Johannes Thingnes Bø je v lanski zimi dobil prav vseh osem sprintov. Tokrat je bil šele 18., zgrešil je tri strele, na koncu je zaostal dobro minuto in pol (+1:35). Foto: EPA
Johannes Thingnes Bø je v lanski zimi dobil prav vseh osem sprintov. Tokrat je bil šele 18., zgrešil je tri strele, na koncu je zaostal dobro minuto in pol (+1:35). Foto: EPA

Kot običajno je v biatlonski zimi na sporedu sedem sprintov, torej 10 km teka in dva strelska postanka, po eden leže in stoje. Lani je bil nesporno najboljši sprinter med lovci na smučeh Johannes Thingnes Bø, ki je dobil prav vseh sedem sprintov in še tekmo na svetovnem prvenstvu v Oberhofu.

Sprint (M):                         * 
 1. P. NAWRATH       NEM   24:02,0 (0)
 2. T. BOE           NOR     +18,7 (0)
 3. V. SOERUM        NOR      19,8 (0)
 4. S. SAMUELSSON    ŠVE      26,7 (2)
 5. J. DALE-SKJEVDAL NOR      46,6 (1)
...                                   
28. A. VIDMAR        SLO    1:57,3 (1)
41. L. PLANKO        SLO    2:08,6 (1)
70. M. DOVŽAN        SLO    3:13,8 (3)
73. M. REPNIK        SLO    3:21,4 (0)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi  

Tokrat so morali tekmeci premoč priznati Nemcu Philippu Nawrathu, ki je bil od Tarjeija Bøja hitrejši za slabih 19 sekund. Na tretjem mestu je še en Norvežan Vebjørn Sørum zaostal 19 sekund in osem desetink. Vodilni trije so na tekmi sicer pokrili vse tarče.

Vidmar najboljši Slovenec na 28. mestu
Med 105 biatlonci so nastopili tudi štirje Slovenci: Lovro Planko, Miha Dovžan, Anton Vidmar in Matic Repnik. Za nastop je bil pripravljen tudi Jakov Fak, ki pa je v zadnjem trenutku svoje mesto prepustil Repniku. Na tekmi, ki je potekala pri temperaturi -15 stopinj Celzija, se je najbolje odrezal Vidmar, osvojil je 28. mesto, Planko je bil 41. (oba sta zgrešila po en strel). Dovžan je bil na koncu s tremi zgrešenimi streli 70., tri mesta nižje (z vsemi pokritimi tarčami) pa Repnik, ki je za zmagovalcem zaostal 3:21,4.

Vidmar: Počutil sem se dobro
"Nastop je bil soliden. Na progi sem se kljub mrazu počutil dobro. Tudi na strelišču sem poskusil iztržiti maksimum. Na koncu je bilo zadosti za prve točke svetovnega pokala v sezoni in dobro izhodišče za zasledovalno tekmo," je po tekmi povedal Vidmar. Zadovoljen je bil tudi Planko: "Na strelišču sem presenetil še samega sebe, saj zaradi mraza nisem čutil prstov. Na progi pa je bilo zelo težko, saj sem zaradi mraza težko dihal. V zadnjem krogu sem zelo trpel, a na koncu gre za kar dobro uvrstitev. Jutri nas čaka še ena tekma v tem mrazu in nato se selimo v malce bolj toplo Avstrijo."