Američani so bili zelo natančni in zadeli 64 odstotkov metov iz igre. Foto: Reuters
Američani so bili zelo natančni in zadeli 64 odstotkov metov iz igre. Foto: Reuters

"To je bila res dobra predstava, nimam nobene pripombe! Mislim, da smo tako dobro igrali tudi zato, ker smo spoštovali nasprotnika, ki je kandidat za medaljo v Pekingu," je povedal trener Mike Krzyzewski. Dwayne Wade je dosegel 19 točk, Dwight Howard 19 in Michael Redd 16. LeBron James je dodal 15 točk in 6 podaj in potrdil, da nima več težav s poškodbo gležnja.

Za Litvo, ki je ob polčasu zaostajala 17 točk, v tretji četrtini pa znižala na 61:52, je največ točk, 17, dosegel Rimantas Kaukenas. Američani so se dobro pripravili na Šarunasa Jasikevičiusa, saj se še kako spominjajo njegove predstave (28 točk) pred štirimi leti v Atenah, ko je Litva v predtekmovanju olimpijskih iger s 94:90 premagala ZDA. Tokrat je nekdanji igralec Uniona Olimpije dosegel le devet točk (iz igre 2/8) in izgubil kar nekaj žog.

Slovenska reprezentanca je evropsko prvenstvo mlajših članov začela z visokim porazom proti Franciji 91:46.

"Zelo slabo smo igrali, toda vedeti morate, da je bil naš nasprotnik najboljše moštvo na svetu. Moštvo, ki ima najboljše igralce, najboljšega trenerja, vse naj naj ... in igrali so tudi najbolje, kot znajo," je visok poraz opravičeval selektor Litve Ramunas Butautas.

T. O.