"Z mano je vse ok, ker želim ravnati odgovorno, ostajam doma. K enakemu ravnanju pa pozivam tudi vse v Sloveniji. Ostanite doma, ravnajte odgovorno, saj se bo le tako življenje čim hitreje vrnilo v vsakdanje tirnice. Srečno in ostanite zdravi," je v pozivu na družbenem omrežju še dodal slovenski nogometni zvezdnik, ki igra za Atalanto iz Bergama, enega največjih žarišč novega koronavirusa.

V soboto je Iličić bolnišnici papeža Janeza XXIII. v Bergamu v znak hvaležnosti podaril žogo, s katero je v torek v Ligi prvakov dosegel štiri gole proti Valencii.

Novica o Ronaldovih hotelih lažna
Marca je predtem poročala, da je Cristiano Ronaldo napovedal, da bo hotele CR7 po potrebi spremenil v bolnišnice za obolele z novim koronavirusom. Kot se je izkazalo, je bila novica lažna. Izvirni članek je kmalu po objavi izginil, a so ga številni mediji že povzeli in delili naprej. Kje pa se je vse skupaj začelo, pa ni jasno.

Messi: Zdravje je na prvem mestu
Na Instagramu se je oglasil tudi Lionel Messi: "Zdravje mora biti vedno na prvem mestu. Gre za izredno situacijo, zato moramo slediti navodilom zdravstvenih organizacij in drugih služb. Le tako se z virusom lahko učinkovito spopademo." Ljudi je pozval, naj ostanejo doma. "To je tudi najboljša priložnost, da uživate čas s svojimi najdražjimi," je še napisal in zapis podkrepil s skupno fotografijo s sinovoma.

Tretji pozitivni igralec v Ligi NBA
Solidarnost so pokazali tudi drugi športniki, posebej dejavni so igralci Lige NBA. V najmočnejši košarkarski ligi je zdaj potrjen še tretji primer igralca s tem virusom. Prvi je bil Rudy Gobert (ki se je vmes tudi opravičil za svoje nespametno prijemanje snemalnih naprav), sledil mu je njegov soigralec pri Utahu Donovan Mitchell, zdaj je pozitiven tudi Christian Wood (Detroit).