Kapetan Uroš Zorman tokrat ni mogel preprečiti poraza. Foto: RTV SLO
Kapetan Uroš Zorman tokrat ni mogel preprečiti poraza. Foto: RTV SLO
Dragan Gajič
Dragan Gajič v pogovoru s sodnikom Krstičem. Foto: MMC RTV SLO
Švedi boljši od Požunove čete

Na tekmi, kjer obrambi predvsem v 1. polčasu nista bili v ospredju, je Slovenija dvakrat vodila s 3 goli prednosti, nazadnje v 39. minuti, ko je semafor kazal 24:21. Švedi so kmalu izenačili, v 52. minuti pa prvič v 2. polčasu tudi povedli z 28:27. Slovenskega odgovora kljub minuti odmora ni bilo, medtem ko so gostje predvsem iz protinapadov polnili mrežo bledega Bena Lapajneta. Po delnem izidu 6:0 dvomov o zmagovalcu ni bilo več.

Najučinkovitejša Kozlina in Žvižej
Miladin Kozlina (7) in Luka Žvižej (6) sta bila najboljša v slovenski reprezentanci, medtem ko je bil pri Švedih neustavljiv krožni napadalec Robert Arrhenius. Trener Miro Požun tokrat ni mogel računati na rahlo poškodovanega Jureta Natka.

Požun: Pozna se utrujenost po pripravah
"Naredili smo preveč napak, pozna pa se tudi utrujenost po napornih pripravah. Tekma je bila vseskozi odprta, v sklepnih minutah pa smo padli v manjšo krizo, kar so tekmeci izkoristili. Preizkušnji v Kopru sta pokazali določene vrzeli v naši igri, ki jih bomo v nadaljevanju priprav skušali odpraviti," je po tekmi dejal Požun.
Slovenija se bo do odhoda na Slovaško, s katero bo v četrtek in petek odigrala še dve tekmi, pripravljala v Velenju. Na evropsko prvenstvo na Norveško bo odpotovala v torek, 15. januarja, dva dni kasneje pa jo v Stavangerju čaka že prva tekma proti Češki.

SLOVENIJA - ŠVEDSKA 31:34 (20:20)
Žvižej 7, Kozlina 6, Kavaš in Špiler 4, Kavtičnik 3, Backovič 2, Gajič, Mlakar, Pungartnik, Ščurek in Zorman po 1; Arrhenius 8, Doder 5.

HRVAŠKA - BiH 32:28 (14:16)

Prvo mesto na slovensko-hrvaškem pokalu je osvojila Hrvaška. Slovenija je končala na 3. mestu.

Četrtek (Bratislava):
SLOVAŠKA - SLOVENIJA

Petek (Bratislava):
SLOVAŠKA - SLOVENIJA

A. V.

Švedi boljši od Požunove čete