Pod poveljstvom izjemnega Dirka Nowitzkega je Nemčija preprečila Portoriku deseti nastop na olimpijskih igrah. Foto: Reuters
Pod poveljstvom izjemnega Dirka Nowitzkega je Nemčija preprečila Portoriku deseti nastop na olimpijskih igrah. Foto: Reuters

Portoriko, ki je v četrtfinalu izločil Slovenijo, je zadnjič vodil sredi druge četrtine (31:33) in bil konkurenčen do 26. minute, ko je zaostajal za štiri (58:54). Sledilo je 12 zaporednih nemških točk.

V tem nizu Nowitzki ni sodeloval s točkami, je bil pa vseeno spet prvi strelec svoje reprezentance (32). Pomagal je tudi center LA Clippersov Chris Kaman (tik pred turnirjem v Atenah je dobil pravico nastopa) z 10 točkami in 12 skoki.

Portoriko ni potrdil slovesa ekipe, ki je nevarna pri metih za tri točke (7/25), medtem ko so bili Nemci pri poskusih izza črte zelo natančni (12/23). Juan Jose Barea, soigralec Dirka Nowitzkega pri Dallasu, je bil z 18 točkami najboljši strelec Portorika. Carlos Arroyo ni igral, potem ko se je poškodoval na polfinalnem obračunu z Grki.

Kvalifikacijski turnir, tekma za 3. mesto:
NEMČIJA
- Portoriko
96:82 (22:23, 26:16, 26:19, 22:24)
Nowitzki 32, Hamann 19; Barea 18.

Finalna tekma ni bila odigrana, saj ni odločala o ničemer. V Pekingu se bodo Hrvaška, Grčija, Nemčija pridružile Kitajski, Španiji, Angoli, ZDA, Argentini, Iranu, Rusiji, Litvi in Avstraliji.

T. O.