralec v Ligi NBA. Foto: EPA

Košarka: Prekinitev Lige NBA, ABA, slovenske lige, Fibe, Evrolige
V Ligi NBA so praktično sredi srednega programa potegnili črto in do preklica prekinili tekmovanja. Na prav zadnji tekmi je Dallas premagal Denver. Vmes se je izvedelo, da se je z novim koronavirusom okužil Rudy Gobert, vodstvo lige se je hitro odzvalo in do preklica odpovedalo vse tekme.

V Sloveniji so do preklica prekinili državno prvenstvo v košarki. "O nadaljevanju tekmovanj bo Tekmovalna komisija Košarkarske zveze Slovenije obvestila klube in uradne osebe tekem, potem ko bodo pristojni državni organi ocenili, da obstajajo pogoji za ponovno zbiranje oseb na javnih prireditvah v zaprtih prostorih," so zapisali v izjavi za javnost. Prekinjena je tudi Liga ABA.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila, da so do nadaljnjega prekinjena vsa tekmovanja pod njenim okriljem. Enako je danes storilo vodstvo Evrolige.

Rokomet: Prekinitev vseh tekmovanj v Sloveniji
Vodstvo Rokometne zveze Slovenije je sprejelo odločitev, da vključno z 12. marcem do nadaljnjega prekinja vsa tekmovanje v vseh članskih ligah in tekmovanju mladih.

Sorodna novica Kontrec: Usoda prvenstva v Ljubljani tesno povezana s SP-jem elitne divizije v Švici

Odbojka: Odpoved vseh lig
Tekmovanje so prekinili tudi v državnem prvenstvu v odbojki. Po prvem scenariju so sicer nameravali nadaljevati z zeleno in modro skupino, a so kmalu zatem prekinili tekmovanje tudi v teh ligah.

Hokej: Odpoved regionalnih lig
Prekinjeni in dokončno odpovedani sta regionalni hokejski Ligi Ebel in Alpska liga. V zelo negotovem stanju je izvedba svetovnega prvenstva divizije I, ki bi moralo biti konec aprila v Ljubljani. Liga NHL trenutno razmišlja o igranju pred praznimi tribunami.

Sorodna novica Kranjska Gora odpovedana; svetovni pokal končan

Zimski športi: Finale v Planici za zdaj bo
Številne odpovedi so bile tudi v zimskih športih. V Areju so odpovedali ženske tekme svetovnega pokala, tako je sezona za alpske smučarke že končana. Podobno se se odločili tudi organizatorji tekem v Kranjski Gori. Bližnja Planica bo naslednji teden gostila SP v smučarskih poletih. To tekmovanje je za zdaj še predvideno, a brez gledalcev.

Motošporti: McLaren se je umaknil iz Melbourna
Sezona formule ena se začenja ta konec tedna v Avstraliji. Z dirke se je že umaknila ekipa McLarna, saj je bil pozitiven eden izmed članov ekipe. Že prej sta se samoizolirala dva člana ekipe Haas, ki sta kazala znake okužbe. Ta mesec bi morali sezono začeti tudi motociklisti, a sta bili prvi tekmi v Katarju in na Tajskem že odpovedani. Za tekmovalci v motokrosu sta že dve dirki, za zdaj je preložena VN Trentina (iz 5. aprila na 19. julij).

Tenis: Finala Pokala Fed odpovedan
Ta teden bi morali tenisači igrati na turnirju serije 1.000 v Indian Wellsu, ki je bil odpovedan dva dneva pred začetkom. Ameriška turneja bi se morala nadaljevati konec meseca v Miamiju. Turnir uradno še ni odpovedan, a je zelo verjetno, da se bo to zgodilo. Enako velja tudi za vse turnirje vsaj v aprilu. Sredi aprila bi morala Budimpešta gostiti finale Pokala Fed, ki pa je že odpovedan.

Kolesarstvo: Okužen moštveni kolega Pogačarja
Kolumbijski kolesar Fernando Gaviria, ki tako kot mladi slovenski as Tadej Pogačar vozi za ekipo UAE Team Emirates, je bil po poročanju belgijske spletne strani Het Laatste Nieuws pozitiven na novi koronavirus in je že več kot dva tedna v bolnišnici. Že nekaj časa se je ugibalo, ali je bil 25-letnik pozitiven, zdaj pa dobro obveščeni belgijski medij poroča, da je temu res tako in da Gaviria še vedno ne sme zapustiti bolnišnice v Združenih arabskih emiratih.