Rok Masle. Foto: BoBo
Rok Masle. Foto: BoBo

Enak vrstni red je bil že po prvi seriji. To je bila tekma več skupin, v boju za zlato sta bili namreč le Avstrija in Nemčija, na koncu so naši severni sosedje zbrali 10,7 točke več. Bronasti Poljaki so zaostali že 61 točk. Sloveniji je do brona zmanjkalo 8,9 točke, na koncu pa je imela dve točki naskoka pred peto Švico.

Za Slovenijo so skakali Jaka Drinovec, Rok Masle, Enej Faletič in Žiga Jančar.

Slovenci na ekipni tekmi četrti

Dopoldne je minilo v znamenju tekov. Na 10 km za mlajše članice je zmagala Nemka Helen Hoffmann, dobro sekundo je zaostala Švicarka Nadja Kälin, tretja pa je bila Švedinja Märta Rosenberg (+4,7).

Zala Šepič je z zaostankom dobrih petih minut osvojila 44. mesto, Eva Močnik (+8:01) pa je preizkušnjo končala na 53. mestu.

Vodilne tri tekačice na tekmi mlajših članic na 10 km. Foto: MMC RTV SLO
Vodilne tri tekačice na tekmi mlajših članic na 10 km. Foto: MMC RTV SLO

V moški konkurenci smo bili priča trojnemu norveškemu slavju: zmagal je Mathias Holbaek, 3,1 sekunde je zaostal Martin Kirkeberg Moerk, tretji je bil Edvard Sandvik (+19,9). Boštjan Korošec je bil 35. (+2:04,9), Nejc Štern 36. (+2:05,9). Jošt Mulej je tekmo končal na 49. mestu (+2:48,0), Anže Gros pa je bil 59. (+3:22,8).

Kombinacija: Slovenki sedmi
Tekmo ženskih dvojic v nordijski kombinaciji sta dobili Japonki Juzuka Fudživara in Hazuki Ikdea. Slovenki Manca Kobentar in Tia Malovrh sta bili sedmi.

MSP, smučarski skoki, ekipna tekma (M)

Smučarski teki, 10 km (Ž)

Smučarski teki, 10 km (M)

Slovenska reprezentanca je do zdaj na MSP-ju v Planici osvojila tri medalje, od tega dve zlati.